حمایت از راه اندازی آرت رزیدنسی های بین المللی یکی از اولویت های مناطق آزاد است

لینک کوتاه: freena.ir/detail/53308
ساعت 09:00 شنبه 23 شهريور 1398
مدیر فرهنگی، هنری و اجتماعی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از تهیه دستورالعمل فعالیت و حمایت از آرت رزیدنسی های بین المللی در مناطق آزاد خبر داد.

علی حسنلو در گفت و گو با فرینا، درباره رویکرد و فعالیت های فرهنگی هنری در مناطق آزاد افزود: از آنجا که یکی از ماموریت  های اصلی مناطق آزاد، توسعه همکاری و مبادلات اقتصادی بین المللی است، معاونت فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی می خواهد طرح هایی که به نوعی در راستای فعال شدن دیپلماسی فرهنگی است را به عنوان مکمل فعالیت های اقتصادی و گردشگری مناطق آزاد در پیش بگیرد. هر کشوری برای صدور کالا و اقتصاد خود پیش تر نام و نشان و فرهنگ خود را به کشورهای دیگر صادر می کند، چون یکی از بهترین تسهیل کننده های مسیر توسعه ارتباطات اقتصادی بین ملت ها، کار فرهنگی است. 
حسنلو با اشاره به نمونه موفق کره جنوبی در توجه به حوزه صنایع فرهنگی در اقتصاد ملی، گفت: با همین رویکرد یکی از اصلی ترین برنامه ها در حوزه فرهنگ و هنر مناطق آزاد، حمایت از راه اندازی آرت رزیدنسی های بین المللی است که ما آن را در دستور کار قرار دادیم. آرت رزیدنسی‌ها یا اقامتگاه‌های هنری به فضاهایی گفته می‌شود که امکان سفر و اقامت هنرمندان را فراهم می کند. هنرمندانی که از کشورهای مختلف برای تجربه و خلق اثر در کنار هنرمندان دیگر و هنرمندان بومی را سفر می کنند. این شاید ساده ترین تعریف اقامتگاه های فرهنگی هنری باشد اما گونه‌های بسیار متفاوتی از این مراکز هنری وجود دارد. البته باید توجه داشته باشیم که آرت‌رزیدنسی‌ها با اینکه در پایه‌ای‌ترین شکل خود یک اقامتگاه هستند، اما تفاوت‌های فاحش و بسیار زیادی با اقامتگاه‌های بومگردی یا هتل‌ها و مهمانسراها دارند، چرا که در اینجا تنها بحث اقامت مطرح نیست و اقامت تنها یک امکان برای تکمیل شدن چرخه یک کار فرهنگی هنری است.
وی همچنین در ادامه درباره تأثیرات اقامتگاه های هنری افزود: معمولا این اقامتگاه ها با هدف ویژه ایجاد تبادلات هنری بین کشورها، خلق آثار هنری، کمک به هنرمندان برای پیشرفت و تجربه بیشتر، توانمندسازی جوامع محلی، کمک به هنرمندان بومی برای شناخت دنیای حرفه ای هنر، توسعه فضای هنری در شهرها و روستاها، آسان‌سازی سفرهای هنری برای هنرمندان، جمع آوری آثار و ایجاد جریان اقتصادی، ایجاد یک گفتمان هنری و ... حرکت می کنند.
مدیر فرهنگی، هنری و اجتماعی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به برداشت غلط مردمان برخی از کشورها از واقعیت کشور ما گفت: متاسفانه صدای واقعی ما به مردم دنیا نمی رسد، زیرا این رسانه ها و دولت های آن کشورها هستند که صدای بلندتری در کشورهای خود دارند و آنها بالطبع چیزی را مخابره می کنند که در راستای سیاست آنهاست و برای همین چهره درستی از ایران در اذهان عمومی دنیا نیست. هنرمندان هر کشوری معمولا جزو مستقل ترین افراد آن جامعه اند و چند تجربه اخیر مناطق آزاد در دعوت از هنرمندان بین المللی نشان داد که برخی از آنها درباره آب و هوای کشور ما هم تصور اشتباهی دارند چه برسد به فرهنگ که امر پیچیده ای است. اقامتگاه های هنری می تواند محملی برای شناخت واقعی کشور ما و خلق آثار هنری مبتنی بر بوم ایران باشد که تاثیر آن بسیار ارزشمند است. علاوه بر این اشاره کردم که هنرمندان بومی را توانمند می کند و هنرمند حرفه ای ما را قدرتمند. از طرفی به نوعی این مراکز جذب گردشگر تخصصی می کنند که بهترین نوع جذب گردشگر است.
حسنلو در پایان افزود: ما در حال تهیه دستورالعمل حمایتی برای راه اندازی این مراکز هستیم و از فعالان و سرمایه گذاران علاقمند به این حوزه دعوت می کنیم که در فرایند تدوین این دستورالعمل به ما کمک کنند تا با کمترین نقص ممکن این کار صورت گیرد. به زودی نشستی با فعالان این حوزه خواهیم داشت و این گفت و گو را رو در رو پیش می بریم.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري