وزیر اقتصاد در سی امین همایش بانکداری اسلامی تاکید کرد؛ 

در اجرای قانون عملیات بانكی بدون ربا علیرغم وجود برخی مشكلات، پیشرفت های خوبی داشته ایم

لینک کوتاه: freena.ir/detail/53179
ساعت 17:07 شنبه 9 شهريور 1398
وزیر امور اقصادی و دارایی با بیان اینکه امسال در حالی سی امین همایش بانکداری اسلامی برگزار می‌شود که ۲۸ سال از تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا می‌گذرد و در اجرای قانون با وجود برخی از مشکلات ، پیشرفت های خوبی داشته ایم.

به گزارش فرینا به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، فرهاد دژپسند خاطرنشان کرد: ما باید از اقدامات و زحماتی که تمام فعالان نظام بانکی عهده دار آن هستند متشکر باشیم، زیرا در شرایط فعلی سعی می‌کنند تا تمام موارد را به بهترین شکل مدیریت کنند.
دژپسند با بیان اینکه بانکداری اسلامی مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته است، گفت: حتی کشورهایی که مهد اقتصاد سرمایه‌داری هستند نیز به این بانکداری توجه می‌کنند و این وظیفه ما را سنگین تر می‌کند، چراکه باید به گونه‌ای مدیریت کنیم که هم در داخل ، نظام بانکی را به آنچه که مطلوب است هدایت کنیم و هم در دنیا قابلیت رقابت داشته باشیم.
وی افزود: امروز بانکداری را نمی‌توان با سازوکارهای سنتی گذشته مدیریت کرد و این در حالی است که در کشورهایی که بازار سرمایه آن‌ها در اولویت قرار ندارد، بانک‌ها نقش محوری در مدیریت اقتصاد کشور دارند و شرایط نشان می‌دهد که اقتصاد ما بانک‌پایه است.
 وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به روند تحولات بازار سرمایه، تصریح کرد: بی‌شک نقش نظام بانکی هنوز در تامین مالی بلند مدت و کوتاه‌مدت نقش برجسته و اولیه است و نظام بانکی باید خود را برای این رشد و توسعه آماده کند.
دژپسند با تاکید بر ضرورت بهره‌مندی از تحولات فناوری گفت: اگر نظام بانکی بخواهد در اقتصاد ایران و در عرصه رقابت با نظام بانکداری دنیا به موقعیتی دست یابد ، باید به این امر توجه داشته باشد که از بهترین فناوری‌های دنیا بهره‌مند باشد.
 
وی ادامه داد: عملیات سنتی، هزینه تمام‌شده را برای بانک‌ها افزایش داده و جلوی رقابت آنها را می‌گیرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر افزایش فناوری اظهار داشت: به ازای پیشرفت فناوری‌های نوین، نوع شغل با پایه دانشی افزایش می یابد.
دژپسند تاکید کرد: باید مقوله توا‌نمندسازی و آموزش کارکنان را از دو سو برای تقویت بانکداری اسلامی اجرا کرد.
وی با اشاره به نرخ سود یا بهره بانکی در بانکداری اسلامی، گفت: کسی که برای بهره‌مندی از تسهیلات به نظام بانکی مراجعه می‌کند، قطعاً یک فرد ریسک‌پذیر نیست، چراکه اگر بود به بازار سرمایه مراجعه می‌کرد.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: ما باید به طور مستمر در بحث تئوریک کشف نرخ سود و در عین حال جلوگیری از ایجاد ریسک برای سپرده‌گذاران فعالیت کنیم.
دژپسند با تاکید بر ضرورت کاهش شعب بانکی، گفت: اگر بانک‌های ما به فناوری‌های نوین تجهیز شوند، آیا این تعداد شعب برای فعالیت بانک‌ها ضروری است؟ 
وی افزود: اگر بخواهیم نقش وکالت را خوب ایفا کنیم باید شعب را به طور قابل توجهی کاهش دهیم، اما می‌دانیم که این امر به سهولت قابل انجام نیست.
وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین با بیان اینکه اجرای حاکمیت شرکتی در بانک‌ها باید اصلاح شود، اظهار اشت: شرکت داری امر داخلی بانک‌ها نیست و جلوگیری از آن به کاهش هزینه بانک‌ها و اداره شدن آن‌ها با اصول طبیعی کمک می‌کند و بانک کشاورزی اولین بانکی است که اجرای این مقوله را آغاز کرده است.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري