ارتقای ۳۲ رتبه‌ای ایران در عملکرد بخش لجستیک دنیا

لینک کوتاه: freena.ir/detail/52379
ساعت 13:41 دوشنبه 17 تير 1398
معاون برنامه‌ریزی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: رتبه ایران در نظام لجستیک بین‌الملل طی چهار سال گذشته میلادی ۳۲ رتبه ارتقا یافته که نشان‌دهنده توسعه روزافزون این بخش در کشور است. 

به گزارش فرینا به نقل از ایرنا، محمدرضا عبدالرحیمی روز دوشنبه در نخستین میز ملی لجستیک ایران که در منطقه آزاد ماکو در حال برگزاری است، افزود: البته هنوز رتبه ایران جایگاه خوبی ندارد و در رده شصت و چهارم جهان است؛ برای رسیدن به رتبه بهتر نسبت به دیگر کشورها باید فرآیندهای مربوط به این بخش را تسهیل کنیم.
عبدالرحیمی گفت: رتبه ایران در منطقه نیز هنوز به جایگاه مطلوبی نرسیده و رتبه‌های خوب جهانی را در بین کشورهای منطقه مشاهده می‌کنیم که حتی برخی از آنها یک رقمی است.
وی تاکید کرد: مناطق آزاد در این راستا جایگاه خوبی دارد و با توجه به میسر بودن ظرفیت‌های این مناطق و جذابیت‌های جلب سرمایه در آنها می‌توان افق خوبی را برای این مناطق متصور بود.
معاون برنامه‌ریزی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد همچنین با اشاره به اهمیت لجستیک در تولید ناخالص ملی دنیا و قیمت تمام شده کالاها، اظهار کرد: در حال حاضر این بخش سهم ۱۲ درصدی در تولید ناخالص ملی ۸۰ هزار میلیارد دلاری جهان دارد که حدود ۱۰ هزار میلیارد دلار را شامل می‌شود.
عبدالرحیمی گفت: این بخش همچنین ۲۵ درصد قیمت تمام شده کالا را به خود اختصاص داده که نشان‌دهنده اهمیت بیشتر این بخش است.
وی افزود: ایران با توجه به مزیت‌های جغرافیایی، اقتصادی و انسانی می‌تواند سهم بیشتری از لجستیک در دنیا داشته باشد که در این راستا هم‌افزایی و هماهنگی بین مناطق مختلف لجستیکی از جمله مناطق آزاد ضروری است.
معاون برنامه‌ریزی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد بیان کرد: سال گذشته به اهتمام وزارت راه و شهرسازی ۴۰ قطب لجستیک در کشور شناسایی شد که ۱۰ مرکز آن لجستیک مرزی بوده است.
عبدالرحیمی گفت: با پیشرفت بیشتر در این عرصه می‌توان شاهد بهبود وضع لجستیک در کشور بود.
گفتنی است؛ نخستین میز ملی لجستیک ایران با حضور فعالان این بخش در کشور به مدت ۲ روز در منطقه آزاد ماکو برگزار می‌شود.
منطقه آزاد ماکو به لحاظ محدوده جغرافیایی شامل شهرستان‌های ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در منتهی‌الیه شمال غرب کشور واقع است.
مساحت این منطقه حدود پنج هزار کیلومترمربع و جمعیت آن بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، حدود ۲۰۰ هزار نفر است.
منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگترین منطقه آزاد کشور دارای ۱۴۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور جمهوری آذربایجان و ۱۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکیه است.‌

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري