در آیین گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن و تقدیر از فعالان برتر این حوزه 19شرکت صنعتی و دو شرکت معدنی برتر منطقه آزاد قشم معرفی شده و مورد تجلیل قرار گرفتند.
به گزارش فرینا به نقل از خبرگزاری موج هرمزگان، در این مراسم رتبه نخست ایجاد اشتغال (389 پرسنل) و عنوان صادر کننده برتر جزیره با ارزش صادراتی به مبلغ 9.8 میلیون دلار به شرکت ذوب و احیای روی قشم اعطا شد.
شرکت سیمان قشم نیز با رقم اشتغالزایی معادل 204 نیرو و صادراتی به ارزش 6.2 میلیون دلار در رتبه دوم این عناوین قرار گرفت. همچنین شرکت سوپرپایپ اینترنشنال دارای بیشترین درصد ارزش افزوده در رتبه سوم ایجاد اشتغال (200 نیروی کار) جزیره قرار گرفت.
صنایع زرین کوک قشم به عنوان واحد تولیدی برتر در زمینه اشتغال بانوان با دیدگاه حمایتی و اجتماعی شناخته شد و جایگاه واحد برتر در زمینه انحصار فناوری با استفاده از مهندسی معکوس، نوآوری در شناسایی و تولید محصول مورد نیاز در سطح ملی به شرکت دریا تجارت صنعت قشم رسید.
شرکت جندی شاپور شعبه قشم به عنوان بزرگ ترین واحد ارایه خدمات فنی و مهندسی در جزیره و کاهش اثرات زیست محیطی با بازیافت گازهای سَر چاهی انتخاب شد.
در زمینه سرعت عمل در راهاندازی، سرمایه گذاری بدون استفاده از تسهیلات و سرعت عمل در بهره برداری، شرکت روناک آداک گستر منتخب برتر و در زمینه پیشرو بودن در بهبود محیط زیست سطح جزیره با بازیافت ضایعات نایلون و پلاسیک، شرکت آسان جاوید قشم انتخاب شد.
شرکت تبسم ساحل قشم نیز به عنوان واحد نوآور در شناسایی محصول جدید و کاهش دهنده نیاز کشور به واردات مورد تجلیل قرار گرفت.
پیرامون سیستم قشم نیز لقب پیشرو در استفاده از تکنولوژیهای جدید در سطح ملی و خاورمیانه را از آن خود کرد و شرکت سفید برفی قشم با ظرفیت تولید بیش از سه میلیون قطعه لارو میگو و توزیع در استان به عنوان واحد برتر شناخته شد.
شرکت تولید همزمان آب و برق قشم مپنا و شرکت آب، برق و تأسیسات قشم نیز به ترتیب در جایگاه برترین تأمین کنندگان آب شرب حوزه روستایی و شهری جزیره قرار گرفتند.
شرکت نتلوب ایران با داشتن تنوع و نوآوری در تولید محصولات با 29 مصوبه ارزش افزوده جهت 233 محصول از بدو تأسیس تا کنون توانست به عنوان یکی دیگر از شرکت های برتر صنعتی قشم معرفی شود.
شرکت صنایع شیلاتی طلال قشم نیز به رتبه برترین تولید کننده میگو در سطح جزیره با استفاده از تکنولوژیهای جدید دست یابد که همکاری های تحقیقاتی زیادی با مراجع مربوط داشته است. شرکت پارس بهین پالایش قشم نیز در این همایش به عنوان شرکت برتر در واردات کالای سرمایه ای با حجم 17.5 میلیون دلار انتخاب شد.
عنوان برترین تولید کننده قشم در زمینه کانی های غیرفلزی به شرکت توس پارت بتن قشم رسید و آریا ترنم پیشرو قشم عنوان جوانترین کارآفرین با قابلیت صادرات محصول جزیره را از آن خود کرد.
در زمینه نوآوری و طراحی شناورهای جدید با کاربری گردشگری، رستوران و استخر نیز شرکت آرام شناور کیان قشم مورد تجلیل قرار گرفت.
از دو شرکت معدنی بَهمبر قشم به دلیل رعایت اصول ایمنی و دقت در استخراج صحیح از معادن و فرزان تجارت تک قشم به دلیل داشتن بیشترین حجم برداشت مواد معدنی جهت تولید سیمان و کلینکر تقدیر شد.
204 شرکت صنعتی با 14 هزار و 99 میلیارد و 66 میلیون ریال در جزیره قشم فعال است.