مناطق آزاد ظرفیتی برای کمک به رونق اقتصادی کشور در شرایط تحریم هستند

لینک کوتاه: freena.ir/detail/52041
ساعت 14:12 پنج‌شنبه 23 خرداد 1398
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند، مناطق آزاد کشور را یکی از نقاط مهم در رونق اقتصادی کشور بیان کرد و گفت: مناطق آزاد کشور به خصوص منطقه آزاد اروند ظرفیتی برای کمک به رونق اقتصادی کشور در شرایط تحریم هستند.

به گزارش فرینا، اسماعیل زمانی کشور عراق را فرصتی مناسب برای گسترش مبادلات مرزی و تجاری با منطقه آزاد اروند دانست و گفت: منطقه آزاد اروند به لحاظ همجواری با کشورهای منطقه و در موقعیت مرزی جنوب غرب کشور ظرفیت مناسبی برای توسعه تجارت و تبادلات مرزی به خصوص کشور عراق را دارد.
زمانی با بیان اینکه مسئولان کشور توجه خاصی به این موضوع دارند، افزود: ظرفیت همسایگی با کشورهای منطقه به خصوص کشور عراق برای ما تعیین کننده است و بازار عراق بهترین بازار برای ما است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به تردد اتباع عراقی به منطقه آزاد اروند گفت: بر اساس توافق به عمل آمده در سفر اواخر پارسال رئیس جمهوری به کشور عراق و رایگان شدن روادید سفر به هر دو کشور این اقدام گسترش مبادلات به ویژه در زمینه سفرهای گردشگری به منطقه آزاد اروند را به دنبال خواهد داشت..
زمانی افزود: با ورود اتباع عراقی به منطقه آزاد اروند شاهد رونق اقتصادی در بازارهای آبادان و خرمشهر خواهیم بود.
وی در ادامه گفت: شرکت‌های گردشگری در منطقه آزاد اروند تشکیل شده و هر تبعه عراقی که وارد این منطقه می‌شود به واسطه این شرکت‌ها خدمات دریافت می‌کند.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند صدور روادید به صورت یک روزه و یا هفتگی برای مردم بصره را از مشکلات عمده اتباع عراقی بیان کرد و گفت: با توجه به اینکه مردم بصره هفته‌ای 2 یا سه بار برای خرید و یا درمان به شهرهای آبادان و خرمشهر در منطقه آزاد اروند سفر می‌کنند برگه‌های گذرنامه آنها بعد از هر رفت و آمد باید مهر شود و برای رفع این مشکل با کنسولگری ایران در بصره مذاکره شده و قرار بر این شد که روادید برای ساکنان بصره به صورت سه ماهه و یا 6 ماهه صادر شود.
زمانی همچنین در خصوص لایروبی اروندرود نیز گفت: بعد از سفر رئیس جمهوری به کشور عراق توافقاتی با طرف عراقی در رابطه با لایروبی اروند رود انجام شد و اولین جلسه کارگروه سی بی سی در بندر خرمشهر در ماه مبارک رمضان بین اعضای هیأت ایرانی و عراقی تشکیل شد و تعاملی بین این 2 کشور در این زمینه آغاز شده است.
وی گفت: قرار بر این شد که منطقه آزاد اروند از طرف وزارت خارجه یکی از اعضای کمیته نظارت بر طرح لایروبی اروند رود باشد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: به رقم تکمیل شدن گیت های آبادان و خرمشهر و جاده امام صادق خرمشهر متأسفانه گمرک خیلی روحیه تعاملی ندارد و دلیل آن کمبود نیرو است این درحالی که 70 تا 80 نیروی خدماتی و پشتیبانی در گیت ها مستقر هستند ولی نیروهای کارمند گمرک باید در این گیت ها حضور یابند.
منطقه آزاد اروند با مساحت 37 هزار و 400 هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر (جزیره مینو) می‌باشد که در محل تلاقی دو رودخانه اروند و کارون واقع است.
این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیت‌های مناسب نظیر حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

تقدیر مسرور از تشکیل کارگروه رفع موانع در کیش
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران