نقش موثر سیستان و بلوچستان در توسعه ارتباط بین ایران و کشورهای هندوستان و افغانستان

لینک کوتاه: freena.ir/detail/51891
ساعت 14:31 چهارشنبه 8 خرداد 1398
استاندار سیستان و بلوچستان در دیدارهای جداگانه با کنسول هندوستان و سرکنسول افغانستان در زاهدان بر نقش موثر سیستان و بلوچستان در توسعه ارتباط ایران با دو کشورهندوستان و افغانستان تاکید نمود.

به گزارش فرینا به نقل از روزنامه جمهوری اسلامی، دیدار احمد علی موهبتی با جاکات پراتاب سینگ کنسول هندوستان در زاهدان به منظور بررسی موانع و راهکارهای افزایش توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و هندوستان در محل دفتر استاندار برگزار شد.

موهبتی در این دیدار ضمن تاکید بر توسعه روابط دو کشور و نقش کلیدی سیستان و بلوچستان در توسعه این روابط افزود: استان سیستان و بلوچستان به دلیل وجود بندر چابهار می‌توانند نقش موثری در توسعه ارتباط بین دو کشور ایران و هندوستان ایفا نماید.

وی گفت: پیشرفت‌های علمی و اقتصادی هندوستان بر کسی پوشیده نیست و این کشور در بسیاری از بخش‌ها از جمله در حوزه فناوری اطلاعات و اقتصاد در دنیا نقش ایفا می‌کند.

استاندار سیستان و بلوچستان اضافه کرد: اما هندوستان برای رسیدن به مطلوبیت بیشتر نیازمند تعامل با کشورهای مختلف جهان و دسترسی به کشورهای آسیای میانه و افغانستان است و این موضوع نیز به نوبه خود نیازمند تعامل بیشتر با جمهوری اسلامی ایران به جهت استفاده از ظرفیت‌های بندر چابهار است.

موهبتی اظهار امیدواری کرد: قرارداد و تفاهم نامه‌ای که بین سه کشور ایران،افغانستان و هندوستان با حضور مسئولین سه کشور برای توسعه سیاسی،فرهنگی و اقتصادی کشورهای اقیانوس هند منعقد شده می‌تواند توسعه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را به دنبال داشته باشد.

وی ادامه داد: درحال حاضر بخشی از بندر چابهار و تصدی گری در حوزه مدیریت بندر به کشور هندوستان واگذار شده و باید تلاش کنیم این اقدام خوب به حداکثر تامین منافع اقتصادی دو کشور بیانجامد.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: گام اول موفقیت در این امر کشور افغانستان است که با تعامل و رایزنی با این کشور نیز به اهداف موردنظر دست یابیم.

موهبتی خطاب به کنسول هندوستان در زاهدان گفت: نگاه و انتظار این است که علاوه بر موضوع تسهیل در صدور ویزا برای تردد بین دو کشور نقش‌آفرینی بیشتر برای جلب صاحبان سرمایه و تامین شرایط بهتر برای فعالیت‌های اقتصادی دو کشور را فراهم کنیم و این موارد زمانی میسر می‌شود که زمینه رفت و آمد بیشتر و گفتمان بیشتر و ارائه اطلاعات صحیح بین مسئولین دو کشور فراهم شود.
عبدالرحیم نیکپور سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان نیز با احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان دیدار و طی نشستی؛ موانع و مشکلات موجود در مسیر توسعه روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بین دو کشور و راهکارهای افزایش روابط چند جانبه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و تبادلات مرزی بین دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

استاندار سیستان و بلوچستان در این نشست گفت: کشور همسایه افغانستان با ایران نقطه اشتراکات قومی، دینی، مذهبی و زبانی فراوانی دارد و به همین جهت اهمیت ویژه‌ای برای ما دارد.

موهبتی با اشاره به اینکه به جز اشتراکات اجتماعی، منافع اقتصادی دو کشور نیز بسیار حائز اهمیت است، افزود: پل ارتباطی افغانستان با جهان بندر چابهار است و در واقع بندر چابهار، آسان‌ترین راه برای صادرات و واردات کشور افغانستان محسوب می‌شود که درحال حاضر از تحریم‌ها نیز معاف شده است.

وی افزود: صادرات محصولات تولیدی و واردات و نیازمندی‌های کشور افغانستان از محل مبادی و مرزهای رسمی ایران انجام می‌شود.

استاندار سیستان و بلوچستان در ادامه به مزیت‌های مرزی مشترک دو کشور اشاره کرد و گفت: گسترش روابط دو کشور نیاز به الزامات و پشتیبانی‌هایی دارد که زیرساخت‌هایی از جمله؛ ریل، بندر و گلوگاه‌های مرزی از مهمترین آنها است.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

اعضای هیئت مدیره سازمان‌های مناطق آزاد چابهار و دوغارون انتخاب شدند
نسل‌های 7گانه مناطق آزاد در جهان نسل اول: توسعه‌ كسب و كار با محور تجارت (بخش اول)
تقدیر مسرور از تشکیل کارگروه رفع موانع در کیش
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران