لینک کوتاه: freena.ir/detail/51778
ساعت 12:39
سه شنبه 31 ارديبهشت 1398
نماینده بخش سلفچگان در شورای اسلامی شهرستان قم گفت: بخش سلفچگان منطقه راهبردی اتصال قم به 17 استان کشور است و ظرفیت های مطلوبی برای انجام فعالیت های اقتصادی دارد.
به گزارش فرینا، رضا الیاسی در گفت و گو با خبرنگاران ایرنا، افزود: وجود منطقه ویژه اقتصادی و شهرک صنعتی در این بخش از قابلیت های سلفچگان برای انجام فعالیت های اقتصادی است که می تواند عامل مهمی برای توسعه پایدار استان باشد.
الیاسی گفت: همچنین قرار گرفتن بخش سلفچگان در شاهراه ارتباطی کشور موقعیت بسیار ممتازی برای انجام فعالیت های اقتصادی در این منطقه فراهم آورده است که با استفاده از آن می توان حجم تولید و میزان اشتغال استان را افزایش داد.
وی افزود: وجود منطقه ویژه اقتصادی و شهرک صنعتی در این بخش از دیگر قابلیت های سلفچگان برای انجام فعالیت های اقتصادی است که می تواند عامل مهمی برای توسعه پایدار استان باشد.
منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در 50 کیلومتری شهر قم، به عنوان مهم ترین و نزدیک ترین منطقه ویژه اقتصادی به مرکز سیاسی ـ اقتصادی کشور، واقع در مسیر جاده ابریشم، راه آهن سراسری و بزرگراه های اصلی شمال ـ جنوب و شرق ـ غرب ایران است و برای برقراری ارتباط با اروپا، کشورهای آسیای میانه و خلیج فارس به منظور تولید، صادرات و ترانزیت کالا، موقعیتی ممتاز دارد و قادر است نقش تعیین کننده ای در اقتصاد کلان منطقه و کشور ایفا کند.
نماینده بخش سلفچگان در شورای اسلامی شهرستان قم ادامه داد: علاوه بر این، بخش سلفچگان به دلیل داشتن طبیعتی زیبا و روستاهای خوش آب و هوا در کنار وجود بقاع متبرک امامزادگان، دارای ظرفیت های فراوان گردشگری و درآمد زایی حاصل از آن است.
الیاسی با معرفی بخش سلفچگان گفت: این بخش یکهزار و 722 کیلومتر مربع مساحت و بیش از 12 هزار تن جمعیت دارد و از دو دهستان نیزار و راهجرد شرقی تشکیل شده است.
وی بیان کرد: دهستان نیزار دارای 24 روستا با یکهزار و 477 خانوار و دهستان راهجرد شرقی دارای 58 روستا با یکهزار و 795 خانوار است.
نماینده بخش سلفچگان در شورای اسلامی شهرستان قم افزود: از مجموع 82 روستای بخش سلفچگان، 26 روستا دارای شورای اسلامی و 21 روستا نیز دارای دهیاری است که به ساماندهی امور مردم بومی می پردازند.
الیاسی گفت: شغل اصلی مردم در روستاهای این بخش، کشاورزی و دامپروری است که با ارائه تسهیلات ارزان قیمت به آنان می توان کسب و کار ساکنان بومی منطقه را توسعه داد و از مهاجرت روستائیان به مناطق شهری جلوگیری کرد.
وی به فعالیت های انجام شده در بخش سلفچگان با مشارکت شوراهای محلی بخش و شورای اسلامی شهرستان قم اشاره کرد و افزود: گاز رسانی و آبرسانی به روستاها، افتتاح چند دهیاری و اجرای طرح هادی در مناطق روستایی، اصلاح روکش آسفالت و تقویت روشنایی معابر، ایجاد و تجهیز خانه های بهداشت، ساخت خانه و سالن های ورزشی برای ساماندهی اوقات فراغت جوانان بخش و پیگیری مستمر موضوع واگذاری زمین برای ساخت مسکن مورد نیاز مردم بومی از جمله اقدامات انجام شده برای خدمت رسانی به مردم در بخش سلفچگان است.
نماینده بخش سلفچگان در شورای اسلامی شهرستان قم بیان کرد: همچنین از مسئولان منطقه ویژه اقتصادی و شهرک صنعتی سلفچگان خواسته شد برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز واحدهای صنعتی فعال خود، از جوانان بومی بخش استفاده کنند؛ صحیح نیست که آلودگی ناشی از فعالیت های صنعتی در این مراکز برای مردم بخش باشد اما فرصت های شغلی در اختیار افراد غیر بومی گذاشته شود.
الیاسی در ادامه با اشاره به خسارت های ناشی از قطعی برق به وسایل مردم در بخش سلفچگان، گفت: خطوط انتقال برق در بسیاری از نقاط این بخش فرسوده شده است و باید هرچه سریعتر تعویض شود.
وی همچنین به انجام فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در بخش سلفچگان اشاره کرد و افزود: برگزاری کلاسهای آموزشی راهکارهای مقابله با آسیب های اجتماعی در میان خانواده ها، توسعه ورزش های بومی و محلی برای افزایش نشاط مردم و تجهیز کتابخانه ها به منظور تقویت سطح علمی و پژوهشی جوانان از جمله اقداماتی است که در این خصوص انجام شده است و این روند همچنان ادامه دارد.
بخش سلفچگان یکی از بخش های پنج گانه استان قم است که در فاصله 40 کیلومتری شهر قم قرار دارد.