لینک کوتاه: freena.ir/detail/51550
ساعت 16:06
دوشنبه 16 ارديبهشت 1398
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: توسعه خدمات حمل و نقل کالا در بنادر کوچک اولویت این سازمان در سال جاری است. علاوه بر این باید با استفاده از ظرفیت بنادر کوچک، جابجایی کالا در کرانه و به صورت «ترانشیپمنت» هم مدنظر قرار گیرد.
ترانشیپ نوعی حمل و نقل است که در آن کالا تحت نظر گمرک از یک وسیله حمل و نقل ورودی به یک وسیله حمل و نقل خروجی منتقل می شود.
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری سازمان بنادر و دریانوردی «محمد راستاد» روز دوشنبه افزود: برنامه ریزی دقیقی در مورد بنادر کوچک انجام شده و تقویت «کاپوتاژ» کالا بین بنادر اصلی و کوچک در دستور کار قرار گرفته است.
کاپوتاژ (Cabotage) حمل و نقل کالا یا مسافران از یک نقطه در یک کشور به نقطه ای دیگر در همان کشور است در شرایطی که اپراتور حمل و نقل از کشور دیگری باشد.
وی با بیان اینکه بخشی از مراودات منطقه ای کشور اعم از صادرات و واردات از طریق بنادر کوچک انجام می شود، ادامه داد: بخش قابل توجهی از اشتغالزایی در سواحل و رونق اقتصادی این مناطق از طریق بنادر کوچک محقق می شود.
راستاد با تاکید بر اینکه بخش عمده ای از ناوگان سنتی و سبک در سواحل جنوبی کشور، به فعالیت های تجاری و حمل و نقل دریایی مشغول هستند، بیان کرد: باید این امکان فراهم شود تا کران بری یا کاپوتاژ کالا بین بنادر اصلی و کوچک صورت گرفته و ترانشیپ کالا نیز تقویت شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: سازمان بنادر و دریانوردی همه تلاش خود را به کار گرفته و با برنامه ریزی دقیق زمینه را فراهم می کند تا ناوگان سنتی و تجارتی با ارائه بهترین تسهیلات و امکانات، تردد خود را انجام دهند.
وی ادامه داد: توجه هرچه بیشتر به بنادر کوچک موجب می شود تا این بنادر بتوانند با کیفیت خوبی در بخش حمل و نقل دریایی فعالیت کنند، مسئله ای که موجب می شود به مرور زمان و متناسب با تقاضاهای موجود، توسعه بنادر کوچک انجام شود.
کشورمان 11 بندر استراتژیک دارد.