کشف صنایع خلاق منجر به رونق تولید صنایع دستی می‌شود 

لینک کوتاه: freena.ir/detail/51314
ساعت 09:00 شنبه 31 فروردين 1398
مدیر فرهنگی، هنری و اجتماعی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: فعالیت بیش از پیش استارت‌آپ‌های فرهنگی و هنری برای رونق تولید صنایع دستی خلاق، موضوعی است که می‌تواند اقتصاد هنر محور را عملیاتی کند. 

به گزارش فرینا، علی حسنلو در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، افزود: یکی از مشکلات عمده مناطقی نظیر چابهار این است که این مناطق در دوره و بازه زمانی خاصی با سرریز شدن گردشگر و رونق فعالیت اقتصادی روبه‌رو می‌شود. علی‌رغم اینکه این منطقه جزو مناطق خاص و مستثنی از تحریم محسوب می‌شود، اما هنوز هم با مشکلات اقتصادی زیادی دست و پنجه نرم می‌کند.
حسنلو با اشاره به نوروز امسال گفت: ویژگی نوروز این است که مردم در شرایط مسافرتی هستند و جذب سرمایه گذار کشش بهتری دارد. هر ساله پذیرای تعداد بالایی از گردشگران در این منطقه هستیم. کسب و کارهای محلی و تولید کنندگان بومی برای رونق تولید محصولاتشان تنها به مسافران نوروزی و تابستانی دلبسته اند.
وی افزود: دبیرخانه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در  پی آن است که جبران بخش اعظمی از  کمبود فروش افراد محلی، برنامه‌هایی را برای افزایش تعداد گردشگران به چابهار و سایر مناطق آزاد در فصول مختلف سال داشته باشد. در منطقه آزاد چابهار عمده ترین مشکل کمبود فضای اقامتی از جمله هتل های با کیفیت است. 
مدیر فرهنگی، هنری و اجتماعی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: در تلاشیم تا برای توجیه سرمایه گذاران، به احداث هتل ها و اقامتگاه های مناسبی دست پیدا کنیم. در حال حاضر چابهار با چهار هتل رسمی و چند اقامتگاه تفریحی در حال جذب گردشگر است، اما قطعا ظرفیت های این مکان بالاتر از این تعداد است.

حسنلو افزود: موضوع دیگری که می‌تواند منجر به تبدیل قابل توجه ظرفیت‌های هنری به دستاوردهای اقتصادی شود، فعالیت بیش از پیش استارت‌آپ‌های فرهنگی و هنری برای رونق تولید صنایع دستی خلاق است. استارت‌آپ‌ها و رویدادها می‌توانند با کشف خلاقیت‌های بومی و محلی آنها را به تولیدات صنایع دستی تبدیل کند. به طور مثال در یکی از روستاهای دور افتاده منطقه آزاد ارس یک جوانی با پوست کدو تنبل مشغول به ساخت لوسترها و آباژورهای تزئینی در تعداد بسیار کمی بود، یکی از کارشناسان دبیرخانه منطقه آزاد با کشف این فرد امکان تولیدات انبوه را از طریق سرمایه گذار خارجی فراهم کرد، هم اکنون این جوان تولیدات خود را در بازارهای شهری و حتی نمایشگاه های بین المللی به فروش می رساند.
وی ادامه داد: برنامه دبیرخانه مناطق  آزاد و ویژه اقتصادی در سال رونق تولید، ایجاد یک توازن ورود گردشگر در تمام فصول سال است. البته عمده ترین مشکل جذب سرمایه گذارانی است که ریسک یک یا ۲ ساله را بپذیرند.در واقع باید به سمت توجیح سرمایه گذاران داخلی گام برداریم. فراهم سازی زیرساخت هایی نظیر افزایش باند فرودگاهی و پروازها، گسترش بازارها محلی، جذب سرمایه گذار خارجی، کاهش تعلق به واردات و همچنین تلاش برای برند شدن نام چابهار و سایر مناطق آزاد کشور از جمله مواردی است که منطقه آزاد با دغدغه به دنبال آنهاست.
مدیر فرهنگی، هنری و اجتماعی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: ابتدای سال با اعمال تحریم های بی سابقه و خارج از حقوق بشری، کمی مشکل برقراری ارتباط با کشورها را داشتیم که این موضوع تنها در کوتاه مدت اثر گذار بود. کشورهای همسایه بدون توجه به تحریم ها حاضر به همکاری و ایجاد آموزشگاه های مخصوص در مناطق آزاد و جذب دانش آموزان در سرزمین فرعی شدند. همچنین با کشورهای همسایه برای تاسیس دانشگاه ها و پردیس های بین المللی در حال تعامل هستیم امیدواریم در شرایط پیش رو با موفقیت های  شیرین تری روبه‌رو شویم.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري