بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در بخشنامه ای شرایط تامین اعتبارات یوزانس و ریفاینانس و مدت ارائه اسناد حواله ارزی را به شبکه بانکی کشور اعلام کرد.
به گزارش فرینا، بر اساس اعلام روز دوشنبه بانک مرکزی، تامین ارز اعتبارات اسنادی مدت دار (یوزانس)، ریفاینانس و بروات اسنادی مدت دار که «اسناد حمل آنها قبل از تاریخ 31 فروردین 1397 معامله و ظهرنویسی» و «پروانه گمرکی مطابق با ثبتسفارش و اسناد حمل مربوطه حاکی از ترخیص قطعی کالا قبل از تاریخ مزبور » ارائه شده باشد، در صورتیکه سررسید پرداخت آنها بعد از تاریخ 16 مرداد 97 باشد، به مبلغ ارزش کالای ترخیص شده (حسب پروانه گمرکی مرتبط) و در صورت تایید دستگاه اجرایی مربوط به نرخ رسمی و از محل ارزهای در دسترس این بانک امکانپذیر خواهد شد.
بر این اساس، بابت ماشینآلات وارداتی، انجام معامله و ظهرنویسی اسناد حمل و ترخیص کالا تا قبل از 16 مرداد 97 نیز قابل قبول است، مواردی که در زمان گشایش اعتباراسنادی یا ثبت برات اسنادی مقرر شده، ارز مربوطه از سوی واردکننده (ارز متقاضی و ارز اشخاص)تامین شود، مشمول این بخشنامه نمی شود.
بر اساس بند دیگری از این بخشنامه، تامین ارز بابت اعتبارات اسنادی گشایش یافته برای واردات ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولیدی (فقط برای استفاده در خطوط تولید و غیر قابل عرضه به صورت تجاری) که قبل از تاریخ 16 مرداد 97 گشایش و کالای موردنظر تا پایان سال جاری از گمرک ترخیص میشود، نیز از محل ارزهای در دسترس این بانک و به شرط گرفتن تایید از وزارت صنعت، معدن و تجارت و دستگاه اجرایی مربوط به نرخ رسمی امکانپذیر خواهد شد.
همچنین مهلت ارائه اسناد حمل حوالههای ارزی درج شده در بیستم مرداد 97 برای واحدهای تجاری به مدت 6 ماه و واحدهای تولیدی به 9 ماه از تاریخ صدور حواله ارزی افزایش مییابد.
همچنین مهلت ارائه پروانه گمرکی ورود و ترخیص قطعی کالا بابت اعتبارات یا بروات اسنادی از تاریخ واریز یا ظهرنویسی اسناد حمل (هرکدام اول باشد) و بابت حواله های ارزی از تاریخ صدور اعلامیه تأمین ارز حداکثر به مدت سه ماه خواهد بود. طبق اعلام بانک مرکزی، تمدید مهلت ارائه پروانه گمرکی ورود و ترخیص قطعی کالا بر طبق بند 2-2 بخش هفتم مجموعه مقررات ارزی در صورت ارائه قبض انبار و همچنین گرفتن تایید گمرک موردنظر مبنی بر احراز ورود کالا به گمرک توسط آن بانک، حداکثر به مدت سه ماه با رعایت سایر مقررات امکان پذیر است.
بانک مرکزی با تاکید بر پیگیری ایفای تعهدات ارزی و اقدام در چارچوب مفاد بخش هفتم مجموعه مقررات ارزی، اعلام کرد: مواردی که اسناد حمل حوالههای ارزی پس از مهلت مقرر گفته شده در بالا وصول شود، پذیرش اسناد مربوطه وابسته به گرفتن تعهد از متقاضی مبنی بر پذیرش پرداخت مابهالتفاوت و دریافت مابهالتفاوت نرخ ارز مقرر از تاریخ تامین ارز تا زمان ارائه اسناد (در صورت افزایش نرخ ارز) و واریز آن به حساب مربوطه نزد اداره معاملات ریالی این بانک منعی ندارد.