شهرک های مرزی مشترک برای توسعه صادرات ساخته می شود

لینک کوتاه: freena.ir/detail/50623
ساعت 15:48 سه شنبه 14 اسفند 1397
معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: ایجاد شرایط و تسهیلات لازم برای شکل گیری شهرک های مرزی مشترک با همسایگان با هدف توسعه صادرات در دستور کار قرار دارد.

به گزارش فرینا به نقل از ایرنا، «محمدعلی عزیزمحمدی» امروز (سه شنبه) در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود جمهوری اسلامی ایران با 15 کشور مرز مشترک دارد و ساخت شهرک های مرزی مشترک با همسایگان در زمینه رونق بخشیدن و تنوع صادرات می تواند نقش موثری داشته باشد.
وی اضافه کرد: سرمایه گذاران ترکیه ای زیادی به ارتقای روابط تجاری خود با ایران تمایل دارند و هدف گذاری 30 میلیارد دلاری مراودات تجاری ایران و ترکیه مطابق پروتکل های بین 2 کشور نقشه راه در این ارتباط است.
به گفته عزیز محمدی، مرزهای غربی بویژه 2 استان آذربایجان شرقی و غربی مورد توجه تجار ترکیه قرار گرفته و در عین حال برخی دیگر از تجار این همسایه غربی کشور، در شهرک صنعتی قزوین واحدهای تولیدی احداث کرده اند.
وی ساخت شهرک مشترک مرزی با افغان ها در استان سیستان و بلوچستان را از جمله برنامه های این سازمان معرفی کرد و گفت: می توان از قابلیت های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این ارتباط بهره گرفت.

** ترکیه به دنبال استفاده از انرژی ارزان ایران 
همچنین در این نشست، معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران اظهار داشت: تحقق برنامه ایجاد شهرک مرزی مشترک با ترکیه، در قالب 2 برنامه پیش بینی شده، نخست اتاق بازرگانی استانبول و در روش دوم از وزارت صنایع و معادن ترکیه استفاده شد.
«فتحعلی محمدزاده» افزود: اکنون در این زمینه با حضور نمایندگانی از وزارت صنایع و معادن ترکیه، بازدید از 2 شهرک صنعتی «بعثت» در استان آذربایجان شرقی و «ارومیه 3» در استان آذربایجان غربی در دستور کار قرار گرفته و چند سرمایه گذار بزرگ ترکیه در شهرک صنعتی ارومیه 3 مشغول فعالیت شده اند، اما به دلیل بروز برخی رویدادها در ترکیه این پروژه فعال نیست.
وی اضافه کرد: 15 نقطه کشور نیز به اتاق بازرگانی استانبول معرفی شده که شامل نواحی و شهرک های صنعتی است.
محمدزاده با بیان اینکه ترکیه به دنبال استفاده از انرژی ارزان ایران است، خاطرنشان کرد: وزارت نیرو باید برای تعرفه های مربوط به انرژی با ترک ها وارد مذاکره شود تا انگیزه ای برای ورود آنان به منظور ساخت و استقرار واحدهای تولیدی و صنعتی فراهم شود.
16 مهرماه امسال «غلامرضا سلیمانی» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو اعلام کرد: یک هزار هکتار زمین با امکانات جانبی در داخل محدوده این منطقه برای ساخت شهرک تولیدی مشترک بین ایران و ترکیه اختصاص‌ یافته است.
سلیمانی اظهار داشت: منطقه آزاد ماکو در زمینه‌های نساجی و پوشاک، مبل و صنایع مرتبط، فرآوری چرم، مواد آرایشی و بهداشتی، صنایع بسته‌بندی، صنایع پایین‌دستی پتروشیمی، داروی انسانی و دامی، تجهیزات پزشکی و بیمارستانی، فرآوری مواد معدنی و صنایع بزرگ از جمله پتروشیمی و فولاد دارای اولویت سرمایه‌گذاری مشترک با اتباع ترکیه است.

شناسه خبری: 50623

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري