11 / تبادلات تجاری ایران، هند و افغانستان توسعه می باید

لینک کوتاه: freena.ir/detail/50508
ساعت 14:41 سه شنبه 7 اسفند 1397
وزیر راه و شهرسازی گفت: امروز روز ملی چابهار است و شاهد تحقق یکی از موافقت نامه های مهم منطقه ای میان کشور ایران، هند و افغانستان برای انجام تبادلات تجاری این سه کشور هستیم.

به گزارش فرینا به نقل از خبرنگار مهر، محمد اسلامی در پایان همایش بین المللی توسعه بندر چابهار به همراه معاونان وزرای حمل و نقل هند و افغانستان در کنفرانس خبری شرکت کرد و افزود: روز گذشته شاهد بارگیری اولین محموله صادراتی افغانستان به هند در بندر چابهار بودیم. همچنین دیروز تعدادی طرح و پروژه عمرانی نیز در بندر چابهار به بهره برداری رسید.
اسلامی با اشاره به حضور معاون وزیر حمل و نقل هند به این اجلاس گفت: حضور این مقامات بیانگر آن است که هندی ها تمایلی زیادی به سرمایه گذاری در بندر چابهار دارند.

معاونان وزرای حمل و نقل هند و افغانستان و وزیر راه و شهرسازی کشورمان از استقبال گسترده بازرگانان و سرمایه گذاران این دو کشور برای سرمایه گذاری در این بندر خبر دادند.

در ادامه این همایش، کریشنا کوپال معاون وزیر حمل و نقل هند نیز با اشاره به اینکه امروز روز مهمی برای هند است، اظهار داشت: چند روز قبل اولین محموله صادراتی افغانستان به هند از طریق بندر چابهار به بندر بمبئی وارد بندر شهید بهشتی شد که دیروز در چابهار بارگیری و به هند ارسال شد.
وی افزود: ماه های گذشته نیز چند محموله از هند به افغانستان ارسال شده بود و به این ترتیب مناسبات اقتصادی گسترده ای میان این دو کشور در حال انجام است.
این مقام مسئول وزارت حمل و نقل هند با بیان اینکه امیدواریم دیگر کشورهای منطقه از جمله دیگر کشورهای آسیای میانه از مسیر بندر چابهار وارد مبادلات تجاری شوند، یادآور شد: بندر چابهار در منطقه آزاد قرار دارد و از تجار هندی می خواهم از این فرصت برای سرمایه گذاری در چابهار استفاده کنند.
معاون وزیر حمل و نقل هند خاطرنشان کرد: ایران منابع نفت و گاز غنی ای دارد و هندی ها می توانند با سرمایه گذاری در بندر چابهار از این فرصت بهره مند شوند.
وی تأکید کرد: برنامه ریزی کرده ایم تا با شرکت های کشتی رانی هندی برای نحوه سرمایه گذاری در بندر چابهار نشست هایی را برگزار کنیم.
در بخش دیگری از این کنفرانس خبری، امام محمد وری ماچ معاون وزیر حمل و نقل افغانستان با بیان اینکه بندر چابهار مرکز تعهد سه کشور ایران، هند و افغانستان به شمار می رود، گفت: افغانستان از شرکای اصلی بندر چابهار است و تاکنون ۱۱۴ تاجر افغان سرمایه گذاری ۶۰ میلیون دلاری در چابهار داشته اند.
به گفته معاون وزیر حمل و نقل افغانستان، چند موضوع و چالش کوچک نیز برای سرمایه گذاری در چابهار وجود دارد که امیدواریم با مذاکره و گفتگو این چالش ها برطرف شود.
وی خاطرنشان کرد: با ایجاد سهولت و رقابت مناسب، افغانستان قادر خواهد بود تا به عنوان بازیگر بخشی از ترانزیت آسیای میانه و چین ایفای نقش کند.

به گزارش فرینا؛ این همایش یک روزه با حضور وزیر «محمد اسلامی» راه و شهرسازی، «مرتضی بانک» مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد، «موهبتی» استاندار سیستان و بلوچستان، «حجت الاسلام سلیمانی» نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، «مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی» امام جمعه اهل سنت زاهدان، «کردی» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، « محمد راستاد» معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و ۱۱۵ نفر از مقامات دولتی و بازرگانان بخش خصوصی کشورهای پیرامون منطقه آزاد چابهار از جمله هندوستان، افغانستان، روسیه، آذربایجان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان ،قزاقستان، گرجستان و ترکمنستان، پاکستان، عمان، قطر، عراق، چین، ژاپن، کره جنوبی، مالزی، اندونزی، استرالیا، آلمان، هلند، ایتالیا، بلژیک، فنلاند، پرتغال، ترکیه، آفریقای جنوبی،الجزایر، تونس و کنیا برگزار شد.
گفتنی است؛ در حاشیه این همایش تور بازدید عملیاتی از بندر و آشنایی با نحوه عملیات و پایانه های مختلف بندری (بندر شهید بهشتی)، ارائه سخنرانی و معرفی توانمندی های عملیاتی و ظرفیت های توسعه ای بندر چابهار (پاورپوینت، فیلم و...)، برگزاری جلسه پرسش و پاسخ میان مدعوین و مدیران مربوطه و برگزاری جلسات B to B میان تجار، صاحبان کالا، شرکت های فورواردی، انجمن های صنفی و...در نظر گرفته شده است.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري