مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در دیدار با سفیر مالزی:

بلوچستان و مالزی روابط تاریخی و فرهنگی خوبی دارند که باید مستحکم‌تر شود

لینک کوتاه: freena.ir/detail/50356
ساعت 20:00 يکشنبه 28 بهمن 1397
سفیر مالزی در ایران با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار دیدار و روابط دوجانبه این منطقه با کشورش را موردبررسی قراردادند.

به گزارش فرینا، «عبدالرحیم کردی» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در نشست با «رستم یحیی» سفیر مالزی در ایران، گردشگری، صنایع، صادرات و تجارت را زمینه‌های خوبی برای همکاری‌های بیشتر میان مالزی و منطقه آزاد چابهار عنوان کرد.
وی دراین‌باره اظهار داشت: با راه‌اندازی دو بندر شهید بهشتی و شهید کلانتری در چابهار و افزایش ظرفیت بارگیری در این بنادر به 8 و نیم تن در سال، زیرساخت‌های مناسبی برای توسعه ترانزیت در منطقه به وجود آمده و همچنین پیشرفت‌های خوبی در حوزه پتروشیمی و فولاد در حال انجام است که زمینه سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی فراوانی را با کشورهای آسیایی به‌ویژه شرق ایران فراهم می‌آورد.
کردی بابیان اینکه هم‌اکنون 50 شرکت فقط درزمینه تولید مواد غذایی در منطقه آزاد چابهار فعالیت می‌کنند، گفت: این منطقه به‌واسطه دارا بودن صنایع بزرگ گاز و پتروشیمی و موقعیت استراتژیک و ژئوپلیتیک در ایران زمینه مناسبی برای تولیدات مبتنی بر این صنایع و صنایع پایین‌دستی آن‌ها دارد.
وی افزود: ترمینال ذخیره مواد نفتی و تولیدات پتروشیمی نیز در حال ساخت است و این موضوع امکان تولید و صادرات بیشتر در منطقه را فراهم می‌آورد.
به عقیده کردی مالزی با ایران به‌ویژه منطقه بلوچستان اشتراکات و روابط خوبی در حوزه‌های فرهنگی و تاریخی دارند و در گفتگو با «رستم یحیی» پیشنهاد داد این روابط از طریق مراکز دانشگاهی، مؤسسات فرهنگی و جشنواره‌ها مستحکم‌تر شوند.
رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، بنادر این منطقه را دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی نسبت به دیگر بنادر ایران عنوان کرد که خارج بودن از منطقه بحرانی خلیج‌فارس و تنگه هرمز، در دسترس بودن بازارهای منطقه‌ای چابهار و همچنین قرار گرفتن در منطقه آزاد امتیازات ویژه‌ای را در اختیار کشورهای در حال همکاری با این منطقه، قرار می‌دهد.
وی دراین‌باره افزود: بنادر چابهار ارزان‌ترین بنادر ایران برای ترانزیت هستند و ورود به منطقه آزاد چابهار نیازی به ویزا ندارد و علاوه بر این‌ها این منطقه جایگاه ویژه‌ای برای دسترسی کشورهای شرق آسیا به بازار افغانستان دارد.
کردی در پاسخ به چگونگی مبادلات مالی تجار و سرمایه‌گذاران خارجی با ایران و تبادلات تجاری میان مالزی و ایران از طریق چابهار اظهار داشت: منطقه آزاد چابهار آمادگی راه‌اندازی مؤسسات مالی و بانک‌های مشترک میان ایران و کشورهای دیگر ازجمله مالزی را دارد و پهلوگیری 6 کشتی در یک هفته گذشته در بنادر این منطقه نیز حکایت از امکانات مناسب ترانزیت منطقه دارد که در حال حاضر از طریق خطوط هوایی و راه‌های زمینی ترانزیت از چابهار به افغانستان، کشورهای آسیای میانه و اروپا وجود دارد و با اتمام راه‌آهن چابهار – زاهدان امکان استفاده از خطوط ریلی نیز برای ترانزیت به تمام کشورهای همسایه ایران فراهم می‌شود.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

تقدیر مسرور از تشکیل کارگروه رفع موانع در کیش
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران