وزیر امور اقتصادی و دارایی، حجم اموال مازاد بانکها را ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: برای بانکها جهت واگذاری اموال مازاد زمان تعیین شده است.
به گزارش فرینا به نقل از ایبِنا، فرهاد دژپسند در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با تاکید بر اینکه از وضع متلاطم عبور و به اوضاع پرثبات رسیده ایم، افزود: گرچه نیمه نخست امسال اوضاع اقتصادی کشور متلاطم بود اما با تدابیر و درایت های بجای دولت موفق به رفع مداخله های مزاحم گونه شد و توانست شاخص های اقتصادی را کنترل کند و نرخ تورم ماهانه را از ۶.۸ درصد به ۱.۸ درصد رسید. شهریور و مهر امسال این نرخ حدود ۷ درصد بود، اما حالا به ۲ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: برخی رشد اقتصادی را نگران کننده عنوان می کردند اما با توجه به آمارهایی که از آغاز امسال در دست است وضعیت اقتصادی کشور دیگر نگران کننده نیست، در ضمن آمار بیکاری هم طبق مستندات مرکز آمار در ۹ ماهه نخست امسال کاهش داشته است. همچنین تراز تجاری کشور در ۱۰ ماهه نخست امسال مثبت بوده و دلیل آن فقط کاهش واردات نبوده بلکه صادرات ما با همه مشکلات، رشد مثبتی داشته البته این وضعیت ایده آل نیست.
دژپسند ادامه داد: ما باید از پیش بینی های اقتصادی علامت بگیریم و به دنبال تجهیز عوامل باشیم تا بتوانیم بستر افزایش سرمایه گذاری و استفاده از ظرفیت های خالی تولید را فراهم کرده و رشد اقتصادی را حاصل کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: باید با هدایت نقدینگی، تورم را مدیریت کنیم و در مورد ترازتجاری هم اگر صادرات غیر نفتی ما بیشتر شود می توان امیدوار بود که شرایط بهتری را پیش روی اقتصاد کشور شاهد باشیم. در عین حال، افزایش نرخ ارز برای واردات آسیب رسان و برای صادرات بسیار مفید است.
وی گفت: چشم انداز را ما باید بسازیم و باید از حداکثر فرصت ها استفاده و از هدر رفت منابع جلوگیری کنیم و با این روند می توان چشم انداز خوبی را متصور شد. دژپسند در راستای شفاف سازی اموال مازاد بانک های کشور گفت: بانک ها برخی اموالشان را به ناچار تملیک کرده اند، اما دلیلی ندارد که به ناچار آنها را نگه دارند زیرا اصل بر بهبود شرایط و واگذاری اموال است به این دلیل در فاز اول اقداممان برای واگذاری اموال بانک ها با روسای بانک های دولتی کشور جلسه ای گذاشته و از آنها زمان گرفتیم.
دژپسند ادامه داد: اموال تملیکی بانک ها از ۷۰ هزار میلیارد الی ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد می شود، البته این ارقام مربوط به آبان ماه امسال می شود که با بروزرسانی آن حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان محتمل تر است. البته برای فروش و واگذاری این اموال از پتانسیل بورس و بورس کالا، به صورت فروش بلوکی اقدام می کنیم. امیدواریم که از طریق این عرضه، ۸۰ الی ۱۰۰ درصد اموال بانک ها واگذار شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص تعداد استاندارد شعب بانک ها در سراسر کشور گفت: با تدوین سیستم جدید بانکداری در پی آن هستیم که میزان مراجعه به بانک ها کاهش یابد پس تعداد شعب هم باید کاهش پیدا کند و این کاهش به سود نظام بانکی است زیرا هزینه ها کاهش می یابد و فعالان اقتصادی در فضای الکترونیکی فعالیت می کنند.
دژپسند افزود: در حال حاضر استاندارد تعداد شعب بانک ها در کشور حدود ۱۲ هزار شعبه است که در عمل با حدود ۲۳ هزار شعبه مواجه هستیم. گاهی افزایش شعب توجیه اقتصادی دارد، گفتنی است برخی از بانک ها برای کاهش شعب همکاری نمی کنند. در اینباره هم بررسی هایی داریم و هر بانکی که فعالیت و همکاری بیشتری در راستای کاهش شعبه داشته باشد امتیاز بیشتری دریافت می کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: مالیات ابزار سرکوب فعالیت اقتصادی نیست. مالیات یک ابزار سالم سازی دولت است اما این ابزار می تواند وسیله ای برای تعدیل فاصله طبقاتی باشد. همچنین فرار مالیاتی انکار ناپذیر است. رقم این اتفاق در کشور حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان برآورد شد. البته برای به حداقل رساندن فرار مالیاتی راه های گوناگونی را پیش گرفته ایم که استقرار کامل نظام جامع مالیاتی از آن دسته است.
دژپسند افزود: مذاکره با اتحادیه های صنفی از دیگر راه های پیش روی ما برای کاهش فرار مالیاتی است. فعالان اقتصادی که بخشی از سودشان را سرمایه گذاری می کنند معاف از مالیات خواهند بود این یعنی دریافت مالیات به صورت هدف دار.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص بازار سرمایه کشور گفت: به دنبال رفع باگ های موجود در فضای الکترونیکی بازار سرمایه هستیم. درباره نوسانات بعد از مهر ماه شاخص بورس هم باید گفت این رفتار در همه دنیا طبیعی است و در این میان استفاده از صندوق های تثبیت می تواند کمک بسیاری به سهامداران فراهم آورد.
وی در خصوص وضعیت صندوق تثبیت گفت: قرار است مبلغ قابل توجهی در دو قسمت به این صندوق تزریق شود و صندوق توسعه ملی در این باره کمک شایانی داشته است. دژپسند تصریح کرد: بورس یکی از پایگاه های تامین مالی کشور محسوب می شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در روند بحث واگذاری تیم های قرمز و آبی پایتخت اتفاقاتی شکل گرفته، پیش از این امکان واگذاری وجود نداشت اما در ماه های اخیر منتظر شیوه های جدید واگذاری هستیم و در پی آنیم که این انتظار تا پایان امسال به سر برسد.