12/ لزوم تعریف مزیت‌های یک منطقه آزاد بین المللی در اروند

لینک کوتاه: freena.ir/detail/50192
ساعت 12:17 چهارشنبه 17 بهمن 1397
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: باید مزیت‌های بین‌المللی یک منطقه آزاد برای این منطقه تعریف شود تا آبادان و خرمشهر تبدیل به یک منطقه آزاد بین‌المللی شوند.

به گزارش فرینا، اسماعیل زمانی در نشست با دبیر شورایعالی مناطق آزاد که در محل سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد و با حضور جمعی از مدیران این سازمان برگزار شد، اظهار داشت: هدف از ایجاد مناطق آزاد دسترسی راحت‌تر به تجارت بین‌المللی بوده و نمونه‌های موفق آن در کشورهای دیگر مانند چین انجام‌شده است.

وی بابیان اینکه مناطق آزاد درواقع برای رهایی از مشکلات دست‌وپا گیر قانونی تأسیس می‌شوند، بیان کرد: این مناطق دارای قوانین خاص خود بوده و تجارت و کسب‌وکار در آن‌ها با سهوت بیشتری انجام می‌شود.

زمانی عنوان کرد: به همین دلیل کشورهای زیادی به سمت ایجاد مناطق آزاد رفتند که ازجمله آن‌ها می‌توان به چین، هند و حتی کشورهای اروپایی و آمریکایی اشاره کرد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: این روش تبدیل به الگویی برای کسب‌وکار شد و توانست تأثیر زیادی بر اقتصاد کشورها بگزارد.

وی اظهار داشت: در دوران بازسازی اعتبارات زیادی برای بازسازی آبادان و خرمشهر هزینه شد اما شهر ساخته نشد چراکه شهر موجودی زنده است. آبادان و خرمشهر نیاز به محورهای اقتصادی جدیدی داشتند.

زمانی عنوان کرد: علت به وجود آمدن شهرهای آبادان و خرمشهر به شکل کنونی، پالایشگاه و بندر بود اما براثر صدمات ناشی از جنگ تحمیلی و پیدایش رقبای جدید تضعیف شدند به همین دلیل این شهرها نیاز به حیات جدیدی داشتند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند اظهار کرد: این شرایط سبب کاهش جمعیت شد و درنهایت مسئولان به فکر ایجاد یک فرصت جدید به نام منطقه آزاد اروند افتادند.

وی بیان کرد: اما این منطقه آزاد در ابتدا آن‌قدر محدود و مبهم بود که تأثیری بر زندگی مردم نداشت چراکه جغرافیای آن به شکلی محدود دیده‌شده بود.

زمانی افزود: درنهایت آبادان و خرمشهر به محدوده منطقه آزاد اروند ملحق شدند و به‌مرور مزایای منطقه آزاد مانند معافیت‌های گمرکی نصیب این منطقه شد اما باید نقش پررنگ‌تری برای آن قائل شوند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند اظهار کرد: باید مزیت‌های بین‌المللی یک منطقه آزاد برای این منطقه تعریف شود تا تبدیل به یک منطقه آزاد بین‌المللی شود.

وی گفت: به‌این‌ترتیب ضمن تحقق خواسته‌های مردم منطقه آزاد اروند، موقعیت بین‌المللی آن نیز تقویت می‌شود. این منطقه با پیگیری‌های انجام‌شده در حال تبدیل‌شدن به یک منطقه آزاد واقعی است چراکه ظرفیت‌های آن موجود است.

زمانی عنوان کرد: ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای توسعه سرمایه‌گذاری و ارائه خدمات در حد توان به مردم منطقه، دو هدف عمده مدیران سازمان منطقه آزاد اروند است و در حوزه‌های زیر بنایی، سرمایه‌گذاری، بندر، صنعت، فرودگاه، خدمات عمومی و دیگر حوزه‌های برنامه‌هایی تعریف کرده‌ایم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند بیان کرد: آبادان و خرمشهر حدود ۱۲۰ دستگاه اجرایی دارند که باید از این ظرفیت استفاده کرد و به همین منظور تصمیم گرفتیم یک ساختار برنامه‌وبودجه‌ای در حوزه‌های مختلف تعریف کنیم.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري