برتري چابهار براي ترانزيت کالاي افغانستان نسبت به گوادر پاکستان

لینک کوتاه: freena.ir/detail/5017
ساعت 16:25 چهارشنبه 11 خرداد 1390
بر اساس يک تحقيق دانشگاهي مشخص شد ترانزيت کالا به افغانستان از بندر چابهار نسبت به بندر گوادر پاکستان ارجحيت داشته و مقرون به صرفه است.

به گزارش بنا (bena) اين تحقيق دانشگاهي با عنوان "مقايسه تطبيقي مزاياي انتخاب مسير ترانزيت افغانستان از چابهار و گوادر پاکستان" که توسط جمعي از محققين دانشگاهي داخل و خارج کشور انجام شده به دنبال بررسي هاي مختلف طي ماه هاي متمادي بدست آمده است.

افغانستان سالانه حدود 5/2 ميليارد دلار واردات و 5/0 ميليارد دلار صادرات دارد و با توجه به اينکه جزء کشورهاي محصور در خشکي است نيازمند ارتباط با بنادر آزاد دنيا است.

در حال حاضر 60 درصد کالاهاي افغانستان از طريق پاکستان و 30 درصد آن از طريق ايران انتقال پيدا مي کنند و هم اکنون اين کشور درصدد است تا به راه هاي جديد و مقرون به صرفه تري براي انتقال کالاهاي خود دست يابد.

در طرح مذکور چهار گزينه بندر کراچي، بندرعباس، بندرچابهار و بندرگوادر براي اين مشکل افغانستان مورد بررسي قرار گرفته است که در نهايت چنانچه مرکز ثقل اقتصادي افغانستان را قندهار قرار بدهيم، بندر چابهار براي تبادلات اين کشور با آب هاي آزاد دنيا بهترين گزينه خواهد بود.

گفتني است در حال حاضر 38 کشور در دنيا محصور در خشکي هستند و امکان دسترسي به آب هاي آزاد دنيا را ندارند که در اين ميان فقط 2 کشور اروپايي در سطح بالاي اقتصادي قرار دارند که بر اين اساس دسترسي به آب هاي آزاد دنيا مي تواند به عنوان يکي از محرک هاي اقتصادي محسوب شود.
202

شناسه خبری: 5017

آخرین اخبار

تقدیر مسرور از تشکیل کارگروه رفع موانع در کیش
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران