صنعت پتروشیمی نیازمند تولید محصولات راهبردی است

لینک کوتاه: freena.ir/detail/49337
ساعت 15:56 سه شنبه 27 آذر 1397
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی نیازمند برنامه‌ریزی کلان و توسعه افقی مبتنی بر تولید محصولات راهبردی و کاهش قابل ملاحضه واردات است.

به گزارش فرینا به نقل از شانا، بهزاد محمدی در دیدار با مدیران ستادی و مدیران عامل شرکت‌های تابع شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس (هلدینگ خلیج‌فارس) افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گذشته به عنوان توسعه‌دهنده صنعت پتروشیمی شناخته شده بود، اما امروز این شرکت با واگذاری و خصوصی‌سازی شرکت‌ها، وظیفه حاکمیتی، سیاست‌گذاری و هدایت صنعت را به‌عهده دارد.

محمدی با تاکید بر این‌که توسعه آینده صنعت پتروشیمی یکی از دغدغه‌های اصلی است که باید با ایجاد نقشه توسعه پتروشیمی روی آن متمرکز شد، گفت: توسعه صنعت، نیازمند ترسیم و تدوین برنامه کلان است. با نگاهی به توسعه جهانی صنعت پتروشیمی می‌توان دریافت که نسبت توسعه پتروشیمی ایران در مقایسه با توسعه این صنعت در جهان قابل تأمل است.

وی با اشاره به روند توسعه جهانی پتروشیمی افزود: اگر ارزش کل تولید محصولات پتروشیمی جهان ۳ هزار و ۳۶۰ میلیارد دلار و ارزش کل محصولات پتروشیمی کشور ۲۲ میلیارد دلار باشد، نسبت صنعت پتروشیمی ایران در مقایسه با جهان و سهم در بازار جهانی ۶ دهم درصد خواهد بود و این نشان‌دهنده راه طولانی پیش‌ روی صنعت پتروشیمی کشور است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره توسعه صنعت پتروشیمی کشور گفت: این صنعت در بنگاه‌داری و توسعه عمودی متمرکز شده است. به این معنا که بیشتر به دنبال رونق دادن به سیستم کسب‌وکار هستیم، اما آنچه به نظر می‌رسد باید در تفکر نوین توسعه پتروشیمی بدان توجه داشت، توسعه افقی مبتنی بر تولید محصولات راهبردی و کاهش خیره‌کننده واردات است.

محمدی با اشاره به توسعه بازار چین در بخش پتروشیمی افزود: ما نباید در بازارهایی متمرکز باشیم که در کوتاه مدت جذاب هستند. سهم چین از ارزش کل تولید ۳ هزار و ۳۶۰ میلیارد دلار محصول پتروشیمی در جهان، حدود یک هزار و ۳۳۰ میلیارد دلار است، یعنی ۴۰ درصد از کل تولید محصولات پتروشیمی جهان به چین اختصاص دارد. در این میان سهم اتحادیه اروپا و آمریکا با هزار میلیارد دلار، ۳۰ درصد از بازار جهانی است.

توسعه پایدار به دور از شعار

معاون وزیرنفت در امور پتروشیمی تاکید کرد: باید به سمت توسعه پایدار به معنای واقعی و به دور از شعار دادن تغییر مسیر بدهیم. توسعه صنعت در آینده دغدغه اصلی ماست و باید برای ۲۰ سال آینده برنامه کلان تنظیم کنیم.

وی درباره نقش و سهم هلدینگ خلیج فارس در صنعت پتروشیمی گفت: این شرکت بزرگ‌ترین هلدینگ پتروشیمی کشور است و در حوزه‌های تولید و توسعه بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. نزدیک به ۳۸ درصد تولید محصولات پتروشیمی و ۴۰ درصد ارزش صادراتی کشور را این هلدینگ در دست دارد.

محمدی درباره طرح‌های در دست اجرای هلدینگ خلیج‌فارس افزود: از مهم‌ترین طرح‌های در دست اجرای این هلدینگ که از نظر ما زیرساختی است، پتروشیمی دماوند است. اجرای این طرح در منطقه به‌منظور تامین پایدار یوتیلیتی حائز اهمیت است. پروژه الفین پتروشیمی بندر امام نیز پروژه خوبی است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: پتروشیمی صدف پروژه‌ای کارآمد و با کیفیت است که امیدوارم این پروژه تا دو سال آینده وارد مدار تولید شود و به بهره‌برداری برسد.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار منصوب شد
اشتغال 113 نفر با سرمایه‌گذاری 10 میلیون دلاری تولید محصولات روشنایی در منطقه آزاد انزلی
اینفوگرافی؛ گزارش صادرات و واردات منطقه آزاد اروند در 9ماه سال جاری
اعضای هیئت مدیره سازمان‌های مناطق آزاد چابهار و دوغارون انتخاب شدند
نسل‌های 7گانه مناطق آزاد در جهان نسل اول: توسعه‌ كسب و كار با محور تجارت (بخش اول)

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران