چابهار رگ حیاتی کشور است / احیای چابهار درآمدی معادل نفت دارد

لینک کوتاه: freena.ir/detail/47896
ساعت 13:40 شنبه 31 شهريور 1397
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی درباره ضرورت توسعه چابهار گفت: پویایی و زنده شدن چابهار برای استان سیستان و بلوچستان چندان نفعی ندارد، ولی رگ حیاتی کشور است. این بندر باید از طریق بخش خصوصی داخلی یا خارجی به توسعه دست یابد؛ چرا که توسعه آن کمتر از سنگاپور نیست و می‌تواند درآمدی معادل نفت برای کشور ایجاد کند.

به گزارش فرینا، علیم یارمحمدی، درباره وضعیت بندر چابهار و قراردادهای توسعه‌ای این بندر با کشور هند به خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی افزود: متاسفانه دولت‌های گذشنه و دوره‌های پیشین و فعلی مجلس به این فکر این نبودند که برخی محل‌ها در کشور چه جایگاه و اهمیتی دارند و چقدر می‌توانند برای کشور مفید باشند.

یارمحمدی گفت: همچنین چابهار با توجه به سندی که مقام معظم رهبری ابلاغ کردند و براساس آن از سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه محور چابهار-خرمشهر با تاکید بر توسعه سواحل مکران بود، اهمیتش روشن است. سواحل مکران که همان سواحل دریای عمان است با ۳ میلیارد نفر از مردم جهان در ارتباط است و اهمیتش بر کسی پوشیده نیست و بیشتر اهتمام دولت و مجلس ما باید برای استفاده‌های مختلف از این سواحل باشد؛ به خصوص بندر چابهار که بندری اقیانوسی است و کرانه‌های آن در مرکز و شرق کشور دارای اهمیت است.

وی افزود: پویا شدن و زنده شدن چابهار برای استان سیستان و بلوچستان چندان نفعی ندارد، ولی رگ حیاتی کشور است و تا این حد مورد بی‌توجهی واقع شدن این مکان چندان جالب نیست. در جنگ هشت ساله تحمیلی جایگاه سواحل مکران و چابهار مقداری توجیه پیدا کرد، ولی متاسفانه در ادامه از ظرفیت‌های آن استفاده نشد و هزینه‌های سنگینی را هم در این باره پرداختیم.

نماینده مردم زاهدان و عضو کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت توسعه بندر چابهار در بخش خصوصی افزود: این بندر با مشارکت کشور هند و یا با منابع داخلی‌مان باید به جایگاه واقعی خودش تبدیل شود. این در حالی است که اهمیت بندر چابهار از بندر سنگاپور کمتر نیست و می‌تواند همان درآمدهایی را که سنگاپور برای کشورش داشته باشد، برای کشور ما ایجاد کند.

یارمحمدی گفت: متاسفانه ما همه توجه خود را بر شمال، غرب یا مرکز کشور گذاشته‌ایم و از ظرفیتی که آنجا هست و می‌تواند معادل درآمد نفت باشد، غافلیم. مهم است که توصیه مقام معظم رهبری در جایگاه این سند باید پررنگ دیده شود. از سویی به هر طریقی، چه از طریق ظرفیت سرمایه‌گذاری کشورهای دیگر و چه سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی داخلی، جایز است تا این بندر را به جایگاه واقعی خودش ارتقا دهیم. واضح است که ارتقا دادن دیگر صنایع توریسمی این بندر نیز می‌تواند برای کشور وضعیت مطلوبی را خلق کند. از سوی دیگر باید به اهمیت این مساله در دوره تحریم‌ها واقف باشیم که نگرانی عجیبی برای مردم ایران به وجود آورده است.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به لزوم توسعه بنادر تاکید کرد و افزود: هر سرمایه‌گذار بخش خصوصی؛ چه داخلی و چه خارجی در صورتی که بتواند به ارتقا و توسعه بنادر دیگر نیز مانند چابهار کمک رساند و ظرفیت‌های آنها را استخراج کند، باید به کارگرفته شود.

شناسه خبری: 47896

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري