توسعه روابط هند با افغانستان از طریق چابهار

لینک کوتاه: freena.ir/detail/47895
ساعت 11:12 شنبه 31 شهريور 1397
نارندرا مودی نخست وزیر هند در دیدار بااشرف غنی رییس جمهوری افغانستان بر توسعه روابط اقتصادی از طریق بندر چابهار به توافق رسیدند.

به گزارش فرینا به نقل از ایرنا، بر اساس یک بیانیه مطبوعاتی که در همین رابطه روی وبسایت وزارت امور خارجه هند قرار گرفت، رهبران دوکشور اعلام کردند که دو کشور مصمم به گسترش روابط اقتصادی از طریق بندر چابهار و کریدور حمل و نقل هوایی هستند.
در بیانیه مطبوعاتی وزارت امور خارجه هند آمده است: مودی و غنی در دیدار خود به صورت مثبت پیشرفت همکاری راهبردی هند و افغانستان را بررسی کردند. آنها همچنین از افزایش تجارت دوجانبه و عبور آن از مرز یک میلیارد دلار ابراز خرسندی کردند.
هند و افغانستان همچنین برای گسترش همکاری ها در بخش های زیرساختی، توسعه منابع انسانی و سایر پروژه های ظرفیت سازی در افغانستان به توافق رسیدند.
رییس جمهوری افغانستان در خصوص روند صلح و آشتی ملی در افغانستان و همچنین مقابله با چالش های تروریسم و افراط گرایی که بر مردم افغانستان تحمیل شده است به مودی توضیح داد.
نخست وزیر هند بر حمایت این کشور از روند صلح و آشتی ملی به رهبری و کنترل افغانستان که می تواند صلح، ثبات، اتحاد و دموکراسی را در این کشور تضمین کند، تاکید کرد.
مودی همچنین حملات تروریستی و خشونت ها در افغانستان که به کشته شدن تعداد زیادی از مردم این کشور منجر شده است را به شدت محکوم کرد.
بندر چابهار که در دریای عمان قرار گرفته است دسترسی هند به افغانستان از طریق دریا را آسان می کند. دولت هند متعهد به سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری برای توسعه چابهار و همچنین سرمایه گذاری 1.5 میلیارد دلاری برای ساخت مجموعه ای از جاده ها و راه آهن شده است.
سال گذشته هند دو محموله گندم را از طریق بندر چابهار به افغانستان صادر کرد. این اقدام با هدف اثبات اعتبار این مسیر و گسترش ورود محموله های جهانی پیش از فعال شدن کامل بندر چابهار انجام شد.
بندر چابهار که در استان سیستان و بلوچستان واقع در سواحل جنوبی ایران قرار دارد، راه دسترسی هند به چهار شهر در افغانستان را نیز فراهم خواهد کرد.
فاز اول این بندر در ماه دسامبر سال گذشته با حضور حسن روحانی رئیس جمهور ایران و نمایندگانی از هند و سایر کشور های منطقه افتتاح شد.
بندر چابهار یک موفقیت در روابط هند و ایران است و پس از عملیاتی شدن آن، تحولات زیادی پیرامون این بندر اتفاق افتاده و بر اساس خبر های منتشر شده ترافیک باری از بندر کراچی به چابهار منتقل شده است. 
بندر چابهار هزینه های حمل و نقل و زمان برای صادرات کالاهای هند را به یک سوم کاهش می دهد. این بندر همچنین تجارت میان هند، افغانستان و ایران را با توجه به مخالفت های پاکستان برای استفاده از خاک این کشور، افزایش خواهد داد.
در سال های اخیر هند و افغانستان روابط راهبردی خود را گسترش داده اند. ارزش تجارت دو جانبه دو کشور در سال های اخیر به 200 میلیون دلار رسیده است.
هند در افغانستان سرمایه گذاری زیادی کرده و در آموزش نیروهای نظامی افغان نقش دارد و به این کشور تجهیزات نظامی اعطا کرده است.
کریدور هوایی هند و افغانستان دستیابی افغانستان به بازار های هند را سهولت می بخشد و به تاجران افغانی فرصت استفاده از شبکه های تجاری جهانی را فراهم می سازد.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري