تردد بلامانع کشتیرانی ایران در بنادر اروپا و خاور دور/ سرمایه‌گذاری ۱۲ هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در پسکرانه‌های بنادر

لینک کوتاه: freena.ir/detail/47686
ساعت 15:06 چهارشنبه 14 شهريور 1397
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به کاهش ۹,۲ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در سال جاری گفت: نمی‌توان کاهش حجم تخلیه و بارگیری کالاهای غیرنفتی در پنج ماهه امسال را با تحریم‌ها مرتبط دانست؛ بلکه علت اصلی آن به نوسان فعالیت‌های اقتصادی مربوط می‌شود که در سال‌های قبل نیز بعضا دیده شده است.

به گزارش فرینا،  محمد راستاد در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت عملکرد بندری افزود: از ابتدای امسال تا روز ۱۲ شهریورماه ۶۱.۷ میلیون تن کل تخلیه بارگیری کالاهای غیرنفتی در بنادر کشور بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۲ درصد کاهش یافته است.

راستاد گفت: در بازه زمانی یاد شده واردات به بنادر  ۱۱.۷ میلیون تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۶ درصد کاهش نشان می‌دهد و در همین مدت میزان صادرات نیز ۱.۲ درصد کاهش داشته است.

ساختار مناسب سازمان بنادر برای جذب سرمایه گذار بخش خصوصی

وی با بیان اینکه این سازمان ساختار مناسبی برای جذب سرمایه گذار بخش خصوصی دارد، افزود: تا کنون ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در پس‌کرانه بنادر محقق شده است. همچنین روز گذشته ۴۰۰ میلیارد تومان پروژه در بندر امام خمینی افتتاح شد که ۵۰ درصد آن مربوط به بخش خصوصی بود. افزون بر این، ۶۰۰ میلیارد تومان تفاهم‌نامه منعقد شد که ۱۰۰درصد آن مربوط به بخش خصوصی بود.

قرارداد بهره برداری موقت هند در چابهار منعقد شد 

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در پاسخ  سوالی در خصوص سر انجام سرمایه گذاری هندی ها در چابهارگفت: همکاری با اپراتور و سرمایه گذار هندی روال عادی خود را طی می‌کند. قرارداد بهره‌برداری موقت منعقد شده است. ارائه ضمانت نامه بانکی توسط شرکت اپراتور هندی، اگرچه با تاخیر ، ولی در حال انجام است و هیچ مشکلی برای این قرارداد وجود ندارد. 

راستاد این را هم گفت که هفته آینده بنده برای دیدار با مسئولان وزارت کشتیرانی هندوستان به این کشور سفر می‌کنم و موضوع قرارداد را پیگیری می کنم.

کریدور پاکستان ـ چین؛ فرصتی برای گشترش مبادلات تجاری در چابهار 

وی درباره آخرین وضعیت کریدور پاکستان ـ چین که بخشی از آن مربوط به بندر گوآدر ـ چابهار می‌شود، گفت: کریدور اقتصادی چین ـ پاکستان شامل یک پکیج است که قرارداد تجاری بین این دو کشور روال خود را طی می‌کند. این همکاری برای ما هم می‌تواند یک فرصت باشد. بنادر چابهار و گوآدر می‌تواند از ظرفیت‌های خود برای گسترش مبادلات تجاری بین‌المللی بهره بگیرند.

ایجاد ساختار جدید برای توسعه حمل و نقل مالتی مودال

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درخصوص حمل و نقل ترکیبی نیز گفت: ما به تازگی اداره کل حمل و نقل چند وجهی و امور لجستیکی را در سازمان بنادر ایجاد کرده‌ایم که حمل و نقل مالتی مودال را توسعه دهیم. ساختار جدید توانست با تمرکز بر ظرفیت ریلی بنادر و برقراری ارتباط با سازمان‌ها به ویژه راه‌آهن فعالیت‌های خوبی را آغاز کند و در آینده امیدواریم شاهد افزایش این تعاملات باشیم.

راستاد افزود: با تمرکز بر موضوع افزایش ظرفیت ریلی بنادر و تعامل با راه‌آهن اقدامات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مناسبی توسط این اداره‌کل انجام شده است،‌تعاملاتی با راه‌آهن برقرار شد تا هدایت کالاهای ورودی و خروجی از یا به بنادر از طریق ریل بسترسازی مناسبی شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در ماه‌های اخیر محدودیتی برای تردد کشتی‌های ایرانی در آب‌های بین‌المللی ایجاد شده یا خیر، گفت: خطوط کشتی‌رانی تاکنون هیچ محدودیتی برای تردد اعلام نکردند و مسیرهای خود را به اروپا و خاوردور ادامه می‌دهند. 

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري