مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با تأکید بر حل مسائل و موانع پیشرفت زنان در منطقه آزاد اروند، حمایت همه جانبه خود در این راستا را عملا اعلام کرد.
به گزارش فرینا، لزوم توجه به امور بانوان در دستگاه اجرایی، اولین نشست شورای راهبردی بانوان مناطق آزاد با حضور مشاوران و مدیران امور بانوان مناطق آزاد در اسفند ماه سال گذشته در محل دبیرخانه شورای مناطق آزاد کشور را رقم زد.
اسماعیل زمانی با در نظر گرفتن اهمیت و حساسیت موضوع، با انتصاب مریم منصوری بعنوان دستیار ویژه مدیرعامل در امور بانوان، اولین گام در این مسیر را برداشته و با حمایت همه جانبه خود از مصوبات اولین جلسه که با اموربانوان دیگر دستگاه های اجرایی ماه گذشته در سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد، بر اهمیت این موضوع مهر تأیید زد.
مریم منصوری نیز در این بازه زمانی با پیگیری امور توانست مصوبات تأیید شده رابه مرحله آغاز فرآیند اجرایی رسانده و با تشکیل دومین جلسه امور بانوان ،این بار با فعالین اجتماعی، سیاسی و فرهنگی منطقه، خواهان مشارکت و استفاده از پتانسیل این زنان به علت حضور در صحنه های مختلف اجتماعی و دیدن دردها و مشکلات جامعه، با سلایق مختلف و تفاوت های فردی، در اجرای هرچه بهتر تصمیمات اتخاذ شده و حضور هرچه بیشتر آنها در صحنه شد.چراکه تنوع افکار، افزایش ظرفیت های فکری و اقدام های آگاهانه را در پی خواهد داشت.
دستیار ویژه مدیرعامل در امور بانوان در توضیح برنامه ها و طرح های سال جاری که هم اکنون مراحل پایانی خود را در بودجه سازمان برای تأمین اعتبار می گذراند، گفت: بنا به درخواست مدیرعامل سازمان در به کارگیری و اخذ مشاوران زبده،پس از صحبت با رئیس مرکز تحقیقات زنان خوزستان که زیر نظر دانشگاه چمران است و یک تیم بسیار قوی در اختیار دارد، قرار بر این شد که طی عقد قراردادی با مطالعه وضع موجود، برنامه ریزی و ارئه راهکار جهت برون رفت از شرایط نامناسب بانوان، در کنار امور بانوان سازمان منطقه آزاد اروند باشند.
مریم منصوری با اشاره به اینکه طرح ها و برنامه های تصویب شده در همین سال جاری کلید خواهند خورد ادامه داد: یکی دیگر از اقداماتی که قرار است اجرایی شود؛ راه اندازی و تشکیل هسته مرکزی و اتاق فکر بانوان همراه با تجهیز کتابخانه مرجع در جهت انجام امور تحقیقاتی زنان منطقه خواهد بود؛ با توجه به اینکه واحد امور زنان تازه تأسیس شده، این موارد جزو نیازهای پایه آن است که با وجود تأیید مدیرعامل محترم و همکاری معاونت توسعه سازمان، قطعا محقق خواهد شد.
حمایت های فرهنگی و مادی از بانوان آینده
حمایت های فرهنگی و مادی در جهت آموزش بانوان منطقه با رویکرد پیشگیری از آسیب های اجتماعی، بهداشتی و فرهنگی بانوان آینده از جمله اقداماتی است که بنا به گفته مریم منصوری از اولویت های مهم امور بانوان خواهد بود و در توضیح آن می گوید: قرار است یک سری آموزش ها و تمهیدات را با موضوع پیشگیری از آسیب های اجتماعی، فرهنگی برای بانوان آینده، در نظر بگیریم. این آموزش ها بیشتر برای رده سنی ۱۲ تا ۱۸ سال و برای جلو گیری از آسیب های اجتماعی خواهد بود که سعی شده در آن ریزترین نکات از جمله آموزش چهارچوب سالم تخلیه هیجانات دوران بلوغشان نیز در نظر گرفته شود.
همچنین پیشگیری از قربانی شدن افراد در اثر نا آگاهی و عدم دسترسی به اطلاعات صحیح ، ایجاد فضای مناسب برای به اشتراک گذاشتن افکار، احساسات و هیجانات، این ها و موارد بسیار دیگری در زیرمجموعه بخش آموزش قرار خواهند گرفت. که برای سنین ۱۲ تا ۱۸ سال و جلوگیری از آسیب های اجتماعی احتمالی برای آنها در نظر گرفته شده است.
دستیار ویژه مدیرعامل در امور بانوان از مذاکره برای انعقاد تفاهنمامه ای با ادارات بهزیستی منطقه خبر داد و گفت: طرح سرپناه موقت یکی از پراهمیت ترین موضوعاتی است که با همکاری بهزیستی به آن ورود خواهیم کرد. در این طرح زنان بی خانمان ابتدا شناسایی خواهند شد تا مشخص شود متعلق به کجا هستند؟ اگر غیربومی باشند به شهرستان خودشان منتقل و در صورت بومی بودن با همکاری بهزیستی در این سرپناه موقت نگهداری می شوند و در کنار آن با تفاهمنامه ایی که با فنی و حرفه ایی بسته خواهد شد، بعد از غربالگری این زنان، توانایی هایشان سنجیده و در آن بخشی که توانایی و استعداد دارند، آموزش داده می شوند و بعد از توانمند شدن و امکان کسب درآمد کم کم به جامعه باز گردانده و از این مراکز خارج خواهند شد. این چشم انداز روشنی است که بعد از انعقاد تفاهمنامه های ذکر شده، بی شک بدان دست خواهیم یافت.
شناخت ویژگی ها و روحیات زنان و نحوه صحیح ارتباط مردان با آنها، آموزش رفتار با زنان در جامعه برای مردان، از جمله اقدامات مثبتی است که امور بانوان جزو برنامه های جاری خود در نظر دارد تا در کارگاه های آموزشی که به همین منظور در نظر گرفته به آن بپردازد. هر دو جنس زن و مرد، سرمایه های انسانی جامعه هستند و از آنجایی که هریک نقش و کارکرد متفاوتی دارند، حضور هر دو به صورت تکمیل کننده یکدیگر در تمام صحنه های اجتماعی ضروری است. مشارکت مردان و زنان در فرآیندهای تصمیم گیری، منتج به توسعه پایدار می شود و این مهم را نباید فراموش کرد که مردان موفق را زنان توانمند پشتیبانی می کنند.
منصوری در پایان از ایده ساخت یک فضای تفریحی، ورزشی که زنان نخبه بتوانند دور هم جمع شده، یکدیگر را شناخته و پیدا کنند خبر داد که هم اکنون در تلاش است که شرایط را برای مطالعات امکان سنجی با همکاری سایر معاونت ها فراهم کند.