سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ارس از تعیین و اعلام سهمیه کالای همراه مسافر ارس تا اواسط شهریورماه خبر داد.
به گزارش فرینا، احد نصرتی با اعلام این خبر، گفت: حضور اعضای کمیته تعیین سهمیه کالای همراه مسافر با هدف بازدید میدانی از منطقه آزاد ارس در خصوص تعیین میزان سهیمه کالای همراه مسافر برای نیمه دوم سال 1397 اتفاق افتاده است و اعضای این کمیته ظرف 3 روز از بخش های مختلف منطقه آزاد ارس بازدید کردند.
وی خاطرنشان کرد: امسال سهمیه واردات کالای همراه مسافر ارس کاهش نخواهد داشت. چراکه سهمیه نیم سال اول نیز مصرف نشده است و این سهمیه نیز به طور کامل به سهمیه نیم سال دوم اضافه خواهد شد تا بازار ارس با مشکل خاصی در سال 97 مواجه نشود.
نصرتی در مورد نگرانی ها در زمینه لیست کالاهای ممنوعه وارداتی، افزود: مقرر شده است تا کالاهای ممنوعه وارداتی نیز در هیات دولت مورد بررسی مجدد قرار گیرد و اصناف شاغل در ارس بتوانند با ارز آزاد اقلام مورد نیاز خود را وارد کنند.
وی در ادامه گفت: سهمیه نیم سال دوم منطقه آزاد ارس برای کالای مسافر حداکثر تا اواسط شهریورماه تعیین و اعلام خواهد شد.
نصرتی تاکید کرد: در زمینه کالای همراه مسافر و اقتصاد فروشگاهی ارس هیچگونه عقب نشینی نخواهیم داشت و تاکید مدیرعامل بر رفع مشکلات اصناف باعث خواهد شد تا مشکلی در نیم سال دوم نداشته باشیم.
وی ادامه داد: به طوریکه نوردوز و خداآفرین را نیز در زمینه کالای همراه مسافر به جلفا اضافه کرده ایم تا این بخش های منطقه آزاد ارس نیز بتوانند از این امکان استفاده کنند.
نصرتی تصریح کرد: نماینده های اصناف ارس نیز به عنوان مشاورین مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با اعضای کمیته تعیین سهمیه کالای همراه مسافر دیدار کرده و مشکلات خود را با اعضای کمیته در میان گذاشتند.
سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ارس در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: سیاست انقباضی برای واردات و مدیریت هدفمند واردات از سیاست های کلی کشور محسوب می شود و سهمیه بندی ورود کالای همراه مسافر نیز بر اساس این سیاست ها اعمال می شود.
نصرتی اظهار کرد: منطقه آزاد ارس از سال 1395 سیاست کاهش را اعمال کرده است. به طوریکه 172 میلیون دلار کالای وارداتی همراه مسافر در سال 95 به حدود 122 میلیون دلار در سال 96 کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه سیاست اصلی سازمان منطقه آزاد ارس برای کاهش واردات، تولید کالاهایی است که قبلا از خارج از کشور تامین می شد، گفت: برای نمونه در زمینه البسه، از شرکت های داخلی و خارجی برای تولید البسه و تشکیل نمایندگی تولید حمایت می شود.
نصرتی خاطرنشان کرد: هم اکنون شرکت هایی مانند دنیلی، جلفاکاران و تولید کننده های البسه توانسته اند برندهای خارجی و داخلی را در ارس تولید کرده و باعث کاهش واردات این اقلام شوند.
وی افزود: حمایت از تولید تنها به صنعت محدود نیست و تولید محصولات کشاورزی و مواد اولیه نیز جزو سیاست های اصلی سازمان منطقه آزاد ارس است.
سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ارس با تاکید بر اینکه منطقه آزاد ارس در زمینه راه اندازی پنجره کالای گمرکی با در نظر گرفتن کالای همراه مسافر در بین مناطق آزاد کشور، پیشتاز است، گفت: منطقه آزاد ارس از فروردین ماه آماده اجرای طرح پنجره جامع گمرکی برای کالای همراه مسافر است و ارس اولین منطقه ای است که آماده اجرای این سیستم شده است.
گفتنی است، حضور 3 روزه اعضای کمیته تعیین سهمیه کالای همراه مسافر با هدف بازدید میدانی از منطقه آزاد ارس در خصوص تعیین میزان سهیمه کالای همراه مسافر برای نیمه دوم سال 1397 صورت گرفت.
در این سفر، محمود رئیسی نماینده گمرک جمهوری اسلامی ایران، سید جمال مدرسی زاده مدیر کل دفتر مقررات و استانداردهای وزارت جهاد کشاورزی، اعظم طالبی نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت، مریم یوسف زاده نماینده بانک مرکزی، ناصرخرمالی مدیر توسعه صادرات، امور گمرکی و ارزش افزوده و سید محمود عبدی مدیر گسترش و تسهیل و تولید و کارشناسان امور گمرکی و تسهیل و تولید دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور حضور داشتند.
این کمیته علاوه بر بازدید از واحدهای صنعتی و کشاورزی از مجتمع های تجاری و خدماتی ارس بازدید کردند. آرین دوخت ارس، آذرتجهیز طب، دنیلی و پاراپلاستیک در این سفر مورد بازدید قرار گرفتند. بازدید از انبارهای منطقه، بخش های نوردوز و خداآفرین نیز بخش دیگری از برنامه های این سفر بود.
اعضای کمیته تعیین سهمیه کالای همراه مسافر را معاون اقتصادی و سرمایه گذاری و مدیران معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد ارس همراهی کردند.