لینک کوتاه: freena.ir/detail/4708
ساعت 16:25
چهارشنبه 11 خرداد 1390
سازمان منطقه آزاد قشم از سال 1381 تاکنون اعتبارات ويژه اي را در قالب پروژه « حفاظت از لاک پشتها » اختصاص داده است .
به گزارش بنا(bena) به نقل از پايگاه اطلاع رساني سازمان منطقه آزاد قشم، مهندس سيد محمد هاشم داخته رئيس ژئوپارک و محيط زيست قشم ضمن اعلام اين مطلب افزود: با توجه به اخباري که بعضا از رسانه ها منتشر شده و در مواردي سازمان منطقه آزاد قشم را نسبت به اين پروژه بي تفاوت نشان داده است ، بايد اذعان نمود اولين و بزرگترين حامي پروژه « حفاظت از لاک پشتها » سازمان منطقه آزاد قشم مي باشد و تاکنون بالغ بر 1 ميليارد ريال توسط اين سازمان،در بخشهاي مختلف اين پروژه هزينه شده است.
وي ادامه داد: از سال 81 با درايت مدير وقت محيط زيست منطقه آزاد قشم اقدامات لازم نسبت به جلوگيري از انقراض گونه لاک پشت پوزه عقابي و حفظ و حراست از تخم و بچه هاي آنها در سواحل جزيره قشم انجام شد.
داخته ادامه داد: در اين راستا ، از سال 1381، سازمان منطقه آزاد قشم با اختصاص طرحها و اعتبارات ويژه اقدام اساسي و مهمي در کاهش انقراض اين گونه از لاک پشتها و تولد بچه لاک پشتها انجام داد و در 3 بخش حفاظت ، اکوتوريسم و صنايع دستي اين پروژه را آغاز نمود.
وي افزود : براين اساس در اولين قدم ، حاشيه محل تخم گذاري لاک پشتها به طور شبانه روز تحت حفاظت قرار گرفت و از افراد بومي روستاي شيب دراز براي اين امر مدد جستيم که در اين زمينه نيز سازمان با هدف اشتغالزايي، با اعطاي دستمزد تعدادي از جوانان اين روستارا براي حفاظت از محدوده تخم گذاري لاک پشتها انتخاب کرد.
رئيس ژئوپارک قشم ياد آور شد: اين پروژه هر سال از 25 اسفند ماه آغاز و با 7 نيروي فعال به طور شبانه روزي تا زمان تولد آخرين بچه لاک پشت ، ادامه دارد و افراد پس از جمع آوري تخم لاک پشتها و انتقال آن به محل حفاظت شده به صورت روزانه آمار مشخصي را نيز ارائه مي دهند .
داخته ادامه داد: برنامه و سياستهاي بلندمدت سازمان در بخش اکوتوريسم اين منطقه براي تبليغ و معرفي اين جاذبه گردشگري همچنان ادامه دارد و موسسه هاي طبيعتگردي فعال در کشور سالانه طبيعتگردان بسياري را به اين منطقه روانه مي کنند و در اين راستا ، با همکاري سازمان منطقه آزاد قشم30 نفر از جوانان و نوجوانان روستاي شيب دراز با گذراندن يک دوره آموزشي « تکريم گردشگر» ، در امر اکوتوريسم اين منطقه فعاليت چشمگيري دارند .
وي خاطرنشان کرد: در سالهاي اول حفاظت ، اغلب گردشگران با اين محدوده آشنا نبودند ولي پس از تداوم فعاليتها و اخبار متعددي که از طريق سازمان انتشار يافت ، هماکنون شاهديم که درتعطيلات نوروز نيز اغلب مسافران و گردشگران براي تماشاي تخم گذاري و تولد بچه لاک پشتها به اين منطقه سفر مي کنند.
رئيس ژئوپارک قشم از پروژه فعاليت صنايع دستي بانوان اين منطقه به عنوان يکي از مهمترين طرحها نام برد و افزود: همزمان با دو پروژه حفاظت و اکوتوريسم ، بخش صنايع دستي بانوان اين روستا ضمن اشتغالزايي ، يکي از جاذبه هاي ويژه اين منطقه نيز محسوب مي شود و بانوان صنعتگر با الهام از پروژه حفاظت و معرفي آن به مردم سراسر دنيا ، اشکال لاک پشت پوزه عقابي را در هنرهاي صنايع دستي ايجاد مي کنند .
داخته از فعاليت و همکاري گسترده دفتر برنامه ريزي تسهيلات محيط زيست جهاني (SGP) ، موسسه آواي طبيعت ، اعضاي شورا و دهياري روستاي شيب دراز و اهالي خونگرم و طبيعت دوست اين منطقه براي استمرار و تداوم طرح حفاظت، اکوتوريسم و صنايع دستي تقدير کرد.