مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: منطقه آزاد چابهار برای تمدید مجوز ساخت فرودگاه بین المللی این شهرستان در حال تلاش و رایزنی از طریق وزارت راه و شهرسازی و سایر مسئولان مرتبط است.
به گزارش فرینا مرتضی بانک در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در چابهار اظهار داشت: مجوز ساخت فرودگاه بین المللی چابهار در خارج از محدوده منطقه آزاد چابهار حدودا 2 سال قبل صادر شده و مدت مجوز آن یک ساله بوده است.
وی بیان کرد: عدم پیگیری و انجام امور آن موجب لغو مجوز نشده بلکه برای سال بعد تمدید نشده است که معنایش این است که دیگر مجوزی ندارد و باید پیگیر تمدید آن بود.
وی افزود: وزارت راه وشهرسازی پیگیر ساخت فرودگاه بین المللی چابهار است و باید اقدامات لازم را برای تمدید مجوز انجام دهد و در این زمینه دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد نیز آنان را همراهی خواهد کرد.
مشاور رئیس جمهوری گفت: چابهار با توجه به موقعیت راهبردی و استراتژیک و حضور صدها سرمایه گذار داخلی و خارجی نیازمند فرودگاه بین المللی با امکانات و تجهیزات روز است.
بانک ادامه داد: سازمان منطقه آزاد چابهار تا قبل از ساخت فرودگاه جدید، در سالهای اخیر کمک و مساعدت های زیادی برای توسعه فرودگاه کنارک انجام داده است.
وی تصریح کرد: اینک برنامه لازم برای توسعه فرودگاه کنارک و ارایه خدمات مطلوب به مسافران، سرمایه گذاران و گردشگران وجود دارد و بزودی شاهد خدمات بهتری برای استقبال از میهمانان ورودی به فرودگاه کنارک خواهیم بود.
وی توسعه حمل و نقل ریلی، جاده ای و دریایی را مورد تاکید قرار داد و افزود: با افزایش ظرفیت تخلیه وبارگیری بندر شهیدبهشتی و الحاق آن به منطقه آزاد چابهار سبب شده تا برنامه ریزی بیشتری برای حمل ونقل انجام دهیم.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: تمام طرح های تولیدی و اقتصادی منطقه آزاد چابهار برای توسعه و اشتغال نیروهای بومی و جوامع محلی اجرا شده و استخدام و بکارگیری نیروهای بومی اولویت نخست است.
بانک واگذاری زمین برای ساخت بیمارستان 540 تختخوابی چابهار را نمونه ای از توجه منطقه آزاد به مناطق همجوار دانست و افزود: علاوه بر این در حوزه بهداشت ودرمان و توسعه تخت های آی سی یو بیمارستان امام علی(ع) هزینه های زیادی صورت گرفته است.
وی گفت: مقام معظم رهبری و مسئولان ارشد کشوری نگاه ویژه و مثبتی به توسعه سواحل مکران دارند و در این راستا پس از تکمیل طرح های نیمه تمام راه آهن، پتروشیمی وفولاد و آماده سازی زیرساخت ها مشکلاتی نظیر حاشیه نشینی، بی آبی و کمبود امکانات بهداشتی و آموزشی را مرتفع می کند.
وی برقراری پروازهای چابهار به کراچی، کابل و دبی را بستگی به تلاش شرکت های هواپیمایی دانست و افزود: ما آماده حمایت های لازم هستیم تا بخشی از مشکلات تردد تجار و سرمایه گذاران مرتفع شود.
مشاور رئیس جمهوری گفت: منطقه آزاد چابهار از هیچ کوششی برای کمک به ساخت فضاهای آموزشی، امکانات بهداشتی و درمانی و کمک به امور عام المنفعه دریغ نمی کند و همیشه پیشگاه بوده است.
به گزارش ایرنا مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی عصر دیروز سه شنبه وارد چابهار شد و مورد استقبال مسئولان محلی و قشرهای مختلف مردم قرار گرفت.
بانک در این سفر 2 روزه علاوه بر افتتاح و کلنگ زنی برخی طرح های بزرگ ملی، در نشست های تخصصی با فعالان اقتصادی و مدیران سازمان منطقه آزاد چابهار آخرین مشکلات و مسائل این منطقه را مورد بررسی قرار می دهد.
منطقه آزاد چابهار با گستره 14 هزار هکتار از سال 1373 با مصوبه مجلس شورای اسلامی راه اندازی شده است.
شهرستان 283 هزار نفری چابهار در کرانه دریای عمان(مکران) به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.