موفقیت کشور با افزایش سرانه مغز برتر

لینک کوتاه: freena.ir/detail/46811
ساعت 16:38 يکشنبه 10 تير 1397
رئیس پژوهشکده علوم شناختی از افزایش سرانه مغز برتر به عنوان مهمترین نیاز سالم سازی مردم و موفقیت در همه حوزه های یک کشور نام برد.

به گزارش فرینا، پروفسور حمیدرضا پوراعتماد در نشست با مسئولان سازمان منطقه آزاد و جمعی از امامان جمعه اهل سنت قشم در سالن مرکز بین المللی رشد، گفت: برای مقابله با چالش های موجود در هر جامعه، به مغز های سالم و برتر نیاز داریم.
وی از دستکاری ژنتیکی، استقرار تعلیم و تربیت شناختی در مدارس، آموزش با استفاده از دانش و فناوری IT و هوش مصنوعی، غربالگری برای توانبخشی افراد ناتوان و پیشگیری از تولد مغزهای نارسا به ویژه در خانواده های پُر خطر به عنوان بخشی از راهکارها برای دستیابی به افزایش سرانه مغز برتر یاد کرد.
پیشگیری از حوادث منجر به آسیب مغزی، مواجه با مهاجرت سوگیرانه مغزها، عملکردهای شناختی و فرهنگ توجه به سلامت مغز، همچنین استفاده از ماشین و کامپیوتر از موارد دیگری بود که پوراعتماد از آن ها به عنوان راهکارهای داشتن سرانه مغز برتر نام برد.
رئیس پژوهشکده علوم شناختی از مغز به عنوان مرکز سلامت فرد، خانواده، و حوزه های متعدد اجتماعی نام برد و افزود: با داشتن مغز های برتر در جامعه ای همچون قشم می توان  به سلامت روانی، اجتماعی، اقتصادی و کیفیت زندگی مردم کمک کرد.
او از ارتقای سطح آگاهی عمومی نسبت به حوزه سلامت و عملکرد صحیح مغز به عنوان مهمترین راهکار برای افزایش سرانه مغز برتر در هر جامعه و منطقه نام برد و افزود: رسیدگی به مغز همچون قلب باید در برنامه های نظام سلامت قرار بگیرد.
به گفته پوراعتماد، شناسایی، آموزش و توانبخشی مغز های آسیب دیده در قالب بیماری های مختلف از جمله اوتیسم و پیشگیری از معلولیت ها و اختلالات رشدی با بررسی های ژنتیکی هم از دیگر راهکارهای داشتن سرانه مغز برتر است.
وی از دایر کردن کلینیک ها، مراکز آموزشی و توانبخشی و آموزش در مدراس به عنوان روش های سُنتی نام برد و ادامه داد: استفاده از سیستم های پیشرفته غربالگری با هدف تشخیص اولیه بیماری های حوزه مغز، آموزش و توانبخشی به افراد با سیستم های هوشمند نیز بخشی از روش های نوین برای پیشگیری از روند رو به رشد بیمار های مغزی از جمله اوتیسم هستند.
این پروفسور برجسته کشور تاکید کرد: امروز مغز انسان ها به شدت در معرض آسیب قرار دارد و فکر کردن به این مساله اهمیت ویژه ای دارد.  
وی همچنین مشکلات حوزه سلامت را یک مشکل جهانی دانسته، بر هدف رسیدن به یک فرآیند مشترک برای حل این مشکل در همه جوامع تاکید کرد و خواستار مشارکت روحانیون به عنوان افراد صاحب نفوذ برای آگاهی بخشی به مردم شد.
پوراعتماد افزود: مشارکت خیرین در رسیدن به جامعه ای عاری از معلولیت ها و کمک به افزایش سرانه مغزهای برتر بسیار حائز اهمیت است.
استاد دانشگاه شهید بهشتی، از مشکلات روانی و اجتماعی همچون اعتیاد، آلودگی منابع غذایی، آب و هوا در کره زمین به عنوان عاملی موثر در جهت افزایش اختلالات رشدی مغز در نقاط مختلف جهان نام برد.
رئیس پژوهشکده علوم شناختی با تاکید بر لزوم ایجاد یک مرکز درمانی مربوط به معلولیت های مغز در قشم، گفت: به مدد دانش برتر ایران در حوزه های پزشکی،این مرکز می تواند علاوه بر ارائه خدمات به بیماران جزیره و استان های همجوار، به کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز خدمت رسانی کند.

استقبال سازمان منطقه آزاد قشم برای ایجاد مرکز بیماری های مغزی  
عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم با تقدیر از ارائه اطلاعات علمی مربوط به بیماری های حوزه مغز، آمادگی این سازمان را برای کمک به ایجاد یک مرکز علمی در این شاخه از علم پزشکی اعلام کرد.
عبدالجواد کمالی گفت: تریبون های تاثیرگذار ائمه جمعه در روستاهای جزیره قشم نقش مهمی در انتقال آگاهی و اهمیت داشتن جامعه ای عاری از معلولیت به عهده دارند و در کنار تبلیغات برای پیشگیری از بیماری های معلولیتی، می توانند خیرین جامعه را برای مشارکت در ایجاد مرکز بیماری های مغزی ترغیب نمایند.
وی با اعلام اینکه بزودی یک مرکز مربوط به معلولیت ها در جزیره قشم توسط یک خَیر بنام احداث خواهد شد، از آمادگی سازمان منطقه آزاد قشم در راستای ایجاد زیرساخت های مربوط به ساخت مرکز بیماری های مغزی با مشارکت خیرین این جزیره خبرداد.
عضو هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: به طور حتم انتقال دانش فنی دانشگاه شهید بهشتی به این مرکز می تواند به تولد کودکان عاری از معلولیت و افزایش سرانه مغزهای برتر در این منطقه کمک کند.
امام جمعه اهل سنت شهر قشم هم در این مراسم از دین و اعتقادات مردم به احکام اسلامی به عنوان عوامل مهم در رفع مشکلات اجتماعی نام برد.
شیخ عبدالرحیم خطیبی افزود: اسلام در کنار تاکید بر اهمیت بهداشت و نظافت فردی و اجتماعی، به پیشگیری و درمان بیمارها به عنوان نیاز اساسی جامعه توجه ویژه ای دارد که بیانگر الویت مقوله پیشگیری بر درمان است.
به گفته وی، هر قدر مردم به مبانی اخلاقی خانواده پایبند باشند، به همان میزان به سلامت جامعه کمک کرده اند و در شرایط کنونی همه مردم باید با بهره بردن از علوم و فناوری های روز، همچنین با آگاه سازی جامعه به سلامت اجتماعی کشورکمک کنند.
امامان جمعه روستاهای مختلف جزیره قشم نیز آمادگی خود را برای انتقال اهمیت سلامت مغزی در جامعه و تولد فرزندان سالم برای ارتقا سطح دانش و نیروی انسانی کشور اعلام کرده، آموزش نیروهای بومی تحصیل کرده با توجه به ماندگاری این نیروها در جزیره و توانایی بالاتر آنها در انتقال مفاهیم علمی حوزه سلامت با زبان بومی به جامعه محلی را بسیار مهم و تاثیرگذار ارزیابی کردند.
در این نشست، رسول اکبری معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم به همراه چند تن از اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و اعضای انجمن حمایت و یاری آسیب دیدگان اجتماعی و انجمن حمایت از کودکان و نوجوانان توان یاب (احیا) نیز نقطه نظرات خود را برای کاهش آسیب های اجتماعی، دوری از گسترش معلولیت ها به ویژه بیماری های سیستم مغزی با هدف داشتن جامعه ای با مغزهای برتر تاکید کردند.
این نشست به دعوت حمید رضا مومنی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از اعضای هیات علمی پژوهشکده علوم شناختی و مغز دانشگاه شهید بهشتی با هدف کمک به سلامت مردم این جزیره به ویژه تولد کودکان سالم در مرکز بین المللی رشد قشم برگزار شد.

شناسه خبری: 46811

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري