لینک کوتاه: freena.ir/detail/4649
ساعت 16:25
چهارشنبه 11 خرداد 1390
شب گذشته در ديدار يک هيأت کويتي با مسئولين مرکز امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي برگزاري هفته مناطق آزاد ايران در کويت مطرح شد.
به گزارش بنا (bena) اين جلسه به رياست سيد محمود رضا حسيني، معاون برنامهريزي و هماهنگي امور مناطق و با حضور، محمدعلي محبي مدير عامل سازمان منطقه آزاد کيش، عباس رنجبر مدير عامل سازمان منطقه آزاد ارس، کمال فيروز آبادي مدير عامل منطقه آزاد انزلي، نمايندگان از نمايندگاني از مناطق آزاد اروند، چابهار و قشم و حسين سلطاني نيا نماينده وزارت بازرگاني برگزار شد.
حسيني در اين جلسه ضمن مطرح کردن پيشنهاد برگزاري هفته مناطق آزاد در کويت از سرمايهگذاران کويتي براي بازديد از مناطق آزاد ايران و سرمايهگذاري در حوزه صنايع غذايي دعوت کرد.
وي با اشاره به وجود 6 منطقه آزاد در کشور آنها را داراي مزايايي سرمايه گذاري دانست و اظهار داشت: مزايايي مناطق آزاد ايران مي تواند زنجيره اي تکميلي براي ترغيب تجار کويتي در تجارت با ايران باشد.
معاون برنامهريزي و هماهنگي امور مناطق تصريح کرد: معافيت از پرداخت عوارض گمرکي، معافيت از عوارض گمرکي، معافيت از پرداخت ماليات، آزادي ورود و خروج ارز، صدور رواديد در هنگام ورود به مناطق آزاد، تضمين سرمايه گذاري در مناطق آزاد از سوي دولت از جمله مزاياي سرمايه گذاري در مناطق ازاد ايران هستند.
مبادلات ايران و کويت به يک ميليارد دلار مي رسد
نماينده وزارت بازرگاني در ادامه گفت: کشور کويت جزء 44 کشوري است که در فهرست اولويتهاي تجارت خارجي ايران قرار دارد.
سلطاني نيا تصريح کرد: در برنامههاي آينده مبادلات تجاري ايران با کشورهاي عضو شوراي همکاري خليجفارس، کويت از جايگاه ويژهاي برخوردار است.
وي افزود: حجم تجارت خارجي ايران با کويت در سال گذشته 250 ميليون دلار بوده است. همچنين طراز تجاري ما با کويت متعادل است و صادرات و واردات ما با کويت تقريباً مساوي است.
نماينده وزارت بازرگاني ادامه داد: براساس برنامههاي جديدي که وزارت بازرگاني در دست انجام دارد، برنامهريزي شده است که در کوتاه مدت حجم مبادلات تجاري ما با کويت به يک ميليارد دلار افزايش پيدا کند.
وي افزود: نشست با اين هيأت که از واردکنندگان عمده کشور کويت هستند در راستاي تحقق همين هدف است.
سلطاني نيا گفت: اين هيأت به دعوت سازمان توسعه تجارت ايران همزمان با برگزاري هفتمين نمايشگاه "آگرو فود" در تهران وارد شدهاند همه اعضاي اين هيأت از بخش خصوصي کويت هستند رياست آن نيز با آقاي شاکر عبدالهادي النقي معاون دفتر روابط بينالملل وزارت بازرگاني کويت است.
وي تصريح کرد: در استراتژي امنيت غذايي کشور کويت تأمين موارد غذايي از ايران داراي اولويت است، تجار کويتي برابر مذاکراتي که داشتيم به لحاظ چهار ويژگي در مواد غذايي ايران( حلال، ارگاني، طعم، ذائقه) و الگوي مصرف، علاقهمند هستند که واردتشان از ايران انجام شود. اين هيأت تاکنون با 4 صادرکننده نمونه ايران ملاقات داشتهاند امروز هم به طور مفصل از نمايشگاه بينالمللي "اگروفور" که 841 شرکت ايراني و خارجي در آن حضور دارند بازديد کرده و مذاکره داشتند. در اين نمايشگاه 30 کشور خارجي حضور دارند.
سلطاني نيا گفت: هدف اين هيأت از ملاقات با کادر مناطق آزاد ايران استفاده از ظرفيتهاي تجاري و سرمايهگذاري اين مناطق براي توسعه مبادلات تجاري و سرمايهگذاري است.
نماينده وزارت بازرگاني ادامه داد: طرف کويتي علاقه مند است در اين جلسه به طور مستقيم و از زبان مديران اجرايي مناطق آزاد ايران، فرصتهاي تجاري و سرمايهگذاري در مناطق آزاد و مزيتهاي قانوني آنها مطلع شوند.
اروند، کانون توجه کويتي ها
وي گفت: برابر مذاکراتي که در گذشته کويتي ها با مسئولين ايراني انجام دادند، منطقه آزاد اروند از مناطقي است که در سايه توجه سرمايهگذاران و تجار کويتي قرار دارد.
سلطاني نيا تصريح کرد: در حال حاضر مبادلات تجاري و اقتصادي ايران و کويت وارد مرحله جديدي شده است و از اين پس هيأتهاي تجاري و سرمايهگذاري بين دو کشور تعامل بيشتري خواهند داشت.
وي تاکيد: دولت هاي ايران و کويت هر کدام نماينده ويژهاي تعيين کردهاند براي اينکه امور را تا مرز اجرا پيگيري کنند.
نماينده وزارت بازرگاني خاطرنشان کرد: بر همين اساس دکتر يارمحمدي، به عنوان نماينده ويژه ايران در رابطه با مسائل کويت معرفي شده است.
در ادامه اين جلسه کمال فيروزآبادي ، مدير عامل منطقه آزاد انزلي و عباس رنجبر ، مدير عامل منطقه آزاد ارس ، شايان بهرامي ، معاون عمراني منطقه آزاد اروند به بيان مزاياي گوناگون اين مناطق پرداخته و آمادگي هاي خود را براي جذب سرمايه گذاران کويتي اعلام کردند.
/202