استفاده از ظرفیت های منطقه ویژه سلفچگان برای استقرار صنایع خودروسازی در قم

لینک کوتاه: freena.ir/detail/45434
ساعت 11:54 دوشنبه 30 بهمن 1396
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم گفت: به دلیل فعالیت واحدهای صنعتی زیرمجموعه صنعت خودروسازی و ظرفیت های مختلف، آمادگی کامل برای استقرار این صنعت مادر و اشتغالزا در قم وجود دارد.

به گزارش فرینا، محمود سیجانی افزود: فعالیت واحدهای قطعه سازی یکی از مهمترین ظرفیت های استان قم برای حضور خودروسازان است، چراکه صنایع خودروسازی در چرخه تولید خود وابستگی کاملی به این صنعت دارند.
سیجانی گفت: همچنین زیرساخت های موجود در شهرک های صنعتی استان قم به خصوص شهرک صنعتی محمود آباد هم از نظر فنی و هم از لحاظ فیزیکی، بهترین موقعیت را برای فعالیت صنایع خودروسازی دارد.
وی ادامه داد: شهرک صنعتی محمود آباد در آزادراه قم - تهران قرار دارد و این مسیر بهترین راه دسترسی به شبکه اصلی ارتباطی کشور و مهمترین بازارهای ایران است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم گفت: حمایت مسئولان استان قم از سرمایه گذاران و قراردادن بسته های تشویقی برای حضور آنان در این استان نیز از جمله عواملی است که بر جذابیت حضور خودروسازان در قم افزوده است.
سیجانی افزود: هم اکنون واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی خودروسازی همچون واحد صنعتی مبدل کاتالیست خودرو که در زمینه تولید مبدل های کاتالیستی با استاندارد یورو پنج فعالیت می کند، در استان قم دایر هستند و می توان این چرخه را با ایجاد صنایع پایین دستی خودروسازی تکمیل و در نهایت صنعت مادر خودرو سازی را در قم دایر کرد.
وی گفت: بر اساس نظر کارشناسان حوزه صنعت، استقرار صنایع خودرو در قم توجیه اقتصادی دارد و سرمایه گذاران این بخش با اطمینان خاطر از سوددهی سرمایه خود می توانند در این استان فعالیت کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم افزود: امروز صنعت قم با بهره گیری از فارغ التحصیلان دانشگاهی در حوزه فنی و مهندسی به سمت ایجاد واحدهای صنعتی دانش بنیان پیش می رود و استقرار صنایع خودروسازی می تواند موجب پویایی هرچه بیشتر حرکت های علمی در حوزه صنعت قم شود.
سیجانی گفت: نیروی انسانی کارآمد و ماهر یکی از ضروری ترین عرصه های فعالیت واحدهای صنعتی مادر همچون صنعت خودروسازی است که خوشبختانه استان قم در این زمینه نیز توانمند است و خودروسازان می توانند از این ظرفیت نیز به خوبی استفاده کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم افزود: یکی دیگر از مزایای حضور صنایع خودروسازی در قم استفاده از ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان است که با استفاده از موقعیت این منطقه می توانند محصول های تولید شده خود را با شرایط ویژه به بازارهای بین المللی صادر کنند.
هم اکنون در قم 2 هزار و 390 واحد صنعتی دارای پرونده وجود دارد؛ همچنین 53 هزار و 800 تن در واحدهای صنعتی استان مشغول به فعالیت هستند.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) ـ قنوات ـ و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
شهرک صنعتی محمود آباد قم با مساحتی بالغ بر 700 هکتار در کیلومتر 18 آزادراه قم ـ تهران قرار گرفته و از خدمات زیربنایی مانند آب، برق، تلفن، گاز و راه های ارتباطی مناسب برای حضور صنایع مادر و تخصصی همچون صنعت خودروسازی، برخوردار است.
منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در 50 کیلومتری شهر قم، به عنوان مهم ترین و نزدیک ترین منطقه ویژه اقتصادی به مرکز سیاسی ـ اقتصادی کشور، واقع در مسیر جاده ابریشم، راه آهن سراسری و بزرگراه های اصلی شمال ـ جنوب و شرق ـ غرب ایران است و برای برقراری ارتباط با اروپا، کشورهای آسیای میانه و خلیج فارس به منظور تولید، صادرات و ترانزیت کالا، موقعیتی ممتاز دارد و قادر است نقش تعیین کننده ای در اقتصاد کلان منطقه و کشور ایفا کند.


 

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري