لینک کوتاه: freena.ir/detail/4447
ساعت 16:25
چهارشنبه 11 خرداد 1390
عضو هئيت مديره سازمان منطقه آزاد کيش با بيان اينکه که واردات کالا از مناطق آزاد واردات کالاهاي سرمايه اي است افزود: کالاهاي سرمايه اي کالاهاي مواد اوليه و ماشين آلات صنعتي است که به توسعه و رونق کشور کمک مي کند.
دکتر فريدون انتظاري، عضو هئيت مديره سازمان منطقه آزاد کيش با بيان اين مطلب در گفتگو با خبرنگار بنا(bena) در خصوص ادعاي برخي از رسانه ها مبني بر افزيش ميزان وارادت از مناطق آزاد تجاري نسبت به صادرات آنها گفت: تجارت و مقوله صادرات و واردات يک جاده دو طرفه است.
وي افزود: در حال حاضر نيز برخي از کشور ها هستند که در برخي از مقاطع ميزان صادراتشان افزايش مي يابد.
انتظاري بيان کرد: در کشور ما نيز واردات " کالاهاي سرمايه اي" که به توسعه و رونق کشور کمک مي کند انجام مي شود.
به گفته وي؛ اگر در برخي از رسانه بيان مي شود که به سبب نياز و تقاضاي کشور واردات برخي از محصولات سرمايه اي از مناطق آزاد به 10 برابرافزايش يافته است بايستي بيان شود که در کنار آن نيز واردات برخي از کالا ها نيز از گمرک طي سال هاي اخير 100 برابر افزايش يافته است.
عضو هئيت مديره سازمان منطقه آزاد کيش تصريح کرد: اينکه گفته مي شود ميزان واردات از مناطق آزاد بيشتر شده به افزايش نياز مردم به برخي از کالا بر مي گردد.
انتظاري خاطر نشان کرد: چرا نمي گويد ترکيه و دبي مناطق پرداخت کالا به ايران هستند اين در حالي است که واردات کالا براي کشور به عنوان سرمايه و توليد کشور محسوب مي شود.
وي بيان کرد: اگر بعضا آماري در بحث واردات از مناطق مطرح مي شود بايد در چارچوب کل نظام بررسي شود که آيا اين مناطق خارج از چارچوب نظام عمل کرده اند يا خير؟
وي تصريح کرد: اکثر وارداتي که از مناطق آزاد انجام مي شود در بخش واردات کالاهاي سرمايه است و اين نوع از کالا ها شامل مواد اوليه کارخانه ها و ماشين آلات صنعتي است که به توليد و افزايش پروسه آن کمک شاياني مي کند.
عضو هئيت مديره سازمان منطقه آزاد کيش در خاتمه افزود: اين آمار و ادعاها در حالي مطرح مي شود که گران ترين و لوکس ترين خودروها که اساسا جزء کالاهاي غير ضروري هستند از مبادي گمرکات وارد کشور مي شود ولي هيچ گزارشي دراين مورد منتشر نمي شود./205