پیش بینی افزایش 380 هزار نفری جمعیت قشم تا سال 1404

لینک کوتاه: freena.ir/detail/44445
ساعت 12:19 يکشنبه 12 آذر 1396
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: براساس پیش بینی ها تا سال 1404، جمعیت شهرستان قشم به 380 هزار نفر می رسد.

به گزارش فرینا، حمیدرضا مومنی با اشاره به جمعیت 150 هزار نفری کنونی قشم، افزود: این رقم تا پایان برنامه ششم به 250 هزار نفر افزایش می یابد که برای مدیریت این جمعیت مهاجر براساس مهندسی  ظرفیت های پتروشیمی، نفت، گاز، فولاد و صنایع دریایی و آبی قشم برنامه ریزی می کند.

مومنی گفت: می توان جمعیت ورودی به جزیره قشم را بر اساس برنامه دقیق و محاسبه شده مدیریت کرد تا نیروی کار مورد نیاز در راستای اهداف اقتصادی و تولیدی منطقه در این جزیره ساکن شوند.

وی افزود: با توجه به اینکه جزیره قشم ناگزیر از پذیرش بخشی از جمعیت کشور است، اگر برنامه ریزی درستی صورت نگیرد، جمعیت مهاجر بیشتر مصرف کننده خواهد بود که این امر آسیب های مختلفی به دنبال دارد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: یکی از برنامه های کشور برای حل بحران آب، استفاده از مناطقی است که در جوار آب قرار دارند و جزیره قشم با 250هزار متر ساحل، یکی از نقاطی است که در آینده ای نزدیک مقصد بسیاری از مهاجران خواهد بود.

مومنی ادامه داد: مهاجرت مردم از داخل کشور به دلیل بحران کم آبی و بی آبی از جمله عوامل ازدیاد جمعیت جزیره قشم است که این بحران تا یک دهه دیگر در سراسر کشور به روشنی نمایان می شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به اینکه ایران کشوری خشک و نیمه خشک است، گفت: 430 هزار حلقه چاه مجاز و 340 هزار حلقه چاه غیر مجاز در کشور وجود دارد که باعث می شود مصرف آب غیرمجاز در کشور بالا باشد.

مومنی، بحران آب در کشور را جدی دانست و افزود: دشت های عمده کشور از جمله دشت مشهد و دشت ورامین و سایر دشت ها با مشکل نشست های عمیق و گسل های 2 تا 3 متری رو برو هستند که به علت برداشت غیر منطقی آب رخ داده است.

وی درباره انتقال آب از خلیج فارس به سایر نقاط کشور گفت: بحث اقتصادی برای اجرای این طرح تعیین کننده نیست، چنانکه برخی کشورهای جنوبی ایران نیز بیشتر آب مورد نیاز خود را از دریا تأمین می کنند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: در بحث انتقال آب از دریا به نقاط دیگر کشور مسائل محیط زیستی مطرح است که با تکنولوژی امروز می توان آسیب های زیست محیطی این طرح را کنترل کرد.

مومنی، قیمت تمام شده آب در طرح انتقال آب از قشم به دیگر نقاط کشور را از دیگر مشکلات اجرای آن دانست و افزود: قیمت تمام شده آب در این طرح از یارانه برخوردار نیست و قیمت واقعی آب بالاست که باید برای آن راهی اندیشید.

وی در عین حال طرح انتقال آب از قشم را اجرایی دانست و گفت: با در نظر گرفتن تمهیداتی می توان لااقل آب مورد نیاز استان های جنوبی از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس و خوزستان را با آب دریا تامین کرد تا سفره های زیرزمینی کشور تقویت شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم افزود: استفاده از آب های برون سرزمینی از دیگر برنامه ها برای مقابله با بحران آب است که برای تحقق این هدف می توان از کشورهای مشترک المنافع درخواست همکاری کرد که این امر دیپلماسی قوی نیاز دارد.

مومنی گفت: آب مجازی نیز از دیگر راههای مقابله با بی آبی است که طی آن کشاورزی در زمین کشوری دیگر صورت می گیرد اما محصول تولید شده به داخل کشور منقل می شود.

وی افزود: می توان برای محصولاتی که آب زیاد نیاز دارند از جمله پنبه، چغندر، سیب زمینی، خربزه و هندوانه به روش آب مجازی اقدام کرد که تا کنون فعالیت هایی صورت گرفته اما موفقیت قابل توجهی کسب نشده است.

شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هرمز، هنگام و لارک با حدود 150 هزار نفر جمعیت در جنوب استان هرمزگان واقع است.


شناسه خبری: 44445

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري