مدیر توسعه خدمات شهری و روستایی سازمان منطقه آزاد اروند گفت: در صدد بهبود و تغییر چهره شهرهای آبادان، خرمشهرو مینوشهر با انجام برنامه های عمرانی پیش بینی شده در قالب کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت هستیم.
به گزارش فرینا، حسین حمید پور با اشاره به حوزه فعالیت و خدمات رسانی این مدیریت که شامل شهرهای آبادان، خرمشهر، مینوشهر و 102 روستا می شود، افزود: ارائه خدمات که بیشتر قالب عمرانی، زیباسازی و توسعه ای دارد به صورت انجام نیازسنجی ها، برنامه ریزی و اجرای پروژه های مختلف و با مشارکت ادارات خدمات رسان همچون شهرداریها، برق، آب، فاضلاب، مخابرات و غیره در حوزه شهری و دهیاریها و بنیاد مسکن در مقطع روستاها به انجام می رسد.
وی با بیان اینکه در جهت رسیدن به اهداف تعیین شده سازمانی گام برمی داریم، از توسعه عمرانی و فرهنگی شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر به عنوان یکی از مهمترین رویکردهای سازمان منطقه آزاد اروند نام برد.
وی همچنین از نظافت و پاکسازی خیابانها و معابر شهری، جداول، افزایش و توسعه سرانه فضای سبز، انجام اصلاحات هندسی معابر و استفاده از کرانه های ساحلی ( بهمنشیر، اروند صغیر و کبیر و کارون) به عنوان برخی اقدامات خدماتی و عمرانی شهری نام برد و اظهار کرد: یکی از جاذبه ها و منابع طبیعی، وجود رودخانه ها در این منطقه است که احیاء سواحل و ساماندهی رودخانه های موجود از جمله برنامه های میان مدت و بلند مدت سازمان به شمار می رود.
وی با قدردانی از برخی اقدامات شهرداریها از جمله احداث بلوارها، تامین روشنایی، ایجاد فضای سبز، نصب المانهای شهری و غیره در سواحل بهمنشیر، اروند و کارون، تصریح کرد: پس از توسعه محدوده منطقه آزاد اروند به تمامی شهرهای آبادان و خرمشهر، روال کار شهرداریها بایستی با هماهنگی این مدیریت انجام شود.
به گفته وی با ساماندهی اقدامات شهرداریها در سواحل رودخانه ها فضا برای توسعه گردشگری و جذب سرمایه گذار مهیا می شود که برای آن نیز برنامه ریزی مدونی انجام شده است.
مدیر توسعه خدمات شهری و روستایی سازمان منطقه آزاد اروند گفت: از مردم منطقه و به ویژه رسانه ها می خواهیم تا با نقد سازنده و اطلاع رسانی دقیق و به موقع موارد، ما را در رسیدن به اهداف مشخص و تعیین شده سازمانی یاری کنند به طور قطع ارائه پیشنهادات مفید که بر پایه تجربیات و دیده ها بیان می شود، راه دسترسی به اهداف و برنامه ها را همواره می کند.
حمید پور با اشاره به اینکه برای سالهای 96 و 97 برنامه های کوتاه مدت و میان مدتی را پیش بینی کرده ایم، افزود: در زمان حاضر انجام برنامه های کوتاه مدت عمرانی و زیباسازی را با انعقاد تفاهمنامه های مجزا با شهرداریهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر آغاز کرده ایم.
وی با تاکید بر استفاده از توان بومی در اجرای پروژه ها اظهار کرد: کار بهسازی و ساماندهی میادین خرمشهر شامل ظفر (پمپ بنزین)، حر (عشایر)، جهان آرا، مقاومت و ورودی از سمت اهواز را آغاز کرده ایم و قرار است در آنها اقداماتی همچون ساماندهی و اصلاح هندسی و ترافیکی معابر متصل به میدان، اصلاح شعاع میدان، شیپوریهای متصل به میادین، نصب المانها و آب نماها (منطبق با فرهنگ بومی منطقه) را به انجام برسانیم.
وی تصریح کرد: براساس برنامه، برای انجام این کار 8 ماه زمان با اعتباری معادل 50 میلیارد ریال پیش بینی شده است.
وی یادآور شد: آن بخش از فضای سبز شهری که کار احداثشان از سالهای 94 و 95 آغاز و اکنون بخشهایی از آن در قالب پارکها قابلیت بهره برداری دارد، به شهرداری ها تحویل شده است.
مدیر توسعه خدمات شهری و روستایی سازمان منطقه آزاد اروند همچنین از شروع تعریض پل قدیم خرمشهر، بهسازی و ساماندهی دیوار ساحلی و ساماندهی معابر شهری (با اعتبار حدود 100 میلیارد ریال) به عنوان برخی دیگر از برنامه های کوتاه مدت پیش بینی شده امسال برای اجرا در خرمشهر نام برد.
حمیدپور افزود: در بخش روستایی نیز (شامل 102 روستا) که به طور عمده در خرمشهرقرار گرفته اند، کارهای بزرگی به خصوص در یکی دو سال اخیر با مشارکت بنیاد مسکن انجام شده که از جمله آن می توان به اصلاح معابر و بهبود سیستم فاضلاب و آب شرب، احداث پارکهای محلی کوچک (در قالب گردشگری)، ساماندهی و بهسازی اماکن فرهنگی همچون مساجد، تعمیر و احداث مدارس اشاره کرد.
به گفته وی اعتبار عمده کارهایی که در روستاها و با همکاری بنیاد مسکن در قالب امضاء تفاهمنامه به انجام رسیده توسط سازمان منطقه آزاد اروند تامین و پرداخت شده است.
وی اظهار کرد: در زمینه خدمات رسانی و تنظیفات نیز تا سال گذشته مبلغی به طور ماهانه به شهرداریهای خرمشهر، آبادان و مینوشهر پرداخت می شد که براساس برنامه ریزی و اعلام دبیرخانه مناطق ازاد کشور، مقرر شد تا این سازمان تنها در حوزه اقدامات توسعه ای و عمرانی ورود کرده و مباحث خدماتی که وظیفه دستگاههای خدمات رسان همچون شهرداریهاست به خود آنان محول شود و این موضوع در نشست پایانی سال گذشته به شهرداران منطقه اطلاع رسانی شده است.
وی از ساماندهی ناوگان حمل و نقل شهری با موافقت هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد اروند خبر داد و تصریح کرد: قرار شد تا در یک پروسه تعیین شده ناوگان حمل و نقل و خودروهای خدمات رسان شهری توسط این سازمان به روز رسانی شود و سپس شهرداریها ضمن حفظ، نگهداری و استفاده بهینه از آنها در جهت خدمات رسانی شهری از جمله رفت و روب و جمع آوری زباله ها از سطح کوچه ها و خیابانها اقدام کنند، متاسفانه در این باره اقدام قابل قبولی از سوی شهرداری تاکنون انجام نشده و ما نیز از این بابت گله مندیم.
مدیر توسعه خدمات شهری و روستایی سازمان منطقه آزاد اروند گفت: در زمان حاضر در بسیاری از مناطق شهری با انباشت زباله مواجهیم که اقدامات خرد و موردی شهرداریها نیز در انجام نظافت عمومی شهر چندان رضایت بخش نیست و بایستی در این باره تلاش بیشتری انجام شود.
حمید پور افزود: انجام بهینه کارها نیاز به همکاری و اقدام در جهت انجام وظایف محوله توسط دستگاههای مرتبط دارد زیرا سیاست سازمان منطقه آزاد اروند ایجاد توسعه از طریق مشارکت و همکاری تمامی دستگاههای خدمت رسان در منطقه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی اقدامات پیش بینی شده کوتاه مدت برای آبادان اظهار کرد: آماده سازی و تکمیل پارک 17 هکتاری با هدف توسعه گردشگری و جذب سرمایه گذاران با پیش بینی اعتبار 55 میلیارد ریالی از جمله این برنامه ها است که با ایجاد زیرساختهای لازم از قبیل آب، برق، پارکینگ و فضاهای تفریحی می توان این پارک را به محل مناسبی برای حضور مسافران و خانواده در روزهای آخر هفته تبدیل کرد.
مدیر توسعه خدمات شهری و روستایی سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به برنامه ریزی انجام شده برای آغاز به کار ساخت پارک خلیج فارس در حاشیه اروندرود (پس از بازار ماهی فروشان) گفت: فاز نخست آن به مساحت تقریبی 5 هکتار در سال جاری آغاز می شود.
حمید پور با اشاره به پیش بینی پارک خلیج فارس در وسعتی بالغ بر 25 هکتار افزود: از آنجایی که این پارک در حاشیه اروند رود (مرز آبی آبادان و عراق) احداث می شود لذا بایستی کارها با طی هماهنگی مسئولان امنیتی و نظامی انجام گیرد و بر این اساس این پروسه قدری زمان بر است اما به طور قطع اجرایی می شود.
وی همچنین از عقد تفاهمنامه احداث چندین پارک محله ای توسط شهرداری، ساحل سازی بهمنشیر، رفع گره های ترافیکی و نقاط حادثه خیز در آبادان به عنوان برخی دیگر از برنامه های قابل اجرا در شهر آبادان نام برد و تصریح کرد: در این باره معضلات زیادی در آبادان به خصوص در هسته مرکزی شهر(امیری) داریم که برای آن برنامه ریزی بلند مدتی جهت رفع معضلات ترافیکی همراه با انجام مباحث زیباسازی در دستور کار داریم.
وی یادآور شد: موضوع تعریض پل های متصل به آبادان از جمله برنامه های بلند مدت پیش بینی شده است که در زمان حاضر کارهای مطالعاتی آن درشرف انجام است، موضوع احداث روگذرهای ایستگاه های 6 و 8 نیز یکی از برنامه های پیش بینی شده برای اجرا در طی دو سال آینده است.