نشریه بین المللی یونسکو در آخرین شماره خود، نگاه ویژه ای به ژئوپارک قشم و نقش بانوان جزیره در این پدیده زمین شناختی داشته است.
به گزارش فرینا، بولتن یونسکو که به صورت بین المللی منتشر می شود با تصاویری از ژئوپارک قشم، نقش بانوان جزیره در توسعه پایدار را با تولید صنایع دستی همچون گلابتون دوزی، خوس دوزی، برقع دوزی، شک بافی و زری بافی، ساخت عروسک های محلی دختولوکو را مورد توجه قرار داده است.
در این بولتن بین المللی، همچنین تصویری از غذاهای محلی همچون ماهی برشته، قلیه ماهی، حواری میگو، قلیه میگو، پودنی ماهی، رنگینک و ادویه محلی، قهوه قشمی، حلوای قشمی، سمبوسه، نان تمشی به عنوان بخشی از توانمندی بانوان جزیره قشم به تصویر کشیده شده.
همکاری یکی از شرکت های تعاونی بانوان جزیره قشم که در ساختمان پذیرمان ژئوسایت دره ستاره های ژئوپارک جهانی یونسکو در قشم فعالیت می کند نیز از دیگر تصاویر این نشریه بین المللی است.
نگارنده مطالب مربوط به نقش بانوان جزیره قشم در این نشریه عنوان کرده که بانوان هنرمند این منطقه در کنار نمایش جلوه های فرهنگی، در عرضه و فروش سوغات و صنایع دستی سنتی خود نیز نقش مهمی به عهده دارند.
در این بولتن بین المللی تاکید شده مهارت های امروز بانوان جزیره قشم برگرفته از گذشته دوری است که نسل به نسل به آن ها منتقل شده و آثار هنری خلق شده توسط بانوان جزیره مورد توجه توریست ها می باشد.
در تصویر دیگری که در بولتن یونسکو به چاپ رسیده، بانوان یکی دیگر از شرکت های تعاونی روستایی جزیره قشم را نشان داده که خوراک محلی تولیدی خود را به مردم عرضه می کند.
اداره یکی از چندین اقامتگاه محلی در ژئوپارک قشم توسط بانوان جزیره قشم هم از موضوعات دیگری است که به صورت تصویری در این نشریه بین المللی یونسکو به چاپ رسیده است.
تصاویر مربوط به شرکت تعاونی های روستایی جزیره قشم به خوبی مشارکت فعال بانوان این جزیره را در جامعه به نمایش گذاشته و در حقیقت قشم را به نمونه موفقی از حرکت مثبت در راستای توسعه پایدار معرفی کرده است.
شایان ذکر است: ژئوپارک قشم در دویست و یکمین نشست ژئوپارکهای یونسکو که پانزدهم اردیبهشت ماه در فرانسه برگزار شد پس از برخوردار شدن از امتیاز جهانی یونسکو، به شبکه بین المللی ژئوپارک ها پیوست.
بازگشت دوباره ژئوپارک قشم به جمع ژئوپارک های جهانی به همت نماینده عالی دولت تدبیر و امید در راس مدیریت سازمان منطقه آزاد قشم پس از سه سال فعالیت فشرده به همراه تیم مدیریتی ژئوپارک قشم و مشاوران این مجموعه، محقق شد.
حمیدرضا مومنی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از نخستین روزهای تصدی این سمت در اسفند ماه سال 1393 با بازدید مستمر از ژئوسایت های تنها ژئوپارک خاورمیانه در قشم و بررسی آنچه نمایندگان یونسکو برای بازگرداندن دوباره ژئوپارک قشم به مجموعه ژئوپارک های جهانی بر آن تاکید کرده بودند، امکانات مورد نیاز را برای این مهم فراهم کرد که نتیجه آن به جهانی شدن دوباره ژئوپارک قشم منجر شد.
ژئوپارک قشم سال 1385 برای نخستین بار عضو شبکه جهانی شده بود اما یونسکو به دلیل کاستی هایی که در ژئوسایت های آن مشاهده می شد در سال 92 نام ژئوپارک قشم را از مجموعه ژئوپارک های جهانی خارج کرد و بازگشت دوباره آن را به تامین شرایط ویژه ای منوط کرد که در دوره مدیرعاملی حمید رضا مومنی در راس مدیریت سازمان منطقه آزاد قشم با تامین اعتبارات مورد نیاز محقق شد و جامعه محلی هم اینک با ایجاد اشتغال پایدار، درآمد مناسبی از این امتیاز جهانی را به خود اختصاص داده است.