لینک کوتاه: freena.ir/detail/40395
ساعت 15:31
يکشنبه 3 ارديبهشت 1396
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم گردشگری حلال را صنعتی رو به رشد در جهان دانست و عنوان کرد: ایران هنوز موفق نشده سهم خود را از این بازار به دست آورد
به گزارش فرینا به نقل ایسنا، سیدمحمدامین جعفری حسینی گفت: با توجه به اینکه ایران یک کشور اسلامی و پر از جاذبههای طبیعی و تاریخی است و همسایگان آن نیز عمدتا مسلمان هستند فرصت خوبی برای رشد گردشگری حلال در اختیار دارد.
وی ادامه داد: با این وجود هنوز زیرساختهای صنعت گردشگری در کشور ما فراهم نشده و نام ایران در بین کشورهایی که بیشترین توریست را به خود جذب میکنند، قرار ندارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم گفت: بسیاری از کشورهای جهان همچون فرانسه و اسپانیا، سنگاپور، مالزی، اردن، عمان، مراکش، ترکیه، اندونزی و قطر به اهمیت چرخش مالی گردشگری حلال در صنعت گردشگری جهانی پی برده اند و با فراهم ساختن زیرساختها درآمد بالایی از این صنعت دارند.
به گفته جعفری حسینی هم اکنون 10 درصد کل بازار گردشگری جهانی در اختیار گردشگری اسلامی است اما این رقم با سرعت زیادی در حال رشد است و ما باید خود را برای پذیرایی از گردشگران مسلمان آماده کنیم تا سهم خود از این بازار پررونق را به دست بیاوریم.
وی با بیان چشم اندازهای پیش بینی شده گردشگری در منطقه آزاد قشم، افزود: جزیره قشم با توجه به جاذبههای تاریخی، مذهبی و طبیعی ظرفیت بالایی برای جذب انواع گردشگر دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم گفت: ما در کنار توسعه زیرساخت های گردشگری تفریحی، تجاری، ورزشی و طبیعت گردی به دنبال فراهم ساختن شرایط گردشگری حلال و جذب گردشگران داخلی و مسلمانان سایر کشورها هستیم.
وی ادامه داد: توسعه گردشگری تنها به جزیره قشم محدود نشده و برنامه های مهمی برای ارتقای این صنعت در جزایر هرمز و هنگام هم شروع شده تا توسعه متوازن و همزمان در این جزایر انجام شود.
جعفری حسینی با بیان رشد آمار بازدید گردشگران از جزایر هنگام و هرمز، افزود: خوشبختانه مردم خونگرم جزایر خلیج فارس از اهمیت صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت بدون آلایندگی و دود آگاه هستند و در طرح های توسعه گردشگری مشارکت بالایی دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: مشارکت فعال خلیج نشینان در برپایی خانه های بوم گردی، تولید صنایع دستی اصیل جزیره، طبخ غذاهای سنتی، راه اندازی نمایشگاه برای نمایش آداب و رسوم غنی جزیره و شرکت در دوره های آموزشی راهنمایان تورهای گردشگری نشان از عزم جدی آنان برای توسعه گردشگری در قلب خلیج فارس دارد.
وی آداب و رسوم کهن ایرانی و اسلامی جزیره قشم که پس از گذشت قرون اعصار بسیار هنوز پررنگ و پابرجا هستند را از مهمترین بسترهای رشد گردشگری حلال دانست.
مطابق تعریف سازمان جهانی جهانگردی، گردشگری حلال نوع خاصی از گردشگری مذهبی است که تمام فعالیتهای آن با توجه به قوانین اسلامی انجام میشود همانند ذبح شرعی، ارائه غذاهای حلال در رستوران ها، سرو نکردن نوشیدنی های الکلی در هواپیماها و اماکن تفریحی و جدایی قسمتهای ورزشی و رفاهی مخصوص بانوان و آقایان. «توریسم حلال» یک محصول جدید از صنعت گردشگری است که برنامههای ویژهای را برای مسلمانان تدارک میبیند چراکه آنها دوست دارند در طول سفر به آداب مذهبی خود نیز عمل کنند.