برگزاری نخستین نشست شورای اداری سازمان منطقه آزاد قشم

لینک کوتاه: freena.ir/detail/40191
ساعت 11:09 چهارشنبه 23 فروردين 1396
نخستین جلسه شورای اداری سازمان منطقه آزاد قشم همزمان با سالروز میلاد امیرالمومنین (ع) به ریاست حمیدرضا مومنی مدیرعامل این سازمان و با حضور فرشاد مومنی استاد دانشگاه علامه طباطبائی و عضو موسسه دین و اقتصاد در سالن مرکز بین امللی رشد قشم با محوریت بررسی ساختارهای اقتصادی و راهبردهای توسعه اقتصادی در کشور برگزار شد.

به گزارش فرینا، فرشاد مومنی در این جلسه با نگاه به اقتصاد ملی از زوایای مختلف و پیچیدگی آن به دلیل استفاده نکردن منطقی از نیروی انسانی و علم، گفت: برای افزایش اشتغال مولد باید قدر منابع انسانی را به عنوان مهمترین سرمایه هر سازمان بدانیم.

مومنی افزود: هم اکنون سوداگری، دلالی، واسطه گری و مفت خوارگی آفت اقتصاد ایران شده و باید با افزایش هزینه مشاغل غیرمولد راه را برای حرکت تولید ملی باز کنیم. 

وی گفت: در نظریات اقتصادی دکتر بهشتی می خوانیم که براساس نظر اسلام هیچ چیز نگران کننده تر از حاکمیت سرمایه بر انسان ها نیست و باید از این موضوع پیشگیری کنیم.

عضو موسسه دین و اقتصاد ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته اگر کسی بخواهد با سپرده گذاری در بانک به اندازه دستمزد حداقلی درآمد داشته باشد و مولد نباشد، باید یک و نیم تا چهار میلیون دلار سپرده گذاری کند در حالیکه این مبلغ در ایران تنها 20 هزار دلار است و ما باید هزینه مفت خوارگی را افزایش دهیم.

مومنی گفت: با ادامه این موضوع نسل اندیشمند و تربیت شده ما سرخورده شده و مهاجرت می کنند در نتیجه بهترین منابع انسانی خوش فکر خود را از دست می دهیم.   

وی افزود: در دوره ده ساله گذشته میزان فرصت های شغلی پایدار ایجاد شده علیرغم هزینه یک هزار میلیارد دلاری نزدیک به صفر بوده است.

استاد دانشگاه علامه طباطبائی با اعلام اینکه ما از گذشته های دور تا کنون فرصت های مهمی را در کشور از دست داده ایم، گفت: در مقایسه عملکرد خود با چین در می یابیم، که چینی ها در فاصله سال های ١٩٧٨ تا ١٩٩۶ در یک دوره ١۶ ساله با 310 میلیارد دلار سرمایه گذاری ٢٢۶ میلیون فرصت شغلی ایجاد کردند که ٧٠ درصد آن در مناطق روستایی بود.

این استاد اقتصاد کشور ادامه داد: در این رقابت بین المللی، ایران در یک دوره هشت ساله (84 تا 92) از محل صادرات نفت، گاز و موارد دیگر با حدود هزار میلیارد دلار هزینه، نتوانست جمعیت شاغل کشور را افزایش دهد.

وی گفت: برای اشتغال مولد 17 کارکرد در نظر گرفته شده که تنها سه مورد آن جنبه اقتصادی دارد و وجوه غیر اقتصادی آن به مراتب از وجوه اقتصادی آن مهمتر است.

مومنی با اعلام اینکه باید در زمینه اقتصاد مولد فکر اساسی داشته باشیم و نگاه ما به اولویت گذاری ها در سطح ملی و منطقه ای باشد، ادامه داد: تا زمانی که قبول نکنیم انسان و دانش مهمترین سرمایه تولید است، در حوزه اقتصاد، تولید و اشتغال مولد موفق نخواهیم شد.

عضو موسسه دین و اقتصاد افزود: زمانی که علم و دانایی در فرآیندهای کاری فصل الخطاب نباشند مشکل کار، اشتغال و اقتصاد پویا به نتیجه نمی رسد و افراد با رویکرد به واردات کالا، دلالی و درگیر شدن در امور واسطه گری سود 7 تا 11 برابری در مقایسه با تولید و کشاورزی را کسب می کنند.

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: درهم تنیدگی تولید و علم باعث خلاقیت می شود و انسان ها از دِل تولید و خلاقیت می توانند گره از اقتصاد نابسامان کشور باز کنند.

مطالعه 10 هزار سال تاریخ مکتوب بشر توسط دانشمندان علم اقتصاد هم از موضوعاتی بود که وی به آن پرداخت و گفت: دانشمندان با بررسی 10 هزار سال تاریخ مکتوب بشر در یک پهنه جهانی توانسته اند با استفاده از نیروی انسانی و دانش شرایط خوبی را برای زندگی بشریت رقم بزنند.

مومنی ادامه داد: متاسفانه ایران در 40 سال گذشته علیرغم بی سابقه ترین چالش ها نتوانسته یک کتاب در این حوزه داشته باشد تا براساس آن به سمت و سوی خروج از بحران های اقتصادی حرکت کند.

وی افزود: هیچ کشوری به توسعه نرسیده مگر اینکه ابتدا از ظرفیت های حداکثری منابع انسانی خود استفاده کرده باشد و بعد از آن هم با بهره مندی از دانش به توسعه کشاورزی خود کمک کرده باشد.

عضو موسسه دین و اقتصاد، یادآور شد: کلید نجات کشور تنها در گرو رشد فناوری در بخش کشاورزی و صنعت است و متاسفانه در بخش کشاورزی سرمایه گذار 5 درصد سرمایه مورد نیازش را از کانال رسمی و 95 درصد دیگر را از مسیرهای ناسالم باید تامین کند و این بزرگترین مانع برای موفقیت این بخش مهم است.

مومنی افزود: دنیا به سمت و سوی تولیدات کشاورزی گلخانه ای روی آورده و ایران هم با تغییر کشاورزی از روش های سنتی به صنعتی می تواند در حوزه زمین زیر کِشت تا 85 درصد و در بخش آب مورد نیاز تا 90 درصد صرفه جویی کند و در مقابل از بازدهی 7 برابری آن بهره ببرد.

وی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد با افزایش نشست های تحلیلی و نظری و بررسی دقیق علمی بتوانیم با کمترین هزینه و بیشترین دستاورد از این شرایط عبور کنیم.

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی همچنین به سئوالات مطرح شده از سوی شماری از معاونان، مشاوران و مدیران سازمان منطقه آزاد قشم در زمینه چگونگی نجات کشور از مشکلات اقتصادی و راهکارهای تقویت اقتصاد در مناطق آزاد به ویژه در منطقه آزاد قشم پاسخ داد.

بنا به این گزارش، نخستین جلسه شورای اداری منطقه آزاد قشم همزمان با سالروز میلاد امیرالمومنین (ع) با حضور فرشاد مومنی استاد دانشگاه علامه طباطبائی و عضو موسسه دین و اقتصاد، حمید رضا مومنی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و معاونان، مشاوران و مدیران این سازمان در سالن مرکز بین المللی رشد قشم برگزار شد.







شناسه خبری: 40191

آخرین اخبار

ابراز همدردی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد در پی حادثه معدن طبس
صدور 10 هزار مجوز کسب و کار در «اروند»
قدردانی معاون اول رییس‌جمهور از دبیر و کارکنان دبیرخانه شورایعالی و مناطق
20 هزار ميليارد سرمايه‌گذاري در لجستيك و حمل و نقل ماكو
اشتیاق سودانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو