داوران دومین دوره جشنواره بین المللی تخم مرغ های نوروزی منطقه آزاد ارس از روند اجرایی جشنواره اظهار رضایت کردند.
به گزارش فرینا، علی کوهپایه، مدرس دانشگاه و استاد نگارگری ایرانی در مورد جشنواره تخم مرغ های نوروزی ارس گفت: این نوع جشنواره ها قدمت زیادی در کشور ندارند و نوعی تازگی و تنوع را به هنر ایرانی اضافه کرده اند.
وی افزود: وقتی صحبت نوروز پیش می آید باید تازگی را در کارهای ارائه شده نیز دید و خوشبختانه آثار اجرا شده دارای این شرایط هستند.
کوهپایه در مورد ملاک های داوری جشنواره، عنوان کرد: کپی نبودن آثار ارسالی و مناسب بودن این آثار از نظر فرم و رنگ برای نوروز، از جمله ملاک های داوری برای آثار رسیده بوده است و این داوری در چند مرحله صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین باید کارهایی انتخاب می شد که قابلیت اجرا در طول 3 روز مرحله کارگاهی جشنواره را داشتند و اجرای صحیح آثار در مدت زمان اندک کارگاه باید مد نظر قرار می گرفت.
جواد نوبهار، مدرس دانشگاه و یکی دیگر از داوران این جشنواره نیز در این زمینه عنوان کرد: کیفیت آثار رسیده به جشنواره راضی کننده بود و پروسه اجرای آثار در طول کارگاه 3 روزه در جلفا نیز رضایت بخش بود.
وی تاکید کرد: در این نوع از جشنواره ها مسائل بومی، ملی، مذهبی و آیینی در اولوبت قرار می گیرد و از نظر اجرا و زیبایی شناسی نیز در طول داوری، تلاش زیادی صورت گرفته است تا آثار بهتری برای دومین دوره جشنواره بین المللی تخم مرغ های نوروزی ارس، انتخاب شود.
نوبهار تصریح کرد: نصب آثار نوروزی در سطح شهر و مکان های عمومی اتفاق می افتد و باید آثاری انتخاب می شد که عموم مردم با آن ارتباط برقرار کنند و اثرگذاری بیشتری در جامعه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: منطقه آزاد ارس امکانات بسیاری خوبی برای چنین جشنواره هایی در نظر می گیرد و بر همین اساس، تلاش می شود که کیفیت آثار ارائه شده هر ساله بهتر از دوره های قبل شود.
نوبهار گفت: آثار مثبت برگزاری این نوع از جشنواره ها در جوامع غیرقابل انکار است و امیدواریم در دوره سوم نیز تلاش شود تا طیف گسترده تری از مردم در این جشنواره شرکت کنند.
رضوان صادق زاده، استاد دانشگاه هنر و یکی دیگر از داوران این جشنواره نیز در این زمینه گفت: این جشنواره نشان داده است که جوانان به چه میزان به ارائه کارهای هنری فاخر مشتاق هستند و حمایتی که در این جشنواره ها از هنرمندان جوان می شود، قابل تقدیر است.
وی اظهار کرد: آثار بسیار خوبی به جشنواره ارسال شده بود اما مجبور بودیم، آثاری را انتخاب کنیم که قابلیت اجرا در سطح تخم مرغ های بزرگ را داشته باشند.
صادق زاده تاکید کرد: این جشنواره در شهرهایی مانند تهران، تبریز و مشهد نیز اجرا می شود و یا قبلا اجرا شده است و اثرات مثبت آن در این سال ها کاملا مشخص شده است.
وی نحوه برگزاری جشنواره تخم مرغ های نوروزی ارس را عالی توصیف کرده و افزود: زنده نگه داشتن آیین زنگ آمیزی تخم مرغ ها بخشی از آیین سنتی نوروز است و اینکه تلاش می شود تا این آیین در جامعه اشاعه بیشتری داشته باشد، قابل تحسین است.