تکاپوی آب و صخره در دوران کهن پدیده ای بس زیبا به نام تنگه چاهکوه را در جزیره قشم به وجود آورده و هنگامی که به آن پای می گذاری شگفتی طبیعت را با تمام وجود احساس میکنی انگار که هنوز هم آب روی صخره ها موج می زند و صیقل می دهد رنج روزگاران را...
قدم زدن در این دره به گام نهادن در دل تاریخ می ماند؛ تاریخی به ژرفای میلیون ها سال، از همان هنگامی که حیات این کره خاکی در دل اقیانوس ها و خلیج تا ابد فارس شکل می گرفت و موج ها این تنگه را می کاویدند و بعد از آن که خشکی به بیرون از آب خزید؛ بازهم باد و باران هنرمندانه شمایل تنگه را صیقل دادند.
چاهکوه دره ای است که باسخاوت تمام آب شیرین باران در حفره ها و چاهک های خود ذخیره می کند تا جزیره نشینان از آن آب گوارا در روزهای گرم و خشک جزیره استفاده کنند.
از طرفی بومیان منطقه نیز چهار حلقه چاه در ابتدای دره حفر کرده اند تا آب باران در آنها سرازیر و ذخیره شود. دلیل نامگذاری چاهکوه نیز همین چاه ها هستند.
دره چاهکوه، در بخش شهاب از توابع شهرستان قشم، دره ای به عمق 100 متر، نمایشی از فرسایش سنگ های رسوبی است. این دره در 70 کیلومتری شهر قشم و در کنار روستای چاهوی شرقی، در بخش غربی ساحل شمالی جزیره قشم قرار دارد؛ برای رسیدن به آن و لذت بردن از آرامش و سفر کردن به دوران ماقبل تاریخ راه سختی در پیش نیست چراکه تمام مسیر به جز دو کیلومتر انتهایی آسفالت است و با ماشین می توان به راحتی به آنجا رسید.
چاهکوه در ابتدا عریض و با دیواره های بلند در برابر دیدگان مخاطب ظاهر می شود، ولی به تدریج از عرض آن کاسته تا جایی که عبور از میان آن دشوار می شود، این در حالی است که ارتفاع دیواره ها همچنان زیاد است و به همین دلیل داخل دره نور کمی وجود دارد.
تنگه چاهکوه تنها بخشی از ژئوپارک دیدنی قشم است؛ ژئوپارکی که باید برای بازدید از تمامی آن به جزیره سفر کرد و لذت برد و نفس کشید.