لزوم توجه به مضیف بومی در منطقه آزاد اروند

لینک کوتاه: freena.ir/detail/38286
ساعت 15:26 سه شنبه 18 آبان 1395

مدير گردشگري دبيرخانه شورايعالي مناطق آزاد كشور گفت: استفاده از مضیف های بومی در منطقه آزاد اروند به منظور توسعه بحث گردشگری مورد توجه قرار می گیرد.

به گزارش فرينا، علیرضا رحیمی در حاشیه نشست علمی و گردشگری استاندارد سازی مضیف بومی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه گردشگری یکی از هسته های توسعه مناطق آزاد در سند راهبردی است، افزود: تمامی ۱۱ منطقه آزاد موجود در کشور دارای هسته توسعه هستند که گردشگری یکی از آنها است و برای هر منطقه مزیت های موجود در آن احصاء شده و پروژه های بارزی نیز برای هر کدام به طور مجزا تعریف شده است.

رحيمي با اشاره به دوره حداکثر ۵ ساله برای انجام پروژه ها گردشگری تعریف شده، گفت: هر یک از مناطق نسبت به بازارهای پیرامونی شان به طور مثال آنهایی که در شمال کشورند با حوزه های قفقاز، ترکیه و کشورهای حاشیه خزر و غیره و آنهایی که در مناطق جنوبی هستند همچون چابهار با کشورهایی همچون پاکستان و عمان و غیره در ارتباط هستند به همین دلیل هر یک از مناطق به اقتضای اقلیم و شرایط منطقه ای خود اهدافشان تبیین شده و پروژه هایی نیز برای ۵ سال آینده برایشان تعریف شده است.

وي افزود: هر کدام از مناطق آزاد ویژگیهای خود را دارد به طور مثال در ارس کلیسای سن استفانوس را داریم که پایگاه جهانی دارد، چابهار دارای سواحل و دریایی با ویژگیهای خاص خود است و برای منطقه آزاد اروند نیز بهره مندی از بازار عراق متصور است و هر کدام بنا بر خصلت و موقعیت جغرافیایشان متفاوت هستند.

لزوم استفاده بیشتر از درون مایه های منطقه ای

مدیر گردشگری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد كشور گفت: منطقه آزاد اروند باید نسبت به سایر بخش های کشور و یا سایر مناطق آزاد بیشتر از پتانسیل ها و درون مایه هایی که در درون منطقه دارد، استفاده کند و این بدان معناست که منطقه آزاد اروند داشته های بسیار فراوان دارد و اگر این داشته ها را به کار گیرد، هم برای سالهای متمادی آینده پروژه و برنامه دارد و هم از لحاظ اقتصادی می تواند برای منطقه سود آور باشد.

رحیمی افزود: در طرح های جامعی که در حال تهیه و تدوین برای مناطق آزاد از جمله اروند هستیم با یک آینده نگری ۱۰ تا ۱۵ ساله در بحث گردشگری نیز کار می کنیم.

وی با بیان اینکه در خصوص منطقه آزاد اروند تاکید ما بر استفاده از مزیتهای منطقه ای است، گفت: این بدان معناست که پروژه هایی دنبال خواهد شد که بتواند در حوزه گردشگری منافع اقتصادی و اجتماعی منطقه را تامین کند که عمده این مزیت ها در پهناهای آبی است.

مدير گردشگري دبيرخانه شورايعالي مناطق آزاد كشور افزود: در استفاده از گردشگری صنعتی به لحاظ وجود صنایع نفت و بحث بازار عراق این چند مزیت اصلی در منطقه آزاد اروند در حال پیگیری است که در تعاقب آن استراتژی ها، اهداف و پروژه های مربوطه نیز تعریف می شود که یکی از آنها که امروز شاهد آن هستیم موضوع استفاده از مضیف های بومی منطقه است که در واقع در به روز رسانی آن هستیم تا از این پتانسیل و درون مایه های فرهنگی اجتماعی منطقه بتوانیم بهره برداری کرده و آن را در مدار گردشگری منطقه وارد کنیم.




آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري