لینک کوتاه: freena.ir/detail/3779
ساعت 16:25
چهارشنبه 11 خرداد 1390
اجراي طرح کنترل بيولوژيکي پشه در منطقه آزاد ارس بعد از ظهر روز گذشته آغاز شد.
فرهاد اسماعيلي معاون فرهنگي،اجتماعي و گردشگري با بيان اين مطلب در گفتگو با خبرنگار بنا (bena) گفت: پس ازاخذ تاييدات لازم از مراکز علمي در خصوص عملياتي کردن اين طرح، با تهيه نقشه منطقه و بازديد کلي از مناطق محدوده شهر و حاشيه جنوبي رود ارس شامل مرداب ها و آب هاي راکد به 12 منطقه مسکوني و 10 غير مسکوني تقسيم بندي شد.
به گفته وي، هدف از اجراي اين طرح مبارزه با پشه و بيماري هاي حاصل از آن است.
وي با بيان اين که گرانول پاشي مناطق ياد شده از تاريخ هفت ارديبهشت به طور منظم آغاز شد ادامه داد: با توجه به اين که هر مرحله بايد در يک روز معين و مشخص انجام شود تا زمان فعلي 10 نفر نيروي آموزش ديده براي هر مرحله در نظر گرفته شده است.
اسماعيلي اذعان داشت: از آنجا که ميزان پايداري و اثر توکسيني لاروکش حدود 17 الي 20 روز در محيط آبي طول مي کشد لذا براي اطمينان از تماس زماني بين پايان پيک اول با آغاز پيک بعدي به طور متوسط هر 14 روز يک بار بايد عمليات گرانول پاشي در محيط هاي آبي را تکرار کرد و اين در حالي است که در ژيت هاي لاروي ثابت نظيرحوض و استخر مي توان هر 22 روز يک بار اين عمليات را تکرار کرد.
اسماعيلي با بيان اين که مرداب هاي حاشيه رود ارس داراي وسعت زياد و پوشش نيزار غير قابل عبور در اطراف خود هستند يادآور شد: براي اطمينان از پخش صحيح به اندازه گرانول در کل مرداب ها از لاروکش با دوز مصرفي بيشتر استفاده مي شود.
وي به مزيت هاي اين طرح اشاره کرد و گفت: بي خطر بودن براي انسان و ساير جانداران، ميزان بالاي اثر لاروکشي ، طولاني بودن مدت تاثير آن، قابليت استفاده درآب آشاميدني، ايمني و عدم تاثير منفي بر محيط زيست و قابليت استفاده در تمامي لانه هاي لاروي پشه از جمله مزاياي استفاده از لاروکش بيولوژيک محسوب مي شود./203