توافق ایران، هند و افغانستان درباره چابهار

لینک کوتاه: freena.ir/detail/34189
ساعت 10:15 شنبه 4 مهر 1394
مدیرکل دفتر ترانزیت و پایانه های مرزی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای گفت: موافقتنامه کریدور چابهار در آینده نزدیک توسط مقامهای ارشد ایران ، افغانستان و هندوستان به امضا خواهد رسید.

به گزارش فرینا، محمد جواد عطرچیان با اعلام این خبر افزود: موافقتنامه همکاری های حمل ونقل بین المللی و ترانزیتی جمهوری اسلامی ایران ـ جمهوری اسلامی افغانستان ـ جمهوری هند موسوم به موافقتنامه کریدور چابهار، پس از انجام مباحث کارشناسی در تهران، و نهایی شدن آن در اجلاس آتی در دهلی نو به امضاء مقام های ارشد سه کشور خواهد رسید.

وی اضافه کرد: مباحث کارشناسی در مورد این موافقتنامه طی دو روز با مشارکت کارشناسان و نمایندگان ارشد و خبره وزارتخانه های راه و شهرسازی و امور خارجه سه کشور در سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای برگزار شد.
عطرچیان هدف از موافقتنامه کریدور چابهار را توسعه تجارت و حمل ونقل بین سه کشور دانست و افزود: انجام مباحث کارشناسی ، زمینه نهایی ساختن مفاد این موافقتنامه را مقامهای ارشد سه کشور فراهم می سازد.
مدیرکل دفتر ترانزیت و پایانه های مرزی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای اظهار داشت: موافقتنامه کریدور چابهار تأثیر بسزایی در توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه سیستان و بلوچستان، رشد اشتغال در این استان و نیز ایجاد ارزش افزوده و درآمد در منطقه اقتصادی چابهار دارد .
به گفته این مقام مسئول، امضای این موافقتنامه مسیر ترانزیتی جدیدی بازگشایی می شود، که منجر به تسهیل جابه جایی کالاهای دو کشور هندوستان و افغانستان از طریق ایران و بندر چابهار خواهد شد .
عطرچیان خاطرنشان کرد: تخفیف های مناسبی نیز در حمل ونقل دریایی و جاده ای کالا از منطقه آزاد چابهار درنظر گرفته شده و انتظار می رود مناسبات حمل ونقلی دو کشور یاد شده با امضای این موافقتنامه بیش از گذشته توسعه یابد .
وی گفت: موافقتنامه کریدور ترانزیتی چابهار همچنین، علاوه بر توسعه شقوق مختلف حمل ونقلی و تجاری بین سه کشور یاد شده، به توسعه و همگرایی منطقه ای نیز منجر شود.
مدیرکل دفتر ترانزیت و پایانه های مرزی اضافه کرد :سه کشور ایران، هندوستان و افغانستان سوابق تاریخی برجسته ای دارند و از گذشته تعاملات سیاسی ، تجاری ، اقتصادی و فرهنگی مناسبی با یکدیگر برقرار کرده اند.
به اعتقاد عطرچیان، امضای این موافقتنامه نقطه عطفی در تجارت منطقه و افزایش روابط دوستانه و برادرانه سه کشور محسوب می شود.
وی تأکید کرد : هر سه کشور مکلف شده اند تأسیسات زیربنایی و زیرساخت های حمل ونقلی خود را در این زمینه توسعه دهند و با امضای این موافقتنامه و ایجاد کریدور چابهار، امکان حمل هرچه بیشتر کالاهای افغانستان و هندوستان از بندر چابهار فراهم می شود.

نقش استراتژیکی بندر چابهار در ارتقای تجارت هندوستان
براساس این گزارش، رودرندرا تاندون مدیرکل همکاری های اقتصادی وزارت امور خارجه هندوستان نیز ضمن تأکید بر نقش استراتژیک بندر چابهار در ارتقای تجارت هندوستان گفت: بندر چابهار قابلیت های فراوانی از منظر اقتصادی و ترانزیت در منطقه دارد، که با ایجاد کریدور چابهار دسترسی سریع به بازار افغانستان برای هندوستان فراهم می شود .
وی افزود: موضوع های مختلفی در ارتباط با تأسیس کریدور چابهار در اجلاس کارشناسی بین سه کشور مورد بررسی قرار گرفت و انتظار می رود نتایج بیشتری در این زمینه شاهد باشیم.
به گفته وی با ایجاد این کریدور، کشورهای ایران، افغانستان و هندوستان و منطقه از مزایای آن بهره مند می شوند .

تأکید رئیس عمومی همکاری اقتصادی وزارت امور خارجه افغانستان بر تأسیس کریدور چابهار
وحیداله ویسی، رئیس عمومی همکاری اقتصادی وزارت امور خارجه افغانستان نیز در اجلاس یادشده با تأکید بر اینکه تأسیس کریدور چابهار به دلیل نقش استراتژیک بندر چابهار در ترانزیت منطقه بسیار ضروری است، اظهار داشت: سه کشور ایران، افغانستان و هندوستان همکاری مناسبی در این زمینه داشته اند و فعالیت های انجام شده در سطح منطقه منجر به توسعه ترانزیت خواهد شد .
وی با اشاره به مزایای ترانزیتی و اقتصادی بندر چابهار تصریح کرد: این بندر یکی از نزدیک ترین سواحل غربی به کشور هندوستان است و با بهره گیری از آن کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان به آب های آزاد متصل می شوند .
وی افزود: حجم تجارت و علاقه مندی به رشد ترانزیت در منطقه افزایش یافته و لازم است روش های متعددی برای توسعه ترانزیت مورد بررسی قرار گیرد .
رئیس عمومی همکاری اقتصادی وزارت امور خارجه افغانستان همچنین سهم بندر چابهار را در توسعه ترانزیت راهبردی دانست و گفت: ایجاد کریدور ترانزیتی چابهار یکی از مسیرهایی است که اموال تجاری افغانستان و آسیای مرکزی به راحتی از آن طریق منتقل می شود .
ویسی ، مباحث کارشناسی مطرح شده در نخستین اجلاس تأسیس کریدور حمل ونقل بین المللی و ترانزیتی ایران، افغانستان و هندوستان را مناسب ارزیابی کرد و گفت: امضای این موافقتنامه بین سه کشور ، به منزله موفقیت بزرگی در زمینه ترانزیت محسوب می شود .
به گفته وی، ایجاد کریدور چابهار از بعد اقتصادی و ایمنی یکی از مطمئن ترین مسیرهای ترانزیتی در منطقه به حساب می آید .
نشست دو روزه کارشناسان سه کشور به میزبانی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای با حضور نمایندگانی از وزرت راه و شهرسازی، نهاد ریاست جمهوری، وزارت امور خارجه، سازمان بنادر و دریانوردی ، منطقه آزاد چابهار، راه آهن و گمرک جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
در چهارماهه نخست امسال چهار میلیون و 351 هزار و 351 تن کالا از کشور عبور کرد که سهم ناوگان ایرانی از کل حجم کالاهای ترانزیتی 63 درصد بود.


شناسه خبری: 34189

آخرین اخبار

از تبدیل وضعیت ایثارگران تا رشد 300 درصدی پروژه‌های زیرساختی «اروند»
راه‌اندازی اینترنت رایگان نسل 6 در کیش
وزیر اقتصاد: نهایی شدن كریدر شمال جنوب مورد تاكید ایران است
گردهمایی بهترین های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور در نمایشگاه کیتکس 2024
ندای تفرقه، صدای دشمن است

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو