افزايش صادرات از منطقه آزاد اروند در مرز شلمچه

لینک کوتاه: freena.ir/detail/3370
ساعت 16:25 چهارشنبه 11 خرداد 1390
معاون بازرگاني و ترانزيت سازمان منطقه آزاد اروند گفت: با اقدامات صورت گرفته از سوي سازمان منطقه آزاد اروند در ناحيه مرزي شلمچه، صادرات از اين ناحيه به بيشترين ميزان در دو سال گذشته رسيده است.

به گزارش بنا(bena) سيد عليرضا موسوي اظهار داشت: پس از واگذاري مرز شلمچه به منطقه آزاد اروند در ابتداي سال 1388 با اجراي پروژه‌هاي عمراني در اين ناحيه، بستري مناسب براي صادرات به کشور عراق فراهم شد که در همين راستا درآمد ناشي از صادرات از شلمچه به بيشترين ميزان خود در دو سال گذشته رسيد.

وي خاطرنشان کرد: صادرات از اين ناحيه در سال 1388 بيش از 211 ميليارد و 107 ميليون تومان بود که اين رقم در مقايسه با سال 1387 رشد 80 درصدي داشته است.

معاون بازرگاني و ترانزيت سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به عملکرد گمرک اين منطقه تصريح کرد: با توجه به فعاليت گمرک در منطقه آزاد اروند در سال گذشته از سهميه مصوب گمرک اين منطقه که بالغ بر 400 ميليون دلار بود، ميزان 393 ميليون دلار از طريق واردات کالا توسط گمرک منطقه آزاد اروند جذب شد.

موسوي افزود: با جذب اين اعتبار 3/98 درصد از سهميه تعيين شده براي گمرک اين منطقه جدب شده که اين ميزان اعتبار براي پروژه‌هاي عمراني و زيرساختي منطقه آزاد اروند صرف مي‌شود.

وي با اشاره به پروژه‌هاي عمراني که در ناحيه مرزي شلمچه توسط سازمان منطقه آزاد اروند اجرا شده است، بيان داشت: پروژه‌هاي ساخت پياده‌رو 150متري يادمان شهداي شلمچه با اعتبار 438 ميليون ريال‏، خريد و راه‌اندازي دو دستگاه آب تصفيه‌کن به مبلغ 349 ميليون ريال و همچنين احداث سکو براي نصب آب شيرين‌کن‌ها به ميزان 60 ميليون ريال، سالن VIP تجار با اعتبار 435 ميليون ريال و تهيه آب شيرين‌کن با مبلغ 325 ميليون ريال از اقداماتي بوده است که در سال گذشته در ناحيه مرزي شلمچه آغاز و به اتمام رسيده است.

وي در ادامه به ديگر پروژه‌هاي در حال انجام منطقه آزاد اروند در ناحيه شلمچه اشاره کرد و افزود: پروژه پاکسازي اراضي شلمچه در مساحت 849 هکتار و اعتبار بيش از 93 ميليارد ريال، محوطه‌سازي بار‌انداز به ميزان بيش از 24ميليارد ريال و همچنين پروژه‌هايي از قبيل روکش آسفالت بارانداز، نصب و راه‌اندازي دستگاه‌هاي X-Ray، احداث فضاي سبز با اعتبار 13 ميليارد و 340 ميليون ريال از جمله اقدامات در دست اجراي سازمان منطقه آزاد اروند در سال 1388 بود که هر يک از آنها در حال اجرا هستند.

معاون بازرگاني و ترانزيت سازمان منطقه آزاد اروند همچنين اجراي سيستم روشنايي با ميزان اعتبار بيش از 12 ميليارد ريال و خريد و نصب يک واحد Space frame با اعتبار 32 ميليارد ريال را از ديگر پروژه‌هاي در دست اقدام اين سازمان عنوان کرد و گفت: با اجراي اين پروژه‌ها و ديگر پروژه‌هايي که در زمينه‌هاي مختلف تعريف و راه‌اندازي شده است، به ‌زودي شاهد پيشرفت محسوسي در ناحيه شلمچه هستيم.

وي با اشاره به آغاز طرح واردات خودروهاي خارجي در منطقه در سال 1388 تصريح کرد: طرح واردات خودروهاي خارجي براي نخستين بار در اين منطقه در سال 1388 از طريق بندر خرمشهر و با هماهنگي منطقه آزاد اروند، راهنمايي و رانندگي و گمرک اجرايي شد.

موسوي گفت: تاکنون 210 خودروي خارجي وارد بندر خرمشهر شده‌اند که در حال حاضر 105 خودرو خارجي با پلاک منطقه آزاد اروند در آبادان و خرمشهر در حال تردد هستند.

وي با بيان اينکه چند شرکت نمايشگاهي اتومبيل در منطقه براي خودرو‌هاي خارجي به ثبت رسيده است، افزود: در حال حاضر نمايندگي شرکت تويوتا در منطقه آزاد اروند در حال فعاليت است.

معاون بازرگاني و ترانزيت سازمان منطقه آزاد اروند در پايان ابراز اميدواري کرد که در سال جاري در زمينه‌هاي مختلف، پيشرفتي بيش از پيش داشته باشيم.

شناسه خبری: 3370

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري