معاون اجتماعی و گردشگری قشم از راهاندازی تور ماهیگیری زنان در هنگام، ایجاد خط مسافربری و کشتیرانی میان عمان و قشم و ورود قایقهای VIP امارات به قشم خبر داد.
به گزارش فرینا به نقل از مهر مسعود کرباسچی معاون اجتماعی فرهنگی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در جمع خبرنگاران از راهاندازی خط مسافربری و کشتیرانی بین قشم و عمان خبر داد و گفت: جلسات مشترکی با سرمایه گذاران قطری و عمانی داشتهایم و ماموریت اصلی ما انعقاد قراردادی برای برقراری خط مسافربری و کشتیرانی بین عمان و قشم است همچنین درخواست شده تا تعدادی از خانواده هایی که از امارات به صورت VIP به قشم میآیند با قایق های ویژه سفر کنند. قرار است شرایط بررسی شده و اجازه بدهیم که این قایقها وارد شوند.
وی ادامه داد: زیرساختها هنوز در قشم مشخص نشده و هر کس در هر دورهای تصمیمی گرفته و هنوز وقتی مسافر وارد فرودگاه قشم میشود، معطل میماند چون هیچ وقت مسئولان به تنهایی و بدون ترانسفر وارد جزیره نشده اند تا مشکل مسافران را از جمله در بخش حمل و نقل متوجه شوند!
کرباسچی گفت: باید در بخش حمل و نقل وسایل عمومی جزیره کاری انجام داد. اکنون خطوط تاکسی رانی در قشم از سال ۲۰۰۵ فعال است درحالی که اعلام کرده ایم تاکسی های ۲۰۰۷ از رده باید خارج شوند به همین منظور مهلت ۶ ماهه به دارندگان این تاکسی ها داده شد.
کرباسچی به مشکل دیگر جزیره اشاره کرد و گفت: هنوز در جزیره قشم تور لیدرهای ما توجیه نیستند. اگر مسافری میخواهد همه بخشهای جزیره را ببیند به او میگویند که گرم است و او را منصرف میکنند!
وی ادامه داد: به زودی ۶۰ تخت اقامتی در جزیره هنگام ایجاد میشود و اجازه نمیدهیم که مسافر رها شده به این خانهها برود. ما فیلترینگ ایجاد نمیکنیم بلکه امکاناتی که آنجا ایجاد می شود خودش بازار مسافر را تفکیک می کند. به عنوان مثال در آنجا قرار شده تا از امکاناتی مانند ماشین برقی استفاده شود همه این مسائل بررسی می شود. ممکن است شرایطی ایجاد شود که مسافران برای رهایی آهوان از خطر خشکسالی از مردم بومی، آذوقه خریداری کنند و به آهوان بدهند. این خودش یک جاذبه است.
راهاندازی تور ماهیگیری بانوان در هنگام
معاون اجتماعی فرهنگی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: قصد داریم برای ۳۰ خانوار از خانوادههای جزیره هنگام کارگاه آموزش صنایع دستی ایجاد کنیم تا آنها آموزش بافت پارچه سنتی و ساخت جواهرات سنتی را ببینند. برای این کار دستگاههای بافت پارچه نیز خریداری شده است. حتی در نظر داریم تا تور ماهیگیری بانوان را نیز راه اندازی کنیم چون در جزیره هنگام تعدادی از بانوان صیادی کرده و ماهیگیری می کنند.
وی ادامه داد: رخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به دنبال این هستند که بانوانشان در کشورهای دیگر تفریحات حلال و ویژه داشته باشند. بنابراین میتوان گفت که از ظرفیت قشم و هنگام میشود برای این کار بهره برد و جامعه محلی نیز از آن اقدام درآمدزایی کند. حتی انجام مسابقات شنا ویژه خواهران و برادران در ساحل هنگام که دارای شیب مناسبی هست نیز از دیگر طرحهای قابل اجراست تا بتواند میزان ماندگاری مسافر را در این جزیره بالا ببرد.
معاون اجتماعی و گردشگری قشم درباره اینکه چرا جزیره قشم هنوز از داشتن مرکز اقامتی مناسب محروم است گفت: در این جزیره برخی از هتلها برای کاربریهای دیگری ساخته شده بودند اما به بخش اقامتی تزریق شدند. قراردادی را با یک گروه دانشگاهی بستهایم تا وضعیت را بررسی کرده و اصلاحات را در هتلها انجام دهند. معضل دیگر ما این است که تعدادی از خانهها به صورت غیرقانونی اقدام به پذیرش مسافر میکنند و حتی تاکسی ها از فرودگاه و پایانه ها آنها را به این واحدهای اقامتی می برند که غیر استاندارد هستند. به آنها اعلام کردهایم که در مواقع پیک باید از ما مجوز بگیرند و استانداردهای ما را داشته باشند.
کرباسچی بیان کرد: مسافران جزیره قشم که بیشتر از گروه اقشار متوسط رو به پایین هستند، با پیاز و روغن در پشت ماشین به جزیره می آیند و بیبرنامه هستند. نمی توان آنها را تفکیک کرد و گفت که فقط برخی از آنها وارد شوند. بنابراین باید میزبان آنها باشیم بنابراین در نظر داریم تا ۱۰ کمپ اقامتی تا قبل از زمستان در جزیره با امکانات اولیه ایجاد شود و در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد تا پذیرای ده هزار مسافر باشد. افزون بر آن مهمانخانه های سنتی و قدیمی نیز در سطح منطقه داریم که امیدواریم بتوانند در پذیرش مسافر فعال شوند. ضمن اینکه در گام بعدی میخواهیم تا ده هزار خانواده روستایی تعدادی از اتاق های محل اقامت خود را به مهمانسرا تبدیل کنند. اگر هر کدام از آنها دو تخت در اختیار مسافر قرار دهند می شود ۲۰ هزار تخت. بنابراین می توان به دو نفر از آنها آموزش میزبانی و زبان انگلیسی به صورت رایگان داد.