استاندار آذربایجان غربی شیوه اجرا و بکارگیری راهبرد مدیریت بدون پول را در استان تشریح کرد.
به گزارش فرینا، قربانعلی سعادت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر در خصوص راهبرد مدیریت بدون پول گفت: نکته ای که بعد از تشکیل دولت دکتر روحانی به عنوان دولت تدبیر و امید وجود داشت بحث نداشتن اعتبارات و بودجه برای تکمیل پروژه ها و زیرساختها در کل کشور بود و با توجه به وجود محدودیت ها از نظر کاهش فروش و عدم فروش نفت و وجود طرحهای نیمه تمام زیاد، بر آن شدیم تا شیوه ای که در دنیا معمولا در شرایط مختلف به عنوان مدیریت بدون پول رایج است را پیاده کنیم .
استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: خوشبختانه سیاست های اقتصاد مقاومتی که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد و از اینکه راه و شیوه صحیحی را انتخاب کرده بودیم قوت قلبی در راستای اهدافمان در استان شد.
مقام عالی استان افزود: در ابتدای امر در بخش خصوصی با مواردی مواجه بودیم که در زمینه های مختلف کار کرده بودند و به علت انباشته شدن مطالبات از دولت کار تعطیل و در شرایط حاضر امکان کار برایشان فراهم نبود که پس از طرح شیوه مدیریت جدید با دو راهکار، ادامه کار و یا واگذاری کار مواجه بودند.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه در نهایت این اطمینان در جامعه پیمانکاری استان حاصل شد که دولت تدبیر و امید مطمئنا با تسلط بر مسائل بودجه ای، شرایط بهتری پیدا خواهد کرد و مطالبات پرداخت می شود لذا همه کارگاهها فعال شدند و برخی طرحها که شروع نشده بود نیز به پیمانکاران جدید واگذار گردید.
سعادت در ادامه به برخی طرحها که در قالب مدیریت بدون پول اجرایی شده است اشاره نمود و افزود: در برخی از این طرحها توافق شده که مطالبات 2 تا 4 سال آینده پرداخت شود که این طرحها عمدتا در بخش راه و شهرسازی است.
وی در بحث ایجاد اشتغال در استان اظهار داشت: لازمه این امر سرمایه گذاری بود و با توجه به مشکلات سیستم بانکی امکان تحرک میسر نبود و لذا از سرمایه گذاران بخش خصوصی درداخل و خارج از استان درخواست شد تا با مشارکت در این امر زمینه رونق و توسعه طرحهای تولیدی و اشتغالزایی را فراهم نمایند.
مقام عالی استان خاطر نشان کرد: ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری در رابطه با پتانسیل های دیگر استان علی الخصوص در منطقه آزاد ماکو ، مناطق مرزی و شهر ارومیه، خوی و پیرانشهر در خصوص اقتصاد مقاومتی و یا مدیریت بدون پول جایگاه خوبی پیدا کرد و اقدامات خوبی در خصوص جاده سازی و سرمایه گذاری شکل گرفت.
سعادت در ادامه به مشکلات موجود در تامین آب اشاره و گفت: با توجه به خشک شدن دریاچه ارومیه و برابر مقررات قانونی برای اینکه سهمیه دریاچه از بین نرود و آب مورد نیاز طرحها تامین شود در حوزه های مختلف اقداماتی صورت گرفت.
استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: در منطقه آزاد ماکو در مرحله سرمایه گذاری پتروشیمی هستیم که مقدمات کار صورت گرفته ، زمین و سهمیه آب تامین و در خصوص تامین گاز نیز وزیر محترم نفت قول مساعد داده اند و این طرح برای سفر ریاست محترم جمهوری آماده شده است که البته تمامی این اقدامات ذکر شده با مدیریت بدون پول و تنها با تشویق و فراهم نمودن زمینه کسب و کار، صدور مجوز در کوتاه ترین زمان صورت گرفته است .
سعادت، به اقدامات صورت گرفته در خصوص ساخت مدارس، امور خیریه و بهزیستی و خدمات شهری نیز اشاره و خاطر نشان ساخت: تنها با تزریق اعتبارهای ناچیز دولتی و تشویق خیرین اقدامات خوبی در این زمینه ها صورت گرفته است، همچنین با مدیریت بدون پول و با جذب و تشویق سرمایه گذاران، با رویکرد جدیدی به سیستم خدمات و عمران شهری نگریسته می شود .
وی در ادامه با بیان اینکه در برخی موارد در حوزه عمران و گردشگری حتی از سرمایه گذاران خارجی ، از ترکها و کردهای اقلیم کردستان برای سرمایه گذاری در استان جذب شده است، ادامه داد: شهرداری ارومیه طرحهای خوبی را به طور جدی شروع کرده بود که ما هم با جذب سرمایه گذارانی از بخش های مختلف پشتیبانی کردیم و این فرهنگ به شهرداریهای دیگر شهرستانها نیز منتقل شده است.
مقام عالی استان در ادامه در بحث عمران شهری و روستایی به تصفیه خانه های فاضلاب شهری و طرح هادی در روستاها اشاره کرد و گفت: در اکثر شهرستانها تصفیه خانه های فاضلاب از محل بیوتی و توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی احداث می شود که بخش اعظمی از آب این تصفیه خانه ها در حوزه دریاچه ارومیه به خود دریاچه می ریزد و این اقدام برای سیاست های سلامت کشور به عنوان کار زیربنایی می باشد و در حوزه عمران روستایی طرح هادی در روستاها به عنوان اولین قدم در توسعه روستایی است که پس از تهیه و تصویب به دهیاری ها ابلاغ شده تا توسط شوراهای روستایی اجرا شود و در این حوزه رقمی را به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واریز کردیم و در حال حاضر هیچ روستای بالای بیست خانوار در استان وجود ندارد که طرح هادی در آن تهیه نشده باشد.
مقام عالی استان در ادامه به حوزه گازرسانی به روستاها اشاره کرد و با بیان اینکه مدیر شرکت گاز استان هر چند مدیر ارزشی و خوبی بودند ولی با ساز وکار مدیریت بدون پول آشنایی نداشتند، مدیر جدید شیوه مدیریت بدون پول را در پیش گرفته اند، گفت: در بعضی از شهرها متاسفانه تنها در یکی دو روستا گازرسانی صورت گرفته بود و آذربایجان غربی خیلی از شاخص های توسعه گازرسانی روستاها عقب مانده است، لذا با همین ساز و کار به اندازه ظرفیتی که تاکنون در روستاها کار شده بود طرحها و اقدامات شروع شده است و بالغ بر 380 روستا در مسیر توسعه گاز روستایی قرار دارد و امیدواریم تا دو سال آینده به متوسط کشوری برسیم .
مقام عالی استان گفت: مدیریت بدون پول در استان در حال حاضر فرهنگسازی شده و به عنوان عامل رقابتی در بین مدیران مطرح است.
سعادت در پایان گفت: انجام کار در شرایطی که پول و اعتبار وجود دارد و هزینه می شود هنر نمی باشد در حالی که در زمان بی پولی و نبود اعتبارات، مدیریت کردن و اقدامات اساسی کردن نشان از هنر و جوهر مدیران است و مقام معظم رهبری به جا این مطلب را طرح نمودند و ما نیز در تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری، باید مدیریت بدون پول را متبلور می کردیم و گام های جدی در این راستا بر می داشتیم.