افزایش حضور شرکت های خارجی؛ پیامد دیپلماسی دولت در نمایشگاه صنعت نفت

لینک کوتاه: freena.ir/detail/32491
ساعت 13:58 دوشنبه 21 ارديبهشت 1394
افزایش حضور شرکت های خارجی در بیستمین نمایشگاه بین المللی نفت حاکی از موفقیت دولت تدبیر و امید در عرصه دیپلماسی و جلب نظر شرکت های بین المللی برای حضور و سرمایه گذاری در ایران است.

بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، با حضور 1800 شرکت کننده داخلی و خارجی از ایران و 29 کشور دیگر از تاریخ 16 تا 19 اردیبشهت ماه در تهران برگزار شد.
آنچه بیستمین نمایشگاه بین المللی نفت تهران را نسبت به دوره های پیشین متمایز می کرد، همزمانی آن با دور نهایی مذاکرات هسته ایران و 1+5 و افزایش امیدواری نسبت به رفع تحریم ها بود.
افزایش امیدواری نسبت به رفع تحریم ها به حدی بود که برخی از شرکت های خارجی برای اولین بار اقدام به حضور در این نمایشگاه کرده و نمایندگان خود را عازم ایران کردند.
بررسی ها نشان می دهد که اغلب شرکت هایی که برای نخستین بار در نمایشگاه بیستم حضور یافته اند از اروپا هستند. این شرکت ها با توجه به پیشرفت مذاکرات هسته ای ایران و احتمال لغو تحریم های صنعت نفت ایران در آینده نزدیک، برای اولین بار در نمایشگاه حضور یافته اند.

افزایش تعداد شرکت کنندگان
در سال های اخیر، میزان استقبال از نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بیشتر شده و تعداد شرکت کنندگان سیر صعودی داشته است؛ به طوری که در نمایشگاه هجدهم تنها 195 شرکت از 15 کشور حضور داشتند اما از نمایشگاه نوزدهم تعداد شرکت کنندگان رو به فزونی گذاشت تا اینکه به بیش از 1800 شرکت کننده داخلی و خارجی (شامل 600 شرکت خارجی) در نمایشگاه بیستم افزایش یافت.
البته برخی از شرکت کنندگان به صورت مشترک در یک غرفه حضور پیدا کرده و محصولات خود را عرضه کردند.

افزایش استقبال شرکت های خارجی
هرچند همانند نمایشگاه های نفت سال های اخیر، در این دوره از نمایشگاه بین المللی نفت نیز شرکت های چینی حضور قابل توجهی داشته و بیشتر فضای بخش خارجی نمایشگاه را به خود اختصاص داده اند، اما تعداد شرکت های اروپایی و غیرچینی نسبت به دوره های پیشین افزایش بیشتری داشت. 
تعدادی از شرکت های اروپایی برای نخستین بار در این نمایشگاه حضور یافتند، در این میان می توان به حضور شرکت هایی از نروژ اشاره کرد. 
مالزی نیز برای اولین بار در نمایشگاه بین المللی نفت تهران حضور یافته و در پاویون آسیای جنوب شرقی نمایشگاه شرکت کرد.

حضور شرکت های خارجی از طریق واسطه ها
با توجه به اینکه هنوز تحریم ها به طور رسمی لغو نشده اغلب شرکت های خارجی از حضور مستقیم در نمایشگاه خودداری و نمایندگان ایرانی خود را روانه کرده اند و بنابراین نام شرکت آنها جزو شرکت های ایرانی درج شده است.
نمایندگان ایرانی شرکت های فرانسوی، بلژیکی، انگلیسی، سنگاپوری، موناکویی، کره ای، اوکراینی، اسپانیایی، اتریشی، چینی، قزاقستانی، سوئیسی، ایتالیایی، آلمانی، اماراتی، هندی، ترکیه ای و روسی در این نمایشگاه حضوری پررنگ داشتند.

مذاکره فشرده در حاشیه نمایشگاه
بازار مذاکرات نفتی شرکت های ایران و خارجی در حاشیه این نمایشگاه داغ بود و طرفین برای تولید محصولات، سرمایه گذاری و تبادل دانش فنی به رایزنی با یکدیگر پرداختند.
اما در این میان، مذاکراتی نیز بین شرکت های خارجی و به ویژه اروپایی با مقامات ایرانی انجام شد که اهمیت فراوانی دارد.
در این راستا، محسن قمصری مدیر امور بین الملل وزارت نفت اظهار داشت: در این نمایشگاه چند مشتری نفت از شرکت های غربی داشتیم و درباره فروش نفت در آینده با آنها گفت و گو کردیم.
وی خاطرنشان کرد: البته ما در سال های تحریم نیز ارتباط خود را با این شرکت ها قطع نکرده بودیم و با آنها ارتباط داشته ایم.



شناسه خبری: 32491

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري