لینک کوتاه: freena.ir/detail/32486
ساعت 14:07
يکشنبه 20 ارديبهشت 1394
نشست بررسی علل پیدایش فساد اقتصادی با عنوان صفرهای گمشده امروز با حضور مشاور رییس جمهور در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرینا، اکبر ترکان که سخنران اول این نشست بود در سخنانی با تاکید بر اینکه در این برنامه نماینده دولت نیست و از جایگاه و منصب دولتی خود سخن نمی گوید اظهار داشت: برنامه های توسعه اقتصادی در ایران از سال 1327 در کشور با محوریت فعالیت های کشاورزی آغاز شد و به سمت نوسازی کشاورزی پیشروی کرد و از سال 1341 برنامه ها به صورت 5 ساله با محوریت صنعت بود.
وی به جریان فساد مالی در کشور اشاره کرد و گفت: مبنای انتخاب مدیران و مسئولان در کشور در هر رده ای بر اساس تقوا و فضیلت باید باشد که انتخاب بهترین آنها شرط لازم است اما شرط کافی نیست.
وی پیشنهاد کرد: در برخی کشورها از شیوه ای با عنوان پول چرک استفاده می کنند که باید سه فاکتور استفاده کنند: اول. پرداخت مالیات. دوم. ثبت پول و سرمایه در دفاتر قانونی. سوم. سرمایه ها بر اساس معاملات قانونی به دست آمده باشد که یکی از آن 3 تا فاکتور نداشته باشند آن سرمایه پول چرک خوانده می شود و پیشنهاد دوم این است که هر شخص حقیقی و حقوقی که در فعالیت سیاسی ورود می کند باید منابع و مصارف خود را اظهار کند.
مشاور رییس جمهور هم چنین پس از پایان سخنرانی خود در جمع خبرنگاران گفت: تردیدی ندارم در اینکه کسانی که به نمایندگان یا کاندیداهای ورود به شورای شهر، مجلس یا هر جای دیگری که پول میدهند بعدا سراغ نمایندگان میآیند و انتظار دارند که نمایندگان جبران کنند.
وی تصریح کرد: نمیدانم که نمایندگانی که در حال حاضر مطرح شدهاند پول گرفتهاند یا نه. چون برخی از همین نمایندگان خواستار پیگیری موضوع شدهاند، اما فردی اظهار کرده است که من به این نمایندگان پول دادهام و میزان صحت این ادعا باید مورد پیگیری قرار گیرد.
مشاور رییس جمهور با تاکید بر اینکه درباره سخنان وزیر کشور یا آقای نوبخت تفسیر یا ترجمه ای داشته باشم افزود: من مسوول حرف خودم هستم و به نظرم راهحل این مشکل این است که هر نمایندهای اظهار کند که از کجا پول گرفته و کجا خرج کرده است.
مقام ارشد مناطق آزاد کشور همچنین درباره آخرین وضعیت فعالیت ها در این مناطق گفت: تا به حال لایحه ایجاد چهار منطقه آزاد جدید که همگی در مناطق مرزی است بر اساس موافقت رییس جمهور و تصویب دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور از سوی دولت به مجلس تقدیم شده است که این چهار منطقه شامل جاسک، بوشهر، مهران و اردبیل است.
مشاور رییس جمهور ادامه داد: این چهار منطقه همگی مناطق مرزی هستند و گذرگاههای مبادلاتی ما به حساب میآیند و میتوانند موجب توسعه صادرات باشند.
وی با اشاره به اینکه مهران یکی از گذرگاههای صادراتی کشور محسوب میشود، عنوان کرد: اردبیل و آذربایجان نیز یکی از گذرگاههای مهم صادراتی است که ایجاد صنایع در این مناطق آزاد نیز موجب بهبود اقتصاد استان میشود.
ترکان همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگار فرینا که منطقه آزاد اردبیل قرار است مستقل یا الحاق شود، گفت: طبق لایحه ارائه شده به مجلس منطقه آزاد اردبیل به صورت یک منطقه آزاد مستقل در میآید.
وی همچنین اظهار کرد: موافقتنامهای را نیز در زمینه مناطق آزاد بین بوشهر و قطر با این کشور داریم و قرار است برای انجام تجارت دوجانبه ایران قطعهای را به قطر و قطر نیز قطعهای را به ایران دهد.
مشاور رییس جمهور همچنین از راهاندازی فرودگاه ماکو ظرف یک ماه آینده خبر داد و درباره پیشرفت پل خلیج فارس اظهار کرد: پیشرفت این پل تاکنون بد نبوده است، ولی به دلیل فاینانس این پروژه متوقف شده، اما طراحی آن همان طراحی اولیه است.
وی افزود: پیشنهادی مطرح شده بود که سناریوی جایگزینی برای این پروژه در نظر بگیریم در این پیشنهاد مطرح میشد که این عرصه به صورت یک آزادراه دو طرفه باشد که فعلا یک سمت آن ساخته شده و سمت دیگر بعدا ساخته شود، ولی این پیشنهاد بعدا مورد بررسی قرار گرفت و قبول نشد و قرار شد همه پل براساس طراحی اولیه ساخته شود.
مشاور رییس جمهور افزود: اگر ما بتوانیم فاینانس را به دست آوریم یعنی برای فراهمکردن فاینانس پولی را از بیرون قرض کنیم ساخت این پول تا سه سال دیگر کار دارد.
ترکان همچنین درباره ورود سرمایهگذاران خارجی به بحث توسعه مناطق آزاد اظهار کرد: در حال حاضر دو موضوع در این زمینه وجود دارد اول آنکه تعدادی آمدهاند و دارند در این حوزه کار میکنند مانند سرمایهگذاران ترکیه و آذربایجان. همچنین با ارمنیها نیز برای سرمایهگذاری در منطقه آزاد ارس صحبتهایی شده است و این امر در حال گفتوگو است.
وی افزود: با هندیها نیز موافقتنامهای در زمینه سرمایهگذاری در منطقه آزاد چابهار اتفاق افتاده است، ولی افراد دیگر تنها در این زمینه صحبت کردهاند و به نظر میرسد منتظر اتفاقهای جدید هستند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور همچنین درباره حضور بانکهای خارجی در مناطق آزاد و مخالفت رییس بانک مرکزی با این امر تصریح کرد: سیف در حال حاضر با این امر موافقت کرده و این امر در حال حاضر مورد بحث قرار گرفته است. ما منتظر این هستیم که مصوبه مربوط به آن تهیه شود تا بتوانیم از این طریق بانکهای فراساحلی را در مناطق آزاد راهاندازی کنیم.
وی افزود: در مناطق آزاد بانکهای خارجی نیز میتوانند شعبه بزنند که در حال حاضر این امر به دلیل تحریمها امکانپذیر نیست، اما بانکهای فراساحلی که همه گردش آنها ارزی است امکان حضور در مناطق آزاد را دارند.
مشاور رییس جمهور در این باره تصریح کرد: این بانکها شعبه بانک خاصی نیستند، بلکه بانکهای فراساحلی بانکهای مستقلی به حساب میآیند و در آنها تحریم اثری ندارد.
وی هم چنین در پاسخ به سئوال خبرنگار فرینا درباره میزان رضایت از مدیران عامل مناطق آزاد و نمره ای که به آنها می دهد گفت: در این وقت کم نمی توانم به تک تک آنها نمره دهم ولی در مجموع از عملکرد آنها راضی ام.
** گزارش تصویری مرتبط
** گزارش تصویری مرتبط در ایلنا
** گزارش تصویری مرتبط در ایرنا