شتابزدگی در توسعه خطری برای محیط زیست

لینک کوتاه: freena.ir/detail/32210
ساعت 16:40 يکشنبه 30 فروردين 1394
تفاهم نامه همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان منطقه آزاد چابهار پیش از ظهر امروز به امضای پروین فرشچی معاون محیط زیست دریایی این سازمان و حامدعلی مبارکی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار رسید.

پروین فرشچی در مراسم امضای این تفاهم نامه که در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با تاکید بر لزوم بازنگری در قوانین مناطق آزاد و افزایش نظارت و نقش سازمان حفاظت محیط زیست در این مناطق، گفت: محیط زیست هرگز مانع توسعه به شرط پایدار بودن، نبوده و نیست. 

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن ابراز نگرانی از روند شتابزده توسعه در کشور، افزود: این سرعت و شتابزدگی می تواند اثرات منفی بسیاری برای محیط زیست کشور به ویژه محیط زیست دریایی به همراه داشته باشد. 

وی اظهار کرد: البته بخشی از این سرعت و شتابزدگی به دلیل مطالبات اجتماعی در حوزه های اقتصاد و اشتغال و بخشی دیگر به دلیل غفلت صورت گرفته در دوره گذشته است. 

معاون سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر این موضوع که یکی از دلایل عقب ماندگی و آسیب های وارده بر محیط زیست عدم تعامل و همکاری فرابخشی بوده، تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست نمی تواند به تنهایی مسئولیت حفاظت از محیط زیست کشور در این وسعت عظیم و با این حجم چالش ها و پیچیدگی ها را بر عهده بگیرد و زمان آن فرا رسیده که همگان با پذیرش مسئولیت خود در این حوزه برای رفع بحران های محیط زیست کشور اقدام کنند. 

فرشچی ضمن یادآوری ضرورت تهیه نقشه راه توسعه پایدار کشور و اهمیت نقش استان ها در این خصوص، اظهار کرد: مناطق آزاد یکی از مهم ترین ارکان توسعه ای کشور است و با قرار گرفتن این مناطق در ظرف توسعه پایدار می توان رشد اقتصادی و توسعه ای کشور را همزمان با حفظ محیط زیست داشت. 

معاون سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان ساخت: منطقه آزاد چابهار یکی از مهم ترین مناطق آزاد کشور است و از آنجا کلیه فازهای توسعه ای این منطقه اجرایی نشده می توان از همین ابتدا بسیاری از شاخص ها و قوانین محیط زیست را در توسعه آن به منظور سوق دهی این منطقه به سمت توسعه پایدار لحاظ کرد.

دیده بان محیط زیست کشور هستیم

حامد علی مبارکی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با ابراز خرسندی از تفاهم منعقد شده میان دو سازمان، ابراز امیدواری کرد:  افزایش تعاملات فرابخشی و اجرایی شدن این تفاهم نامه منجر به بهبود وضعیت محیط زیست کشور به ویژه در مناطق آزاد شود. 

مبارکی ضمن تاکید بر این نکته که آسیب غفلت از محیط زیست بسیار فراگیرتر از شخص یا سازمانی خاص است، تصریح کرد: اطمینان می دهم زین پس بیش از گذشته در رصد و بهبود وضعیت محیط زیست مناطق آزاد با شما همراه شویم و متعهد می شوم که ما نیز چون شما، دیده بان محیط زیست کشور هستیم.  

وی ابراز امیدواری کرد: همانگونه چابهار به شاخص های مهمی در توسعه و اقتصاد کشور دست یافته است، به زودی به شاخص های پایبندی و حفظ محیط زیست نیز دست یابد.

حفظ منافع ملی در گرو پایبندی به حفظ محیط زیست در کنار رشد اقتصادی و اشتغال 

عباسعلی بیات دبیر شورای راهبردی فرهنگ دریاسالاری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد نیز در این مراسم با بیان اینکه مناطق آزاد به دلیل تمرکز در مدیریت و اختیارات می توانند بهترین الگو برای تعاملات میان دستگاهی و فرابخشی باشند، تاکید کرد: برای حفظ و گسترش منافع ملی باید در کنار رشد اقتصاد و اشتغال کشور، به حفظ محیط زیست نیز پایدار باشیم. 

این تفاهم نامه با هدف استقرار بخش ویژه محیط زیست در ساختار منطقه آزاد چابهار، تهیه و تصویب دستورالعمل های آموزش و فرهنگ سازی محیط زیست در منطقه آزاد چابهار، تهیه و اجرای طرح جامع مدیریت محیط زیست منطقه آزاد چابهار، همکاری در جذب سرمایه گذاری های زیست محیطی، اجرای طرح همیار محیط زیست در منطقه آزاد چابهار به امضاء رسید. 

همکاری در ایجاد بسترهای مناسب جهت ارجای طرح های پژوهشی و توسعه شرکت های دانش بنیان و فن آوری نو، مشارکت در تدوین برنامه های پایش محیط زیست منطقه آزاد چابهار، همکاری در راستای اجرای سیاست های شورای راهبردی فرهنگ دریاسلاری در منطقه آزاد چابهار، تهیه گزارش وضعیت محیط زیست منطقه آزاد چابهار از دیگر اهداف این تفاهم نامه است. 

تسریع در روند رسیدگی به پروژه های مشمول مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی، ارائه خدمات تخصصی در زمینه آموزش، پایش، پژوهش، کنترل و حفاظت محیط زیست، مساعدت در تهیه ضوابط و مقررات استقرار صنایع، زون بندی مناطق، نظارت بر واحدهای HSF  صنایع مستقر در منطقه با هماهنگی سازمان ناطق آزاد چابهار برخی از مسئولیت های سازمان حفاظت محیط زیست در این تفاهم نامه است. 

اجرای مدیریت پسماند در مناطق آزاد، نظارت بر عملکرد پایش و تطابق آن با استانداردهای زیست محیطی، تجهیز واحدهای بزرگ صنعتی و تولیدی به سیستم پایش لحظه ای، استقرار سیستم های پایش لحظه ای در بنادر جهت پایش آلودگی آب های منطقه از جمله مسئولیت های سازمان منطقه آزاد چابهار در این تفاهم نامه است. 

گفتنی است، این تفاهم نامه در 7 ماده از تاریخ امضاء به مدت 5 سال معتبر است و با توافق طرفین تمدید می شود.



شناسه خبری: 32210

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري