رئیس جامعه هتلداران ایران از معافیت 100درصدی مسافران خارجی هتلها از مالیات خبر داد.
جمشید حمزهزاده در نخستین نشست مدیران عامل گروههای هتلداری کشور و مدیران هتلهای 5ستاره تهران با مدیران بازاریابی بانک گردشگری، ضمن بیان تلاشهای این جامعه برای دستیابی به معافیتهای مالیاتی گفت: حضور مسافران خارجی در هتلها تا قبل از پیگیری جامعه هتلداران با ۵۰ درصد معافیت مالیاتی همراه بود، ولی اکنون قرار شده تا مسافران خارجی ۱۰۰ درصد از پرداخت مالیات معاف شوند. وی افزود: هتلهای جدید الاحداث در شهرهای بزرگ پنج سال و هتلهای تازه تاسیس در شهرهای کوچک تا ۱۰ سال، ۱۰۰ درصد از پرداخت مالیات معاف شدند.
رئیس جامعه هتلداران کشور به تشکیل کارگروه هتلهای پنج ستاره اشاره کرد و گفت: از آنجا که هتلهای پنج ستاره بسیار متفاوتتر از هتلهای دو ستاره هستند، بعد از کسب نظرات، سیاست این شد که بتوانیم چند کارگروه برای هتلها تشکیل دهیم. کارگروه هتلهای پنج ستاره به ریاست یکی از هتلداران تشکیل خواهد شد تا مسائل و کارهای مربوط به هتلها در قالب این کارگروه مطرح شود. یک کارگروه دیگر نیز برای هتلهای زنجیرهای تشکیل خواهیم داد. مباحث مربوط به استانداردسازی، تبلیغ و آموزش و شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی از جمله مسائلی است که میتوان در این کارگروهها مطرح کرد.
حمزهزاده درباره افزایش نرخ هتلها در نوروز ۹۴، گفت: سیاست ما این است که هیچ افزایش نرخی در هتلهای کشور نداشته باشیم. هر افزایش نرخی وجود دارد، متعلق به سال گذشته است، اما هتلهای جزیره قشم و کیش چون در منطقه آزاد هستند به ما ربطی ندارد.
وی همچنین از مذاکره با وزارت کار و اداره کل اشتغال اتباع خارجی خبر داد و تصریح کرد: حمایت از سرمایهگذاری و امکان جذب نیروی متخصص از کشورهای خارجی از دیگر خواستههای هتلداران است. ما در این باره مذاکراتی را شروع کردهایم تا در بخش هتلداری، هتلها بتوانند از کارگرهای خارجی ماهر استفاده کنند.
تسهیلات بانک گردشگری برای هتلداران
رئیس اداره بازاریابی بانک گردشگری نیز در این نشست از طراحی نوعی دبیت کارت (کارت اعتباری) برای گردشگران برای پرداختهای مالی در داخل ایران و اجرایی شدن آن تا اواخر فروردین سال آینده خبر داد.
محمد ناصر چیتی با اشاره به طراحی «توریست کارت»بهمنظور ایجاد تسهیلات پرداخت الکترونیکی برای گردشگران خارجی، درباره کارت اعتباری گردشگران که هماکنون در حال طراحی است، گفت: در حال حاضر این طرح به صورت پایلوت با یکی از گروههای هتلی در حال انجام است که کارتهای اعتباری به نام هر گردشگر صادر میشود. وی افزود: این کارتها ذینفع خاصی دارد و از هرجایی نمیتوان تهیه کرد، ضمن اینکه مشکلاتی چون احراز هویت در کارتهای اعتباری در این طرح حل شده است. چیتی خاطرنشان کرد: طرح کارت اعتباری مخصوص گردشگران تحت ضوابط بانک مرکزی اجرا میشود، اما مشکلاتی که دبیت کارتها برای گردشگران دارند در این طرح برطرف شده است. وی همچنین اعلام کرد: اگر هتلداران حسابهای پوز خود را به سیستم این بانک متصل کنند یا حسابهای جاریشان را در بانک گردشگری متمرکز کنند، سود تسهیلات را تا سطح حداقلی بانک مرکزی، یعنی 22 درصد کاهش میدهد. البته هتلداران نسبت به این حرف اعتراض کردند و خواستار آن شدند که بانک گردشگری به جای این تسهیلات که بهره آن با سایر بانکها تفاوتی ندارد، بهدنبال منابع ارزان برای تامین تسهیلات صنعت گردشگری باشد.
چیتی در پاسخ به ابهام هتلداران مبنی بر عدم ارائه خدمات گردشگری از سوی بانک گردشگری و ابتلای آن به مشکل بانکهایی مانند کشاورزی و رفاه کارگران، توضیح داد: ما در بخش ساخت هتل خیلی سریع در حال پیشرفت هستیم. با ایرلاینها هم همکاریهای مستقیمی را آغاز کردهایم و در حال احداث رستورانهای بینراهی هستیم. با این روندی که طی چهار سال گذشته آغاز کردهایم قطعا متوقف نمیشویم و فعالیتها بالاخص در حوزه گردشگری گسترده خواهد شد. وی افزود: ما به نوعی امانتدار مردم هستیم و نمیتوانیم پول آنها را بگیریم و به هتلدارها یارانه بدهیم. باید به فکر ضرر بانک هم باشیم. رئیس اداره بازاریابی بانک گردشگری با اشاره به راههای دیگر برای دریافت یارانه، خاطرنشان کرد: هتلها میتوانند از طریق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری 8 درصد از مبلغ سودی را که ما میگیریم دریافت کنند. برای این موضوع، مصوبه وجود دارد. یکی از هتلداران در پاسخ به این اظهارات گفت: ما یارانه دولت را ندیدهایم. مبلغی که گفته میشود از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گرفته شده بین 5/ 2 تا 4درصد است که آن هم به سختی داده میشود!
شیروانی ادامه داد: بانک گردشگری باید با دولت تعامل کند، یارانه را بگیرد و در اختیار سرمایهگذار قرار دهد.
چند پروژه از صندوق توسعه پول گرفتند؟
نماینده بانک گردشگری بهعنوان یکی از بانکهای عامل برای تخصیص اعتبارات صندوق توسعه ملی به پروژههای گردشگری، در این نشست درباره تسهیلات مورد نظر توضیح داد: معرفی پروندهها به صندوق توسعه ملی بر اساس معرفی پروندههایی است که از طریق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری صورت میگیرد. به گفته لطفی، تاکنون 16 پرونده از طریق این سازمان به این بانک معرفی شده، که هشت پروژه به صندوق فرستاده شده و فکر میکنم سه پروژه تسهیلات را گرفته یا در حال دریافت آن هستند. وی افزود: با توجه به هشت پروندهای که از طریق این بانک به صندوق توسعه ملی معرفی شده، سقف سهمیه امسال ما پر شده است. چیتی نیز در توضیحات تکمیلی اظهار کرد: رئیس صندوق توسعه ملی مشخصا و موکدا اعلام کرد که سقفی را برای بانک گردشگری در نظر نمیگیرند و برای پروژههایی که ما معرفی میکنیم عاملیت را واگذار میکنند.
16 ماه زمان، برای یک مجوز!
مدیرعامل گروه هتلهای هما با اشاره به دشواریهای دریافت مجوز برای ساخت هتل در ایران، گفت: 16ماه برای دریافت مجوز ساخت یک هتل در اصفهان زمان گذاشتیم؛ آن هم در شرایطی که بهدلیل کمبود هتل 4 و 5ستاره در اصفهان، تورها برای جذب توریستهای خارجی دچار مشکلات عدیدهای هستند. علی رحیمپور افزود: هتلهای 4و5ستاره، آبروی کشورهستند و باید پیشتاز همه هتلها باشند، زیرا دیگر هتلها با درجههای پایینتر نیز چشمشان به ما است. این هتلدار ضمن ابراز تاسف از عدم حضور هتلداران در نمایشگاههای بزرگ بینالمللی نظیر ITB برلین و فیتور اسپانیا خواستار اتحاد هتلداران برای شرکت در این نمایشگاهها شد. وی افزود: راههایی که بانک گردشگری برای طراحی و تهیه کارتهای اعتباری میرود، قبلا رفته شده و به نتیجه هم نرسیده است. کاری که باید انجام داد این است که بانک تضمین کند تا از منابع خارجی بتوان پول گرفت. رحیمپور با اشاره به شرایط کشور و وضعیت پرداخت تسهیلات به پروندههای گردشگری، گفت: چگونه از دولتی که سازمانی با بدهیهای هنگفت را تحویل گرفت انتظار حمایت میتوان داشت. وی همچنین پیشنهاد داد که بین جامعه هتلداران و بانک گردشگری تفاهمنامهای در راستای آموزش و تامین منابع انسانی، بازسازی و بهسازی هتلها امضا شود.
مدیرعامل گروه هتلهای کوثر نیز با انتقاد از وضعیت ارائه وام و تسهیلات به هتلسازان، از دشواریهای دریافت مجوز و وام برای ساخت هتل در مشهد یاد کرد و گفت: بهجای آنکه به هتلها همان نگاه را داشته باشند که به یک نیروگاه دارند، از ما بهعنوان حاجی بازاریهای گرانفروش یاد میکنند؛ درحالیکه کسی نمیداند چقدر برای دادن حقوق کارمندان و عیدی آنها دچار سختی هستیم. حمید کشایی، با اشاره به اینکه در دنیا هتلداران بهعنوان یکی از ارکان مهم در صنعت محسوب میشوند، قدرت اجرایی آنها را قابل ملاحظه دانست و افزود: ما نیز باید در جامعه هتلداران به گونهای عمل کنیم که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بدون نظر ما نتواند برای ما تصمیمگیری کند. نماینده گروه هتلهای پارسیان نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه هتلداران برای خودشان تصمیمگیرنده نیستند، گفت: اگر کشورهایی را که بودجه اصلیشان از گردشگری تامین میشود بررسی کنید، متوجه میشوید تمام مسوولان آن کشورها در کنار صنعت هتلداری هستند؛ اما در کشور ما همه در مقابل این صنعت قرار گرفتهاند. براتی افزود: ما هتلهای بزرگی را در ایران در اختیار داریم، اما تمام سازمانها و نهادها دنبال سهم از ما هستند. وی به موانعی که برای برگزاری برخی جشنها نظیر جشن نوروز در هتلها ایجاد میشود اشاره و اضافه کرد: خیلی خوب است که فستیوالها یا رخدادهایی را برای زمان کم سفر تعریف کنیم؛ اما آیا دولت با این موضوع موافقت میکند؟
فقدان نیازسنجی، دورریزی سرمایه
مدیرعامل گروه هتلهای اسپیناس نیز با اشاره به دیگر مشکلات هتلها بهویژه هتلهای پنج ستاره اظهار کرد: دو سال پیش در ارتباط با میهمانان خارجی قرار شد ارز دریافت کنیم؛ اما عدهای حمله کردند که هتلها گرانفروشی میکنند. آن جریان موفق نشد چون ما به یک مدیریت متمرکز نرسیدیم. قدیری با یادآوری لزوم درنظر داشتن منافع مشترک هتلهای پنج ستاره، دلیل اجرایی نشدن استانداردسازی هتلها را تاکنون عدم وقوف اجراکنندگان طرح با استانداردهای هتلها دانست و افزود: استانداردسازی هتلها ممکن نیست مگر به دست خود هتلداران. مدیر گروه هتلهای باباطاهر نیز در این هماندیشی با ابراز تاسف از انجام نشدن نیازسنجی برای اعطای مجوز ساخت هتل در کشور، گفت: در کشور برای هتلسازی سرمایهدار داریم، اما استقبال نمیشود، چون حمایتی صورت نمیگیرد و اگر سرمایهگذار هم وارد شود سرمایه را دور ریخته است، زیرا هیچ سازمانی تاکنون برای ساخت هتل در نقاط مختلف کشور نیازسنجی نکرده است. شهرام شیروانی خواستار تعیین قانونی برای حد فاصل ساخت و سازها شد تا از سرمایهگذاران حمایت و از برخوردهای سلیقهای جلوگیری شود.
منبع: دنیای اقتصاد