هرمزگان درحال تبدیل شدن به قطب بزرگ تولید و صادرات فولاد است

لینک کوتاه: freena.ir/detail/28205
ساعت 11:03 يکشنبه 4 اسفند 1392
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با برنامه ریزی ها و فعالیت های صورت گرفته استان هرمزگان با دارا بودن منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس درحال تبدیل شدن به قطب بزرگ تولید و صادرات فولاد کشوراست.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نقل از ایرنا، محمد رضا نعمت زاده پس از بازدید از واحدهای فولادی مستقر درمنطقه ویژه خلیج فارس واقع در غرب بندرعباس اظهار کرد: زیرساخت های لازم برای تولید 10 میلیون تن فولاد انجام شده طوریکه هم اکنون سالانه نزدیک به پنج میلیون تن محصول فولادی از جمله عریض ترین تختال کشور دراین استان تولید می شود.
وی، از تامین مواد اولیه به خصوص گندله بعنوان یکی از مهم ترین و اساسی ترین نیازهای صنایع تولید فولاد نام برد و یادآورشد: دراین راستا مقدمات تولید سالانه 13میلیون تن گندله ازسوی بخش خصوصی دراین منطقه فراهم شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان ساخت: طی دو سال از سوی شرکت فولاد کاوه جنوب و شرکت مادکوش در مجموع با 510 میلیون دلار سرمایه گذاری از محل آورده و تسهیلات بانکی زیرساخت های لازم برای تولید سالانه 13میلیون تن گندله فراهم می شود که کمک بزرگی به صنایع فولادی منطقه است.
به گفته این مقام مسوول با تکمیل مرحله اول دوطرح مذکور طی دو سال آینده ضمن تکمیل چرخه تولید فولاد، دو هزار شغل جدید نیز بطور مستقیم در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در بندرعباس ایجاد می شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در صنعت فولاد عوامل بسیاری نقش دارند که گندله در این فرایند نقشی کلیدی دارد طوریکه برنامه ریزی برای تولید پایدار و مطمئن را قوت می بخشد.
در منطقه ویژه خلیج فارس برای تولید سالانه 270 هزارتن شمش آلومینیوم و نزدیک به 11 میلیون تن فولاد برنامه ریزی شده که تاکنون 170 هزارتن آلومینیوم وحدود پنج میلیون تن فولاد به مرحله تولید و عرضه به بازار مصرف رسیده است.
سرمایه گذاری هشت ونیم میلیارد دلاری صورت گرفته دراین منطقه نشان از وجود مزیت های همه جانبه آن برای کسب بازارهای داخلی و جهانی دارد.
نعمت زاده در ادامه از صنایع تولید شمش آلومینیوم در صنایع المهدی هرمزآل بعنوان یکی دیگر از مزیت های منطقه ویژه خلیج فارس در بندرعباس نام برد و افزود: به دلیل محدودیتی که در تامین برق وجود دارد بخشی از دیگهای آن متوقف شده است.
وی با اشاره با اهمیت و کاربرد فلز آلومینیوم تصریح کرد: در صورتی که وزارت نیرو نتواند برق مورد نیاز صنایع آلومینیوم مستقر دراین منطقه را تامین کند، بایستی بخش خصوصی با مشارکت بخش عمومی وارد عمل شوند.
در اطلاعات منتشره منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس این منطقه با تولید سالانه 270 هزارتن شمش( ظرفیت فعال فعلی 170 هزارتن) بعنوان قطب تولید آلومینیوم کشور معرفی شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت پس از بازدید از منطقه ویژه خلیج فارس با اشاره به پیشرفت های استان هرمزگان در خصوص ایجاد و فعالیت صنایع مادر در بخش های نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، روی و آلومینیوم گفت: با ایجاد صنایع بزرگ، صنایع جنبی نیز توسعه پیدا خواهد کرد.
وی در ادامه ازکمبود نقدینگی بعنوان یکی از مشکلات صنایع کشور نام برد و افزود: اغلب صنایع ما به دلیل کمبود نقدینگی در فشار هستند طوریکه تورم چند ساله و افزایش نرخ ارز موجب شده تا صنایع نیاز به نقدینگی بیشتری داشته باشند.
  نعمت زاده اظهار کرد: ما از دوستان اقتصادی مان در بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی تقاضا داریم که کمک کنند تا این نقدینگی تامین بشود.
وی با بیان اینکه بانکها هم بخاطر مبارزه باتورم خست به خرج می دهند ابراز داشت: در این زمینه داریم راههایی را می اندیشیم که بلکه بتوان از طریق بانکها و منابع آورده سهامداران این کمبودها را جبران کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر یک روزه خود به بندرعباس مرکز استان هرمزگان از صنایع کشتی سازی فراساحل (ایزوایکو) و همچنین صنایع فولادی و تولید شمش آلومینیوم مستقر در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس بازدید کرد.
منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با پنج هزار هکتار وسعت در13 کیلومتری غرب شهر بندرعباس و در مجاورت بندر کانتینری شهید رجایی و پالایشگاههای بندرعباس و ستاره خلیج فارس قرار دارد.

شناسه خبری: 28205

آخرین اخبار

کارگروه‌های تخصصی «صادرات»، «فناوری و نوآوری» ، «مالیات» و «سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار» دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد برگزار شد
کسب عنوان «کارشناس برتر روابط عمومی‌ ایران» 
مصاحبه اختصاصی فرینا با دکتر ایرج حاتمی مدرس دانشگاه و کارشناس مشاور در امور توسعه
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد دوغارون منصوب شد
ابلاغ دستورالعمل اجرایی بند «ب» تبصره 4 بودجه 1403 سازمان‌های مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران