صادرات 49 ميليون تن كالا از مرزهاي زميني و آبي به ساير كشورها

لینک کوتاه: freena.ir/detail/28064
ساعت 12:15 دوشنبه 21 بهمن 1392
طي 10 ماهه سال 92، در مجموع 31 ميليون و 754 هزا تن كالاهاي نفتي و غيرنفتي از مرزهاي زميني و آبي وارد و 49 ميليون و 15 هزار تن كالا از مرزهاي كشور صادر شده است كه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ميزان واردات 22 درصد كاهش و صادرات كالا 16 درصد افزايش داشته است.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نقل از مهر، فرامرز مداح با اعلام اين خبر افزود: در پي اقدامات مؤثر وزارت راه و شهرسازي و سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در زمينه بهبود زيرساخت‌هاي حمل‌و‌نقل و تسهيل در امر صادرات و ترانزيت كالا از مرزهاي جاده‌اي كشور با همكاري و توانمندي بخش‌هاي خصوصي و حمايت‌هاي لازم از سوي دولت روند صادرات در سطح خوبي رو به رشد بوده است.فرامرز مداح با اشاره به اين كه از مجموع واردات و صادرات سهم جاده 8 درصد، راه‌آهن يك درصد و سهم دريا 91 درصد مي‌باشد، اظهار داشت: از مجموع كالاهاي صادر شده، ميزان 5 ميليون و 532 هزار تن كالا از طريق مرزهاي جاده‌اي از كشور خارج و ميزان يك ميليون و 146 هزار تن كالا از طريق مرزهاي جاده‌اي به كشور وارد شده است.

مديركل دفتر فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات سازمان راهداری در زمينه عملكرد مرزهاي جاده‌اي در واردات كالا به كشور اظهار داشت: از ميان مرزهاي جاده‌اي كشور، مرز بازرگان با سهم 58 درصدي فعال‌ترين مرز در زمينه واردات كالا به كشور به شمار مي‌رود. پس از آن مرزهاي آستارا و ميرجاوه به ترتيب با 16 و 14 درصد در رده‌هاي بعدي قرار دارند.
وي افزود: عملكرد مرزهاي جاده‌اي در زمينه صادرات كالا از كشور نشان مي‌دهد طي 10 ماهه نخست سال 92، مرز بازرگان با 25 درصد در رده نخست و پس از آن مرزهاي دوغارون با 22 درصد و آستارا با 11 درصد قرار دارند.
مداح با بيان اين كه سهم كاميون‌هاي ايراني در صادرات كالا 60 درصد و در جابه‌جايي واردات كالا 52 درصد بوده است، افزود: از مجموع كالاهاي صادر شده بيشترين ميزان به كشورهاي افغانستان و تركيه و از مجموع كالاهاي وارد شده بيشترين ميزان از كشورهاي تركيه و آذربايجان بوده است.
وي با اشاره به اين كه طي مدت مذكور، 212 هزار نفر مسافر توسط 21 هزار دستگاه وسيله‌نقليه مسافري وارد كشور شدند، افزود: در جابه‌جايي اين مسافران سهم اتوبوس 38 درصد و سواري 62 درصد است. همچنين تعداد 313 هزار نفر توسط 29 هزار دستگاه وسيله‌نقليه مسافري از كشور خارج شدند كه سهم اتوبوس 48 درصد و سواري 52 درصد بوده است.
مداح  درخصوص آمار تردد وسايل‌نقليه مسافري در مرزهاي كشور گفت: در مدت مذكور، بيشترين تردد وسايل‌نقليه مسافري در مرزهاي بيله‌سوار با 25 درصد و دوغارون با 21 درصد بوده است.
وي خاطرنشان كرد: از مجموع مسافران وارد شده به كشور 143 هزار نفر مسافر خارجي و 69 هزار نفر مسافر ايراني بوده و از مجموع مسافران خارج شده از كشور 172 هزار نفر مسافر خارجي و  141 هزار نفر مسافر ايراني از مرزهاي جاه‌اي كشور خارج شدند.

شناسه خبری: 28064

آخرین اخبار

کارگروه‌های تخصصی «صادرات»، «فناوری و نوآوری» ، «مالیات» و «سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار» دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد برگزار شد
کسب عنوان «کارشناس برتر روابط عمومی‌ ایران» 
مصاحبه اختصاصی فرینا با دکتر ایرج حاتمی مدرس دانشگاه و کارشناس مشاور در امور توسعه
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد دوغارون منصوب شد
ابلاغ دستورالعمل اجرایی بند «ب» تبصره 4 بودجه 1403 سازمان‌های مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران