همایش مدیران عامل مناطق ویژه اقتصادی کشور با حضور مشاور رئیس جمهور در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، در دومین نشست دور جدید مدیران عامل مناطق ویژه اقتصادی کشور با حضور اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مدیران عامل مناطق ویژه سراسر کشور حضور داشتند.
** تاکید بر استفاده از توان بخش خصوصی
مشاور رییس جمهور در این نشست گفت: باید از توان بخش خصوصی که پویایی و فعالیت آزادانه تری دارد در مناطق ویژه اقتصادی استفاده کرد.
اکبر ترکان گفت: تعدادی منطقه ویژه اقتصادی مصوب در کشور وجود دارد که در حال حاضر متولی ندارند.
وی تصریح کرد: در تعدادی دیگر از مناطق ویژه نیز سازمانهای مسئول توانایی اداره و باروری این مناطق را ندارند که باید در این راستا از بخش خصوصی کمک گرفته شود.
مشاور رئیس جمهور ادامه داد: این سیاست باید به استانداران انتقال پیدا کند که با انتشار ملی و دعوت از بخش خصوصی برای اداره و باروری این مناطق استفاده شود.
ترکان در ادامه با تاکید بر لزوم توسعه مراکز فرهنگی، هنری و آموزشی در مناطق ویژه افزود: باید برای توسعه کسب و کار و ایجاد اشتغال در حوزههای خدماتی نیز تلاش ویژهای صورت گیرد.
وی اذعان داشت: ایجاد حوزه گردشگری تجاری و صنعتگری نیز باید مورد توجه قرار بگیرد و از این ظرفیت بسیار مناسب به خوبی استفاده شود.
مشاور رئیس جمهور همچنین خواستار حضور و تاسیس دانشگاهها و مراکز آموزشی دولتی در مناطق ویژه اقتصادی شد و ادامه داد: دانشگاهها و مراکز آموزشی باید برای تأسیس واحد و فعالیتهای آموزشی در مناطق ویژه ترغیب شوند.
ترکان همچنین بر جلب و جذب کارآفرینان جوان تاکید کرد و گفت: معمولا این کارآفرینان جوان فاقد سرمایههای لازم هستند و مناطق ویژه باید در قالب سرمایههای کوچک این کارآفرینان را جذب کنند.
وی در ادامه به ظرفیتهای منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی اشاره کرد و گفت: این منطقه دارای زیرساختهای بسیار مناسبی است که باید برای توسعه بیشتر 2 هزار هکتار دیگر به آن اضافه و چهار پروژه بزرگ در آن اجرا شود.
مشاور رئیس جمهور در پایان خواستار برگزاری نشست بعدی در هفته چهارم فروردین سال آینده در استان فارس شد.
** قوانین مناطق آزاد را به مناطق ویژه تعمیم دهیم
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در این نشست گفت: 26 درصد ارزش افزوده محصولات پتروشیمی متعلق به ماهشهر است.
علی یزدانی با بیان اینکه 49 درصد مجتمعهای پتروشیمی در ماهشهر قرار دارند افزود: باید در استان خوزستان در بخش صادرات غیرنفتی تلاشهای بیشتری صورت گیرد.
یزدانی با تاکید بر جذب سرمایه گذاری خارجی گفت: منطقه ویژه پتروشیمی در کنار منطقه ویژه اقتصادی بندر امام (ره) واقع شده که دارای 46 پست اسکله با ظرفیت 40 میلیون تن است.
او در ادامه افزود: برای تسهیل در جذب سرمایه گذاری و رونق اقتصادی منطقه، لازم است بخشی از قوانین مناطق آزاد به مناطق ویژه اقتصادی پتروشیمی و پارس تسری پیدا کند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی همچنین بر لزوم اصلاح قانون پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به شهرداریها تأکید کرد و گفت: شهرداریها هیچ خدماتی به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ارائه نمیکنند اما با این وجود باید به آنها مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شود.
یزدانی افزود: باید پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به شهرداریها حذف شود یا اینکه شهرداریها ملزم شوند به منطقه ویژه خدمات ارائه کنند.
یزدانی در پایان قانون معافیتهای مالیاتی و مشوقهای صادراتی را نیز مستلزم بازنگری دانست و گفت: تولیدکنندگان مواد پتروشیمی باید برای تأمین خوراک پتروشیمیهای منطقه هم ترغیب شوند.