شهرک گردشگری و صنایع دستی منطقه آزاد چابهار سال آینده در سه فاز تکمیل خواهد شد تا گردشگران این استان با میراث فرهنگی آن در قالب موزه و صنایع دستی در قالب نمایشگاه دائمی آشنا شوند.
به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نقل از مهر سعید ریگی مدیر گردشگری منطقه آزاد چابهار گفت: ادعا داریم که سیستان و بلوچستان پایتخت صنایع دستی کشور است و صنایع دستی آن سرآمد صنایع دستی کشورهای نزدیک به آن است و بومیان استان نیز در این حوزه فعالیت می کنند.
وی از راه اندازی شهرک گردشگری و صنایع دستی به صورت دائمی خبر داد و گفت: این شهرک مجموعه ای از کارگاههای آموزش صنایع دستی، مرکز عرضه، فروش و نمایش صنایع دستی، موزه اکوتوریسم و میراث فرهنگی است که هر گردشگر با آمدن به مجموعه دروازه اقیانوس منطقه آزاد چابهار با فضایی 600 متر مربعی روبرو می شود که اکنون فاز اول آن در حال اتمام است.
وی گفت: صنایع دستی میراث ناملموس ماست، قصد داریم در کنار رشد آن به آثار فاخر هم فکر کنیم بنابراین باید به نوآوری در این صنعت برسیم. به عنوان مثال باید سوزن دوزی بلوچ در لباسهای امروزی نمود پیدا کنند.
ریگی بیان کرد: غرفه های صنایع دستی این مجموعه دائمی است و هر شرکت تعاونی که مایل به فعالیت باشد می تواند غرفه ای از آن را به خود اختصاص دهد، حتی صنوف گردشگری نیز دارای غرفه هستند.
وی از تشکیل تعاونیهای مختلف صنایع دستی در استان خبر داد و گفت: بسیاری از بانوان فعال در حوزه صنایع دستی اکنون تحت پوشش تعاونی ها قرار دارند و بسیاری دیگر نیز در جریان راه اندازی این نمایشگاه تحت پوشش تعاونی های جدید قرار می گیرند. این تعاونیها موظفند با قیمت مناسب کالاهای آنها را خریداری و در این نمایشگاه عرضه کنند.
مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار ایجاد کارگاههای آموزشی در کنار نمایشگاه را از دیگر فعالیتهای این دهکده دانست و گفت: ضمن احیای هنرهای فراموش شده، با ایجاد دهکده صنایع دستی در یک منطقه گردشگری می توانیم گردشگران را با جاذبه های تاریخی استان و صنایع دستی آن آشنا کنیم.
وی گفت: دهکده صنایع دستی و گردشگری اجزایی دارد که موزه دائمی میراث فرهنگی و گردشگری، صنایع دستی، اکوتوریسم، مردم شناسی و یافته های تاریخی جزئی از آن است.
ریگی امیدوار است تا سال آینده هر سه فاز این مجموعه تکمیل شود.