اولین کشتی حفاری ایران وارد خلیج فارس می‌شود

لینک کوتاه: freena.ir/detail/27443
ساعت 10:03 دوشنبه 11 آذر 1392
پس از خروج و یا کاهش فعالیت شرکت‌های بزرگ ارائه دهنده خدمات حفاری به ایران همچون هالیبرتون آمریکا و شلمبرژ انگلیس، به زودی اولین کشتی ملکی حفاری ایران وارد آب‌های خلیج فارس می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نقل از مهر، همزمان با سیاست‌های کلان شرکت ملی نفت ایران به منظور توسعه کمی و کیفی ناوگان حفاری و ورود دکل‌های حفاری خشکی و دریایی با استاندارد، توسعه خدمات جانبی صنعت حفاری یکی از سیاست‌های در دست اجرای صنعت نفت کشور است.
این کشتی حفاری که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی خریداری شده است از توانایی ارائه خدمات جانبی صنعت حفاری به چاه‌های نفت و گاز ایران در خلیج فارس برخوردار است.
با ورود این کشتی ملکی حفاری، امکان ارائه خدمات اسید کاری و سیمان کاری به چاه‌های نفت و گاز ایران در منطقه خلیج فارس فراهم می‌شود و عملا وابستگی به فعالیت شرکت‌های اروپایی و آمریکایی به حداقل کاهش می‌یابد.
حفظ و نگهداشت تولید فعلی نفت و افزایش روزانه یک میلیون بشکه‌ای تولید نفت از مهمترین اولویت‌های صنعت نفت کشور در برنامه پنجم توسعه است.
به منظور تحقق اهداف افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز باید تا سال 1393 حدود دو هزار و 500 حلقه چاه جدید نفت و گاز در بخش‌های مختلف خشکی و دریایی ایران حفاری شود که برای انجام این عملیات گسترده حفاری به حدود 40 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است.
در شرایط فعلی در کنار حفاری چاه‌های جدید نفت و گاز، تامین دکل‌های حفاری و خشکی به یکی از مهمترین پیش نیازهای توسعه‌ای بخش بالادستی صنایع نفت و گاز کشور تبدیل شده است.
آمارهای رسمی شرکت ملی نفت ایران حاکی از آن است که برای تحقق اهداف حفاری به 36 دستگاه دکل جدید دریایی و 120 دستگاه دکل جدید حفاری خشکی در صنعت نفت نیاز است.
با این وجود در کنار واردات گسترده دکل های حفاری از چین، تاکنون مجموعه وزارت نفت حمایت اجرایی برای ساخت اولین دکل حفاری بومی و ملی را در دستور کار قرار نداده است.
در این بین اکبر ترکان کارشناس اقتصاد انرژی پیشتر در گفتگو با مهر تاکید کرده بود: ساخت دکل حفاری بومی برای صنعت نفت ایران حتی در شرایط غیر تحریم هم از نان شب واجب تر است.

شناسه خبری: 27443

آخرین اخبار

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار منصوب شد
اشتغال 113 نفر با سرمایه‌گذاری 10 میلیون دلاری تولید محصولات روشنایی در منطقه آزاد انزلی
اینفوگرافی؛ گزارش صادرات و واردات منطقه آزاد اروند در 9ماه سال جاری
اعضای هیئت مدیره سازمان‌های مناطق آزاد چابهار و دوغارون انتخاب شدند
نسل‌های 7گانه مناطق آزاد در جهان نسل اول: توسعه‌ كسب و كار با محور تجارت (بخش اول)

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران